Odżywki do włosów

Joanna Ultraplex, System regeneracji włosów zniszczonych

Momo
    12 czerwca 2019 o 13:22
    Ultraplex pomaga w domowym farbowaniu.
    ULTRAPLEX stosujemy w czasie rozjaśniania, koloryzacji i dla regeneracji włosów po tych zabiegach. Włosy w domu farbuję od lat, więc taki pomocnik bardzo się przydaje. Producent obiecuje ochronę włosów podczas farbowania, a do tego ich odżywienie i podtrzymanie koloru. Rzeczywiście po zastosowaniu, włosy były w dotyku miękkie i wydawały się nawilżone. Pięknie lśniły. Ale trochę mi się elektryzowały po wysuszeniu i rozczesaniu.
    Zalety:
    • łatwość stosowania
    • obietnice producenta sprawdzają się
    • nadaje sprężystość włosom
    • dodaje objętości i miękkości
    • wygładza
    • estetyczne i wygodne opakowanie
    • cena przyzwoita ok. 20 zł
    Wady:
    • może elektryzować włosy
    • przy stosowaniu do każdego farbowania, wzrasta jego koszt
    • trochę za dużo czynności, dlatego wybieram farbę Joanny z Ultraplexem
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Oddity
    27 lipca 2018 o 14:52
    Wlosy idealne!
    Moje wlosy sa w dobrej kondycji i nigdy nie byly poddawane zabiegom farbowania czy rozjasniania. Po wielu pozytywnych recenzjach i z ciekawosci, co moze zdzialac ten zabieg na moich wlosach postanowilam sprobowac Ultraplex od Joanny. Jestem zakochana w tym zabiegu. Wlosy sa idealne, lekko pogrubione, lekko odbite od nasady, ciecie jest bardzo podkreslone. Efekt utrzymuje sie do kilku myc. Polecam kazdemu sprobowac.
    Zalety:
    • Moje wlosy sa w perfekcyjnym stanie. Lekko odbite od nasady, sypkie, ciecie jest podkreslone, nie przetluszczaja sie tak szybko. Efekt utrzymuje sie do paru umyc.
    Wady:
    • Saszetka z krokiem pierwszym wystarczyla tylko na jedno uzycie przy moich poldlugich, cienkich wlosach.
  • 20 listopada 2017 o 9:50
    Istny IDEAŁ - ale stosuję inaczej niż w instrukcji
    Przed kupnem drogiego Olaplexu postanowiłam dać szanse tańszemu odpowiednikowi jakim jest Joanna Ultraplex i...to był strzał w dziesiątkę! Ultraplex uratował moje suche łamiące się włosy, których dodatkowo, po rozjaśnieniu, praktycznie nie dało się rozczesać po myciu. Kurację kupuję w dużych opakowaniach z serii Joanna Professional, które są o niebo wydajniejsze od tego małego kompleciku, który, jak dla mnie, nadaje kupienia tylko "na próbę" i na pewno nie jest wystarczający do dłuższych i gęstszych włosów. Ultraplex stosuje jednak w innej kolejności niż w instrukcji: zaczynam od mycia skalpu (nie myje nigdy całych włosów) a dopiero później przechodzę do reszty kuracji (oczywiście pomijając już mycie szamponem ;)). Stosowałam wiele masek i odżywek "z górnej półki" za kilkaset zł i żadna z nich nie dała takiego efektu jak Ultraplex :) Moje refleksja po czytaniu wielu opinii: kobiety o włosach w dość dobrej kondycji nie zauważą "efektu wow" natomiast Ultraplex doskonale sprawdzi się w przypadku zniszczonych, suchych włosów.
    Zalety:
    • idealnie kondycjonuje włosy
    • są sypkie, wygładzone , ewidentnie bardziej odżywione
    Wady:
    • zestaw jest zbyt mały do długich, gęstych włosów
  • 22 kwietnia 2017 o 7:49
    bez szału
    kupiłam sobie cały zestaw: system regeneracji, szampon, odżywkę, serum. Jedyne z czego jestem zadowolona to odzywka i serum-wygładzają natychmiastowo, włosy wyglądają bardzo dobrze. sam system uważam że nie zrobił kompletnie nic- dodany do farby nie zauwazylam różnicy. szampon to totalna porażka- włosy po nim są splątane, elektryzują się. minusem jest dostępność- można je kupić w małych sklepikach albo zamówić w necie- czasami widywałam je w superpharm. pojemność też jest mała bo produkty z tej seri kosztuja ok 15zł za 120ml coś koło tego więć szału nie ma. jak dla mnie szkoda pieniędzy.
  • 28 marca 2017 o 21:41
    Dobry
    Produkt używamy zgodnie z instrukcją, by użyć produktów w dobrej kolejności. Ja stosowałam wszystko zgodnie z instrukcją. na pudełku jak i w instrukcji jest w pełni wyjaśnione krok po kroku co trzeba zrobić. Nr 1 stosujemy razem z farbą, zaś nr 2 zaraz po użyciu farby. Nr 3 używamy przy kolejnych myciach. Produkt działa idealnie na moje włosy. W końcu przestały się puszyć, a nigdy nie osiągnęłam tego efektu. Są dobrze nawilżone, gładkie i piękne! Jestem jak najbardziej za chociaż serum nr 3 mogło by być w większej pojemności by móc używać go przed następnymi myciami częściej.