Talki, pudry i zasypki dla dzieci

Unia Altek, Alantan Plus, Zasypka

• 21 marca 2024 o 11:49
    Dobra, działająca od pierwszego użycia, łagodząca podrażnienia
    Zasypka Altek to przykład wzorowego produktu do pielęgnacji dla dzieci. Krótki, dobry skład- alantoina, pantenol, talk. Używamy doraźnie, w przypadku zaczerwienienia pod pieluszką u córki. Bardzo dobrze, że nie jest perfumowana. Efekt jest natychmiastowy- ukojenie zaczerwienionej skóry. Przy następnej zmianie pieluszki widać, że jest lepiej. Zasypka jest wydajna, tania i skuteczna. Polecam
    Zalety:
    • skutecznie łagodzi i pielegnuje skórę
    • ma krótki i dobry skład
    • jest wydajna i tania
  • 26 czerwca 2020 o 17:50
    Chroni przed wilgocią
    Zasypka dobrze sprawdza się w miejscach podpieluszkowych jak i pod paszkami lub na szyi dziecka- w miejscach gdzie jest wilgotno i mało przewiewnie a skóra jest zaczerwieniona i podrażniona. Zasypka działa ochronnie. Stosuję zamiennie z kremem ochronnym jak i podczas np. bardzo gorących dni, gdy pot podrażnia skórę- produkt sobie idealnie radzi i dosusza newralgiczne miejsca. Zasypka ta jest też bardzo wydajna a otwieranie poprzez przekręcenie nakrętki bardzo wygodne.
  • 30 grudnia 2015 o 20:41
    wielofunkcyjna
    Zasypkę tą kupiłam córce na wyprawkę. Zgodnie z przeznaczeniem, tj. do pupy użyłam jej zaledwie kilka razy. Raczej się sprawdziła, ale zdecydowanie wolę kremy. Używałam jej również na kilka innych sposobów: *kiedy Młoda w okresie noworodkowym miała odparzenia na szyjce, pod ramionkami smarowałam jej skórkę tą zasypką. Dzięki temu skórka nie pociła się tak intensywnie i szybciej się goiła *do butów męża latem. Zdecydowanie zmniejszyła pocenie stóp *dla siebie jako puder. Dawała ładny mat. Mam bardzo jasną karnację, więc nie odznaczała się. Kiedy używałam jej bezpośrednio na filtr tworzyła efekt ciasta. Mimo wszystko jest świetnym zamiennikiem pudru transparentnego *do kąpieli. Kilka łyżek zasypki wrzucałam córce do wanienki jak i sobie do wanny. Obie mamy AZS, a dzięki takiej kąpieli zmiany były zdecydowanie załagodzone, czuć było ulgę. U córki kąpiel raz w tygodniu w zasypce, raz w tygodniu w nadmanganianie potasu i pozostałe 5 dni w łagodnych środkach myjących (Sylveco, Nacomi, czasem emolienty) przynosi zdecydowaną poprawę stanu skórki. Podsumowując Altek jest dobrym, wielofunkcyjnym produktem w bardzo przystępnej cenie. Warto mieć go na półce. Ja jak na razie mam ochotę na wypróbowanie osławionej zasypki Babydream, ale nie wykluczam, że powrócę do Alantanu. Polecam. Używam tego produktu od: prawie roku Ilość zużytych opakowań: jedno całe