Zestaw do zadań specjalnych, świetnie wzmacniający i odbudowujący słabe, zniszczone paznokcie. Szczególnie polecam po hybrydach, sama stosuję go jako regeneracja paznokci i przerwa od hybryd. Cena zestawu jest dość wysoka, jednak starczy on nam na bardzo długo, mam go ponad rok, a nie wiem czy jestem nawet w połowie pasty - zielony słoiczek nr 1, pudru na pewno zostanie nam na o wiele dłużej, jest naprawdę wydajny do tego zużywa się go niewielką ilość podczas zabiegu - różowy słoiczek nr 2.
W skład zestawu wchodzi psta, puder, 2 polerki, 3 małe bloczki polerskie do zmatowienia paznokci, mały pilniczek, plastikowa łopatka do nakładania pasty i 2 ściereczki do czyszczenia polerek. Całość zamknięta jest w dobrej jakości plastikowym opakowaniu, w którym wszystko ma swoje miejsce. Zestaw jest dość rozbudowany, ale tak naprawdę najbardziej istotne są 2 słoiczki zawierające rewelacyjne produkty wzmacniające paznokcie. Sam schemat zabiegu jest dziecinnie prosty - wykonujemy klasyczny manicure, odsuwamy lub wycinamy skórki po czym matowimy paznokcie małym bloczkiem polerskim. Następnie aplikujemy niewielką ilość pasty z zielonego słoiczka i wcieramy zieloną polerką aż do uzyskania pięknego błyszczącego paznokcia. Czynność powtarzamy z użyciem drugiego produktu czyli pudru z różowego słoiczka i wcieramy różową polerką. Po zabiegu warto nałożyć na paznokcie oliwkę do skórek gdyż ułatwi nam to pozbycie się resztek produktów ze skórek i okolic paznokcia.
Efekt jaki otrzymujemy to piękne, naturalne i błyszczące paznokcie które po prostu wyglądają zdrowo. Nawet przy mega zniszczonych paznokciach po hybrydach czy żelach, już przy pierwszym zabiegu widać wizualną poprawę stanu paznokcia. A co z rzeczywistą poprawą stanu paznokci - już pop pierwszym zabiegu są delikatnie wzmocnione, jednak jak to jest z naturalnymi produktami trzeba dać im czas do działania. Z własnego doświadczenia wiem, że należy wykonać kilka zabiegów, ciężko określić ile bo u mnie wystarczyły 3 i moje paznokcie były w świetnym stanie, natomiast u mojej mamy trzeba było zastosować manicure japoński 7 razy. Wszystko jest kwestią indywidualną i zależy od kondycji naszych paznokci. Jedyne co jest w 100% pewne to efekt jaki otrzymamy po takiej kuracji - nasze paznokcie będą zregenerowane, odżywione i wzmocnione. Moim zdaniem jest to naprawdę świetny produkt, o wiele lepszy niż typowe odżywki do paznokci w których działanie w sumie nie wierzę, Tutaj z każdym dniem nasze paznokcie się poprawiają zarówno wizualnie jak również jeśli chodzi o ich trwałość, są o wiele twardsze i mniej podatne na uszkodzenia, Zamiast co chwilę kupować kolejną odżywkę do paznokci która nie robi nic, lepiej odłożyć i kupić ten zestaw bo jest wart każdych pieniędzy :)
Poruszę jeszcze kwestię postępowania po zabiegu - nie malujemy paznokci minimum 7-10 dni, sam manicure japoński utrzymuje się do około 2 tygodni - jest to kwestia indywidualna, jak również zależy od naszego "traktowania paznokci". Jeśli podczas mycia naczyń czy sprzątania chronimy nasze dłonie przed detergentami to manicure japoński będzie dłużej na paznokciach, gdyż każdy bezpośredni kontakt paznokci z chemią będzie nam płytkę przesuszał i "wyciągał" całe dobro z paznokcia które wmasowałyśmy. Jeśli zaś chodzi o nie malowanie paznokci to ma to 2 powody - po pierwsze paznokieć jest tak natłuszczony przez ten zabieg że żaden lakier nam się nie utrzyma, wszystko od razu będzie odpryskiwać. Po drugie przed malowaniem zawsze należy odtłuścić paznokcie a przy odtłuszczaniu czy zmywaczem, czy cleanerem będzie się działo to samo co przy kontakcie z detergentami - cały zabieg manicure japońskiego nie będzie miał sensu bo będziemy na siłę pozbywać się go z paznokcia. Aby uzyskać zadowalający nas efekt radziłabym stosować się do tych zasad, a po kilku zabiegach cieszyć się nowymi, pięknymi paznokciami :)
Zalety:
- wzmocnienie, odbudowa, regeneracja paznokci
- wydajność
- łatwy sposób aplikacji
- opakowanie
- naturalny efekt pięknych paznokci