Dezodoranty i antyperspiranty

Oriflame Activelle, Actiboost, Anti- Perspirant Deodorant Protection Extreme 72 h Dezodorant antyperspiracyjny

AnaSky
    Wczoraj o 18:04
    Totalny niewypał
    Używałam wcześniej innych wersji antyperspirantów z serii Activelle i byłam z nich zadowolona. Postanowiłam więc sięgnąć też po wersję fioletową. Pojemność 50 ml PAO 12 miesięcy Produkt w charakterystycznym dla serii plastikowym opakowaniu, którego kształt sprawia, że dobrze leży w dłoni. Kulka nie zacina się, jest dobrze osadzona, nie pozwala, by coś wyciekło ze środka. Produkt na skórze wysycha dość szybko, ale potrafi brudzić ubrania. Zapach jest mocno wyczuwalny. Ma być cytrusowo-pudrowy, ale cytrusów tu specjalnie nie czuję, pudrowość już owszem. W moim odczuciu drugim składnikiem zapachu są kwiaty. Generalnie nie do końca moje klimaty zapachowe. Pod względem działania wszystko w nim nie tak. Miałam do niego kilka podejść i za każdym razem zachowywał się tak samo. Potrafi wysuszyć skórę pod pachami i to tak mocno, że czasem aż swędzi. Do tego nie rozumiem tych produktów, co mają działać 72 godziny. Oczekiwałabym 12 godzinnej skuteczności i byłabym wówczas zadowolona. Z tym tu jest słabo. Nie ma jeszcze lata, a paradoksalnie mimo wysuszenia, które czuje się pod pachami, potrafi nagle zrobić się tam nieprzyjemnie mokro i klejąco. Totalny niewypał. Nie wiem, czy będę go męczyć do końca.
  • 17 lipca 2024 o 13:56
    Dezodorant
    Używałam wszystkie rodzaje z tej serii i raczej kazda działa tak samo. Dobrze radzi sobie z potem, nje pozostawia plam ani przykrego zapachu. Szczególnie najlepiej radzi sobie jesienna i zimowa pora, na lato wydaje mi się ma dużo słabsze działanie. Ale przyjemnie pachnie i pozostawia komfort na skórze przez cały dzień.
  • 2 lipca 2023 o 17:54
    zimą okej, latem zaś nie bardzo
    Antyperspirant Activelle dostałam pod choinkę. Jest to mój pierwszy tego typu produkt od Oriflame. Ostatnio jednak mocniej poznaję ich kosmetyki i tym razem padło na preparat pod pachy. Generalnie jestem średnio z niego zadowolona. Ochrona 72h to lekka przesada bo czasami już powątpiewałam po niecałej dobie, no ale ok. I mogłabym wybaczyć jeśli chodzi o ten czas ochrony, ale gdyby kosmetyk miał naturalny skład. To wtedy byłoby to jeszcze zrozumiałe. W tym przypadku jest to raczej niewybaczalne. Dodam, że nie mam problemów z potliwością, a latem niestety czułam mokro pod pachami. I nie tyle co czułam od siebie pot, ale czułam jakby zapach kosmetyku skwaśniał mi pod pachą... Były to jednak intensywne dni, no ale zapach jednak nieprzyjemny. Nie tyle co sam pot, ale jednak. Czułam się z tym niekomfortowo, dlatego też antyperspirant poszedł w odstawkę, a powróciłam do niego sporadycznie i zaczęłam używać w zimę. Jest ok, ale ulubieńcem nie pozostanie. NIe zapewnia super ochrony, a na pewno nie przez 72h jak obiecuje producent. Konsystencja jest rzadka, często lekko lejąca się ale szybko zasycha. Na szczęście nie pozostawia plam i białego osadu pod pachą, a przynajmniej nie pobrudziłam nim żadnej bluzki. Zawsze czekam, aż się wchłonie zanim zacznę się ubierać. Mimo wszystko, nie widziałam śladów na ubraniach. Opakowanie ok. Proste i czytelne. Zapach średni, ale nie jest nieprzyjemny. Lekko kwaskowaty. Nie podrażnia skóry, nie powoduje swędzenia i szczypania nawet na świeżo ogoloną paszkę. Cena za wysoka abym do niego powróciła. :>
    Wady:
    • działanie
  • 10 marca 2023 o 13:40
    Killer na półce antyperspirantów
    A wygląda tak niewinnie w tej delikatnej biało-fioletowej butelce. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale z tym dezodorantem kulkowym nie idzie się spocić. Jest to gwarant całodobowej świeżości. Zapach bardzo delikatny. Przyjemny. Kosmetyk nie podrażnia. Nie brudzi ubrań. Cena przystępna.
    U konsultantki
    BorIza
    22 października 2022 o 15:37
    Nie taki extreme.
    Ostatnio używam kosmetyków w kulce. Te w aerozolu często powodowały u mnie lekkie duszności i długo unosiły się w pomieszczeniu. Antyperspiranty w kulce też nieźle chronią, ale trzeba poczekać aż się wchłoną, by nie zostały ślady na ubraniach. Jeżeli chodzi o ten antyperspirant, to niczym innowacyjnym się nie wyróżnia - jest jak wiele antyperspirantów, zawiera związki aluminium, na szczęście nie zawiera alkoholu. Wydajność jest normalna, nie odbiega wg mnie od innych kosmetyków. Zapach neutralny, odpowiada mi. Działanie: no i taki extreme to on nie jest. Używałam go w okresie letnim i w ciepłe dni nie dawał rady - pod koniec dnia nie czułam się świeżo. A nie jestem osobą, która mocno się poci. W chłodniejsze dni było ok. Nie wyobrażam sobie, aby nie zmywać kosmetyków ze związkami aluminium codziennie. Stosuję je rano, na umytą i suchą skórę. Wieczorem zmywam i idę spać bez tego typu kosmetyków na sobie. Ten antyperspirant nie odbiega działaniem od tańszych, dlatego raczej nie kupię ponownie, chyba, że będzie mi się to opłacało. Ocena 3,5/5. Opakowanie jest ok, dozowanie produktu jest bez zarzutu.
    U konsultantki