Dezodoranty i antyperspiranty

Etiaxil Antyperspirant Comfort

iwonab1
    25 maja 2024 o 17:12
    Najlepszy do walki z nadmierną potliwością
    Produktu zaczęłam używać w ciąży gdy naprawdę mocno się pociłam i zwykły dezodorant nie pomagał. Poszłam do apteki i tam go kupiłam. Jest odpowiedni dla każdego rodzaju skóry i nie wywołuje żadnych podrażnień, nawet gdy go używam bezpośrednio po goleniu, choć nie jest zalecane używanie go przez 48 godzin bezpośrednio po depilacji. Tak jak zapewnia producent dezodorant zabezpiecza skórę przed nadmierną potliwością. Pomógł zniwelować brzydki zapach, dzięki czemu czułam się lepiej i pewniej.Daje ochronę na 3-5 dni już po pierwszej aplikacji produktu. Opakowanie 15 ml zakupiłam za coś ok 30 zł chociaż jest bardzo wydajny i spokojnie starcza na 2-3 miesiące.
    Zalety:
    • Skuteczny w walce z nadmierną potliwością.
    • Niweluje brzydki zapach.
  • 24 sierpnia 2023 o 14:29
    Myślałam, że będzie ulubieńcem, ale potem odkryłam siostrzaną wersję Strong
    Produkt ma dosyć mocny, alkoholowy zapach, który szybko się ulatnia i niewidoczną dla oka konsystencje. 1 użycie dla mnie utrzymywało efekt ochrony tak do max 2 dni, co według producenta jest niby opisane jako 3-5 dni, ale dla mnie tak nie jest. Te 2 dni normalnie to i tak super wynik, bo mało który produkt tak ma, że wystarcza na dłużej niż kilka godzin. Ochrona była w porządku, była to ochrona przed potem i nieprzyjemnym zapachem. Co do samego zastosowania, po jego aplikacji delikatne uczucie klejenia się pachy. Konsystencja nie zostawiała plam na ubraniach. Produkt po goleniu (tak do 2 dni) potrafił szczypać i podrażniać pod pachą, więc nie można go stosować kiedy nam się spodoba. Dla mnie jest to produkt, który początkowo myślałam, że jest hitem, ale z czasem nie uważałam go za jakiegoś mocnego zawodnika, ponieważ poznałam inną wersję - Strong, która okazała się dla mnie hitem i tutaj rzeczywiście mam spokój na kilka ładnych dni, więc automatycznie nie wrócę do tej wersji, bo znalazłam coś lepszego z tej samej marki. Wydajność była w porządku.
    Zalety:
    • ochrona przed potem i nieprzyjemnym zapachem ponad 24 h
    • nie robił plam na ubraniach
    • dosyć wydajny
    Wady:
    • alkoholowy zapach
    • delikatne klejenie pachy
    • ma skłonność do podrażniania
    PK1020
    26 października 2021 o 18:30
    Bardzo skuteczny
    Antyperspirant Etiaxil to moim zdaniem najlepszy produkt do walki z potliwością. Już po 2 aplikacjach odczuwa się skuteczne działanie antyperspirantu. Jedyną wadą produktu jest fakt, iż czasami podrażnia miejscowo skórę i odczuwalne jest pieczenie skóry. Produkt jest wydajny. Cena produktu jest trochę wygórowana
    Zalety:
    • skutecznie walczy z potliwością
    Wady:
    • czasami podrażnia skórę
    • wysoka cena
  • 4 czerwca 2021 o 21:47
    Prawie idealny
    Antyperspirant Etiaxil jest niemal moim ideałem. Stosuję go dwa razy w tygodniu. Bardzo dobrze chroni przed potem i zapobiega mokrym plamom pod pachami. Jest bezzapachowy i co dla mnie bardzo ważne, nie pozostawia zabrudzeń na ubraniach. Jedynym jego minusem jest to, że na drugi dzień po stosowaniu skóra pod pachami mocno swędzi. Jest to trochę uciążliwe.
  • 28 kwietnia 2021 o 14:59
    Brat niebieskiego jako kontynuacja
    Nieco słabsza wersja niebieskiego Etiaxilu. Przeważnie stosuje jako kontynuację po kilkudniowym stosowaniu niebieskiego Etiaxilu albo zimą, gdyż problem potliwości aż tak bardzo nie doskwiera. Myślę, że będzie dobrą alternatywą dla osób o bardzo wrażliwej skórze pod pachami. Nie działa aż tak intensywnie, tudzież nie powoduje tak silnych podrażnień jak niebieskie. Pragnę zaznaczyć, że szalenie ważna jest liczba nałożonych warstw. Im więcej warstw tym produkt silniej zadziała. Dlatego i zielonym można sobie zrobić krzywdę. Moja rada - ostrożnie, a będziecie zadowoleni z efektu, bo produkt działa!
    Zalety:
    • mniej intensywny niż niebieski
    • mniej podrażnia