Kremy do depilacji

Bielenda Vanity Soft Expert, Zestaw do depilacji `Ultra odżywczy`

Bielenda Vanity Soft Expert Zestaw do depilacji ultra odżywczy ciało-bikini 100ml

AnaSky
    1 stycznia 2023 o 11:45
    Sporo plusów
    Lubię kremy do depilacji od Bielendy. Nie mam może skóry szczególnie wrażliwej, ale chciałam wypróbować każdy dostępny wariant. Krem do depilacji do skóry szczególnie wrażliwej ma żółtą barwę i konsystencję pomiędzy gęstą a rzadszą - dla mnie jest w sam raz, gdyż dobrze się rozprowadza przy pomocy załączonej szpatułki. Jeśli chodzi o zapach - jest to zawsze coś, co w tego typu kremach drażni mnie najbardziej. Tu o dziwo tego nie ma. Bardziej czuję olejek arganowy niż charakterystyczny dla większości kremów do depilacji nieprzyjemny zapach. Od razu za to duży plus. Plus także za dołączenie do opakowanie 2 kompresów w saszetce - balsam o łagodzących właściwościach bardzo przyjemnie koi skórę po zabiegu. Jeśli chodzi o rezultaty - nie mam powodu do narzekań. Krem trzymam trochę dłużej niż zalecane 5 minut, szpatułka zbiera praktycznie wszystkie włosy. Pozostaje ich niewiele, a i te zaraz zbieram przy obmywaniu skóry wodą przy pomocy gąbki. Krem nie powoduje u mnie żadnych podrażnień. Odrastające włoski nie wrastają w skórę. Jedyna wątpliwość to czy krem faktycznie, jak opisano na opakowaniu, spowalnia odrastanie włosków - tego stwierdzenia bym jednak nie zaryzykowała na swoim przykładzie. Ogólnie jednak jest naprawdę przyzwoity.
  • 21 stycznia 2020 o 8:36
    średni krem do depilacji
    Krem ma konsystencję, która mi odpowiada - nie jest zbyt gęsta, ale zarazem nie jest też wodnista, dzięki czemu łatwo rozprowadzić produkt tam gdzie trzeba. Skuteczność kremu oceniłabym jako średnią. Producent radzi by aplikować produkt na 5 min. U mnie można o tym zapomnieć - przedłużam czas do maksymalnych rekomendowanych 10 min., i wtedy krem usuwa większość, ale i tak nie wszystkie włoski. Zapach kremu jest taki sam, jak we wszystkich innych znanych mi produktach do depilacji. Podrażnienia po użyciu też nie odbiegają od średniej - tragedii nie ma, ale to, że krem do depilacji jest taki delikatny i zupełnie nie działa na skórę, można włożyć między bajki. Dal mnie to taki średniaczek, do którego mogę wrócić tylko jeśli nie będę akurat miała nic lepszego pod ręką.
  • 23 lipca 2019 o 15:10
    Bielenda Depilacja
    Produkt robi dobra prace, szczególnie dla osób które lubią bezbolesnie pozbyć się niechcianych włosków. W szybki sporów usunie i nie podrażni skory. W zestawie jest również krem opóźniający odrost włosków
    Zalety:
    • łatwość w użyciu
    • wydajny
    • delikatny dla skory
  • 3 lipca 2019 o 21:12
    P O R A Ż K A
    Ja rozumiem, że produkt jest do cery wrażliwej i spodziewałam się, że może działać delikatniej = słabiej, ale bez przesady! Jako posiadaczka cery wrażliwej i dość skłonnej do podrażnień boję się sięgać po "normalne" kremy do depilacji, ponieważ mam obawy, że takie podrażnienie nastąpi (oczywiście robię próby alergiczne dzień przed, ale wtedy jest kwestia wyrzucenia pieniędzy w błoto, jeśli podrażnienie wystąpi). Tutaj żadnego pieczenia skóry, wysypki ani innych niespodzianek nie było, więc na drugi dzień postanowiłam wydepilować narazie tylko łydki dla sprawdzenia. Producent obiecuje efekt w ciągu 5 minut, jednak stwierdziłam, a co mi tam, poczekam te dozwolone 10 minut. Nie dość, że musiałam się naszarpać tą szpatułką, ponieważ włoski nie chciały schodzić, to jeszcze okazało się, że tak na prawdę ilość włosków przed depilacją i po jest taka sama! Na palcach jednej ręki mogę policzyć włoski, które ściągnęłam szpatułką... Spróbowałam jeszcze raz ten sam proces dwa dni później i było dokładnie tak samo. Wydałam pieniądze w błoto... Kobietki nie popełnijcie mojego błędu!!
    Zalety:
    • jedyną zaletą jest to, że nie podrażnia
    Wady:
    • nie spełnia swojego zadania, nie usuwa włosków, wręcz ich nie tyka
    • zapach jest niesamowicie nieprzyjemny
    • SZKODA KASY!!!
  • 25 kwietnia 2019 o 11:22
    Spełnił swoje zadanie
    Od kilku lat stosuję wosk do wyrywania włosków z rąk, jednak po wosku mam duże problemu z wrastającymi włoskami, dlatego po rekomendacji kosmetyczki zdecydowałam się na taką formę depilacji. Niestety muszę się zgodzić z innymi osobami recenzującymi ten produkt - zapach jest okropny. Bardzo chemiczny, nieprzyjemny. Podeszłam do tego kremu z rezerwą, ale jednak sprawdził się u mnie dobrze. Zostawiłam go na około 10 minut na rękach, ściągnęłam szpatułką (ściąganie kremu z włoskami wymagało kilkukrotnego powtórzenia i to z dość dużą siłką, bo włoski nie chciały schodzić). Po umyciu i osuszeniu rąk okazało się, że są super gładkie. Nie wystąpiło podrażnienie. Po depilacji zastosowałam kompres, zgodnie z zaleceniami producenta. Póki co jestem zadowolona z działania, zobaczymy jakie włoski będą odrastać ;)
    Zalety:
    • działanie, spełnił swoje zadanie
    • łatwość zabiegu, wykonujemy sami w domu
    • nie podrażnił
    Wady:
    • nieprzyjemny, chemiczny zapach
    • mało "ostra" szpatułka
    • mało wydajny, na dwie całe ręce zużyłam pół tubki