Akcesoria do manicure japońskiego

P. Shine Zestaw do manicure japońskiego

P.Shine Japoński Manicure Zestaw

KardiaM
    21 kwietnia 2024 o 15:23
    Wymaga wytrwałości i cierpliwości
    Po usłyszeniu wielu pochlebnych opinii na temat tego produktu, zdecydowałam się dać mu szansę, zwłaszcza, że moje paznokcie nie były w zbyt dobrej kondycji. Opakowanie jest ładne, poręczne i mieści sporo akcesoriów. Użytkowanie początkowo wydaje się być skomplikowane, ale po przeczytaniu instrukcji i nabraniu wprawy, nie miałam z nim żadnego problemu. Opakowania z produktami, które "wciera" się w płytkę, to odkręcane słoiczki. Zawierają naprawdę dużo preparatów, które starczają na długi czas, więc plus za wydajność. Już po pierwszym zastosowaniu zauważyłam wizualną poprawę paznokci- były gładsze, lśniące. Po regularnym stosowaniu, efekt ten był podtrzymywany i zachował trwałość przez dłuższy okres. Zauważyłam przede wszystkim poprawę wyglądu paznokci i ich wzmocnienie, ale wiem, że to długotrwały proces i wymaga on czasu, systematyczności oraz cierpliwości. Kosmetyk nie spowodował u mnie żadnych niepożądanych reakcji. Myślę, że będę do niego wracać, zwłaszcza, gdy zauważę pogorszenie stanu paznokci.
  • 6 grudnia 2022 o 22:29
    Ostatnia deska ratunku
    Jest to kolejny produkt, który pomógł mi doprowadzić paznokcie do normalnego stanu po uczuleniu na hybrydę. Zestaw poleciła mi koleżanka, borykająca się z podobnym problemem. Już po pierwszej aplikacji paznokcie wydawały się zdrowsze, nabłyszczanej i zwyczajnie ładne. Nie wstydziłam się wyciągnąć ręki do klienta! Na efekt utwardzenia trzeba było troszkę poczekać ale po kilku aplikacjach zorientowałam się, że moje paznokcie jeszcze nigdy nie były mocne i nie odrastały tak szybko. Sama aplikacja jest banalnie prosta i przyjemna.
    Zalety:
    • Skuteczny
    • Wydajny
    • Brak zapachu
    ExAmino
    11 października 2022 o 11:04
    Zabaweczka dla dorosłych dziewczyn
    Umówmy się. że to nie jest najpiękniejszy zestaw kosmetyczny jaki widział świat. Kolorowo, plastikowo i tandetnie. Pudełko kojarzy mi się z zabawkowymi zestawami dla laleczek, bazarkowymi kuferkami, które się kupuje w desperacji dla znudzonych kilkulatek. Zaczęłam używać niechętnie, zwłaszcza, że musiałam zaufać pismu obrazkowemu - azjatyckiego alfabetu nie znam więc instrukcja była dla mnie mocno niejasna. No i najpierw opiłowałam, później zmatowiłam (a ja tego etapu każdego manicure BARDZO nie lubię) i zaczęłam nieumiejętnie wcierać tą ,,perłę". Nie spodziewałam się takich lśniących efektów! Kilka ruchów polerką i wow! Paznokcie jak pomalowane! Serio, błysk lakierowany, od razu wyczuwalne wzmocnienie- bardzo mi się to spodobało. Niestety nie mam w sobie tyle cierpliwości, żeby każdy paznokieć masować kilkaset razy, a utrwalający puder (w konsystencji jak kreda, niefajny, chroboczący i bieli skórki) to już mnie znudził zupełnie więc może nie zasłużyłam na długotrwałe rezultaty, ale obiecuję, że zachwycałam się płytką jeszcze co najmniej kilka dni! Na moich paznokciach żaden lakier (czy odżywka (tu z lekką sympatią do Sally Hansen) czy hybryda) nie utrzymuje się dłużej niż 3 dni. Dezynfekcja, rękawiczki, ciągłe rąk moczenie i odpryski mam ohydne- a nie ma dla mnie nic bardziej nieestetycznego niż pokruszone paznokcie. Przy tym zestawie dłonie wyglądały elegancko, a paznokcie zdrowo i schludnie. Wydaje mi się też, że wzmocniłam sobie płytkę. Paznokcie nie łamią mi się już tak często, nie zauważam rozdwojeń, może i jest szybszy przyrost. Myślę, że za cenę jednego profesjonalnego manicure -warto.
    Zalety:
    • wszystko w komplecie: pilniczki, polerki, wcierki, szmateczki, dla mnie, aż za dużo
    • intuicyjne użycie- chociaż wymaga cierpliwości
    • bardzo wydajne kosmetyki - perełki wmasowuje się mikrogramy więc starczy na lata, ta kreda to lepiej żeby mi się szybko skończyła bo jej nie lubię
    • chcę wierzyć w naturalny skład, minerały i inne dobroci, które wnikają w płytkę
    • od razu zauważalny i trwały efekt lśniących i zdrowych paznokci
    • cena bardzo w porządku
    Wady:
    • opakowanie niepoważne. Wygląda tanio i tandetnie
    • UWAGA NA SKÓRKI - ja się skrzywdziłam, zadarłam sobie skórki w czasie polerowania i nie jest to przyjemne uczucie- najpewniej Panie bardziej profesjonalne i bardziej dokładne nie zrobią sobie krzywdy, ale ja się podrażniłam
    • ten biały proszek z pudełka 2 mnie nie przekonuje - zostaje mi w krawędziach paznokcia i nie ufam mu co do przedłużania działania manicure
    anioue
    5 lutego 2022 o 11:44
    Ideał
    Kupiłam kilka lat temu z polecenia znajomej. Byłam sceptycznie nastawiona, ze względu na konieczność piłowania paznokci z zewnątrz. Miałam bardzo cieniutką płytkę, i nigdy nie byłam w stanie zapuścić zbyt długich, bo zawsze się wyginały, łamały rozdwajały. Znajoma jednak przekonała mnie, że pilniczkiem, należy tylko delikatnie zmatowić, a nie piłować, także zdecydowałam się na wypróbowanie produktu. Muszę przyznać, że korzystanie z zestawu jest bardzo proste. Paznokcie po każdym zabiegu wyglądały bardzo zdrowo i lśniąco. Po ponad roku stosowania regularnie - raz na tydzień moje paznokcie zostały wzmocnione. Przestały się w ogóle łamać, rozdwajać. Były dużo grusze i mogłam zapuścić je na bardzo długie. Efekt takich odżywionych paznokci, także utrzymał się bardzo długo - ponad rok. Ponownie wracam do swojego zestawu, aby znów odżywić paznokcie. Wciąż mam ten sam zestaw od kilku lat i wciąż zostało go bardzo dużo, a efekty nie są ani trochę gorsze.
  • 22 marca 2021 o 18:54
    Bzdura dla naiwnych.
    Zestawu używałam z przerwami rok. Ale nigdy bym nikomu nie poleciła. Jedyna jego zaleta to wydajność. A nie o to przecież chodzi. Mam wrażenie, że pozytywne opinie biorą się stąd, że ludzie nie wiedzą co tak naprawdę się dzieje podczas wykonywania manicure tym zestawem. Zanim "wetrze" się pastę należy najpierw zmatowić paznokcie. Czyli dostępnymi w zestawie pilniczkami ściera się paznokieć. A potem się go poleruje. Kto miał kiedykolwiek do czynienia z pastą polerską, to wie, że ona pięknie wygładza. I tak paznokcie są mega gładkie. ALE! Nie są mocniejsze! Preparaty nie "odbudowują" magicznie płytki. Wręcz przeciwnie, paznokcie robią się mega delikatne, cienkie i giętkie. Wrażliwe na byle uszkodzenia. Cała "magia" tego zestawu polega na regularnym polerowaniu (ścieraniu) płytki paznokcia. Koniec. Nie mówiąc już o tym, że skórki wcale nie wyglądają lepiej. Sumując, wg mnie cały zestaw prowadzi paznokcie bardziej do ruiny. Jeśli na co dzień nie malujesz paznokci, nie ma sensu tracić czas na ten zestaw. Lepiej zainwestować w dobre kremy/ olejki do skórek czy rąk w ogóle i odsuwać skórki. Serio, z wycinanych skórek bardzo trudno wrócić do ładnych i gładkich. Potrzeba dużo samozaparcia do nie obdłubywania suchych zadziorków.
    Zalety:
    • Wygładzona płytka.
    Wady:
    • Sprawia, że paznokcie stają się cieniutkie, a przez co giętkie i łamliwe.