Vichy Purete Thermale, Solution Micellaire Apaisante Płyn micelarny do demakijażu 3 w 1

VICHY PURETE THERMALE 3W1 PŁYN MICELARNY DO DEMAKIJAŻU 200 ML

• 17 lutego 2020 o 20:52
    Uwielbiam go :)
    Rewelacyjny płyn micelarny ! Jak ja lubię , gdy kosmetyk spełnia wszystkie obietnice producenta :) Bardzo dobrze zmywa makijaż, nie podrażnia, nie piecze, nie wysusza ! Nie trzeba mocno pocierać ani oczu ani twarzy, aby usunąć wszelkie resztki makijażu. Nie migruje do oczu, nie podrażnia nawet tych wrażliwych. Jest dość wydajny, a jedyną wadą jest cena, która to nie wpływa w żaden sposób na moją ocenę, gdyż kosmetyk ten jest jej wart.
    KAJAL K
    21 listopada 2019 o 17:40
    Bardzo dobry płyn micelarny
    Ten płyn jest po prostu bardzo dobry jakościowo. Gdy go używam nie mam żadnych obaw, ani o nadwrażliwość mojej skóry, ani o to , że sobie np. nie poradzi z wodoodpornymi kosmetykami. Cena nie jest najniższa, ale tutaj płacimy za jakość. Stosuje go nie tylko do demakijażu, ale i jako standardowy tonik, przed nałożeniem kremu bądź serum - jest uniwersalny, a do tego wydajny. Nie muszę mieć kompletnie mokrego wacika, żeby zmyć np. maskarę . On i tak sobie poradzi. Skóra po nim jest po prostu czysta, nie pozostawia po sobie dziwnego filtru na skórze, którego nie ciepię.
    Zalety:
    • wysoka jakość
    Wady:
  • 15 sierpnia 2019 o 14:49
    demakijażu 3 w 1
    Płyn micelarny do demakijażu 3 w 1 znajduje się w poręcznej, smukłej plastikowej buteleczce, zakończonej wygodnym w użyciu dozownikiem z pompką z funkcją "stop-open" opakowanie 400ml, natomiast mniejsza wersja 200ml jest na wygodny "klik". Opakowanie wykonane jest z przezroczystego plastiku, dzięki czemu możemy na bieżąco kontrolować zużycie produktu. Całość utrzymana jest w przyjemnej dla oka, swierzej kolorystyce, nawiązującej do pozostałych kosmetyków z serii Purete Thermale, natomiast szata graficzna jest charakterystyczna dla produktów tej marki Vichy. Z tylu sa umieszczone informacje o produkcie, jak i opis uzycia i sklad. Powinismy go zuzyc do 6 miesiecy po otwarciu. Wyprodukowano we Francji Łączy właściwości mleczka, toniku i płynu do demakijażu oczu. Delikatnie oczyszczona, wrażliwa skóra jest idealnie czysta bez dyskomfortu lub uczucia ściągnięcia. Skutecznie usuwa makijaż z twarzy oraz z oczu. Radzi sobie świetnie z pudrem, podkładem, cieniami oraz pomadkami czy błyszczykami, również i tymi w intensywnych, mocnych kolorach. Nie rozmazuje tuszu. Ładnie zbiera go z rzęs. Nie podrażnia oczu w żaden sposób – co jest dla mnie bardzo ważne. Stanowi też świetną bazę przygotowującą skórę na kolejne etapy pielęgnacji, czyli nałożenie kremu lub serum. Równie dobrze sprawdza się podczas porannej pielęgnacji. Ładnie napina i wygładza skórę przygotowując ją z kolei do wykonania makijażu. Ma bardzo subtelny zapach, który nie drażni.
    Zalety:
    • łączy właściwości aż 3 kosmetyków - mleczka, toniku i płynu do demakijażu oczu
    • subtelny zapach
  • 22 czerwca 2019 o 11:59
    Bardzo dobrze oczyszcza, jest łagodny i przyjazny skórze wrażliwej - lubię go!
    Po rozczarowaniu płynem La Roche Posay, z drżeniem serca kupiłam płyn Purete Thermale od Vichy - na szczęście moje obawy były bezpodstawne. Bo to dobry płyn jest! Zamknięty jest w wygodnym i praktycznym opakowaniu - zgrabna butelka z przezroczystego plastiku, z wygodną klapką i odpowiednio dużym otworem, dozującym odpowiednią ilość płynu. Zapach jest, a jakże - świeży, morski, ale wyczuwalny dopiero przy mocnym ''zaciągnięciu się'' (brzmię jak narkomanka, wiem!). Płyn nie zostawia na skórze lepkiej warstwy i nie pieni się - a jednak oczyszcza bardzo dobrze i skutecznie. Najczęściej stosuję go na dwa sposoby: *Wieczorem, jako jeden z elementów demakijażu i oczyszczania lub jako samodzielnie działający preparat. Usuwam makijaż olejkiem, następnie wacikiem nasączonym płynem micelarnym albo od razu przystępuję do demakijażu przy pomocy tylko tego płynu - on usuwa wszystko, dosłownie! Tusz do rzęs, cienie, pigmenty, podkład, puder, nawet czerwona szminka mu niestraszna - rozpuszcza szybciutko kolorówkę, bez konieczności pocierania skóry i podrażniania jej. *Rano, jako oczyszczenie skóry po nocy i odświeżenie jej - tutaj również jestem zadowolona, twarz, szyja i dekolt były świeże, czyste, skóra była świetlista, gładka, nie odczuwałam nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia czy pieczenia. Produkt nie tylko bardzo dobrze usuwa makijaż i oczyszcza skórę, ale również nawilża ją, łagodzi podrażnienia, odświeża niczym krystalicznie czysta woda, nie zatyka porów, nie uczula... Robi to, co powinien robić porządny preparat oczyszczający, a nie kosztuje majątku - do wyboru mamy dwie pojemności, 200 ml oraz 400 ml. Moją pierwszą butelką była ta mniejsza, zakupiona w aptece, za kwotę 39 zł, zaś 400 ml kosztowało 60 zł - przyzwoita cena, zwłaszcza biorą pod uwagę działanie. Wydajności nie ocenię, u mnie micele i toniki schodzą jak woda, niemniej jednak, mój egzemplarz był ze mną przez 6 tygodni, a to dobry wynik. ***Podsumowując: jestem bardzo zadowolona z tego produktu. Oczyszcza znakomicie, jednocześnie nie podrażniając skóry skłonnej do alergii, usuwa makijaż, pozostawiając twarz czystą, gładką i nawilżoną. Przygotowuje skórę do dalszych zabiegów pielęgnacyjnych, przyjemnie pachnie i nie kosztuje majątku. Z czystym sumieniem mogę go polecić i wiem, że zostanę przy nim na dłużej. Mój hit i must-have!***
  • 17 stycznia 2018 o 20:02
    skutecznie i łagodnie usuwa makijaż
    płyn usuwa makijaż i zabrudzenia bardzo skutecznie. nie powoduje podrażnień skóry ani oczy (używałam go regularnie do demakijażu oczu). nie zostawia lepkiej warstwy, twarz jest odświeżona.
    Zalety:
    • skuteczność w usuwaniu makijażu
    • brak podrażnień
    Drogeria Super-Pharm