Lakiery klasyczne

H&M Nail Polish Lakier do paznokci (nowa wersja)

• 26 kwietnia 2025 o 7:04
    Dobry lakier, w dobrej cenie
    Mam dwa kolory tych lakierów, ale jest ich tyle, że zawsze kupimy coś klasycznego lub w trendach lub nawet coś niemodnego, jeśli przyjedzie akurat ochota ;-) Moje kolory to pastelowy fiolet i mleczny różowy. Szczególnie trudno o mleczny różowy, który nie robi smug, a ten nie robi, więc już za to ma plus 100 punktów. Jeśli chodzi o krycie to potrzebne są 2 warstwy. Lakier zostawia ładny połysk, więc nie potrzeba już preparatu nawierzchniowego. Przy tym nie matowieje w czasie noszenia. Props też ma za trwałość. Wytrzymuje u mnie tak ok 2 dni, to jest dużo, bo mam łamiące się paznokcie. Przy tym po kąpieli nie wygląda paskudnie, jak niektóre lakiery po 5 minutowym kontakcie z wodą. Do tego duży wybór kolorystyczny, dobra cena. Nic tylko brać :-)
    Zalety:
    • Duża gama kolorystyczna
    • Ładny połysk
    • Niezła trwałość
    • Niska cena
  • 7 kwietnia 2024 o 13:45
    Wszystkie Kolory Tęczy! :*
    Dostałam zestaw lakierów do paznokci z H&M od bardzo Bliskiej mi Osoby. :* Mój zestaw zawiera sporo odcieni (najwięcej jest typowo jesiennych, czyli ceglana marchewka/dynia, śliwki, brązy... ale występuje w nim także "Cotton Candy" / "Wata cukrowa" - czyli ten śliczny lalkowy róż, który został umieszczony jako ilustracja przykładowa) – bez względu na kolor, lakier ma genialne krycie z efektem polerki oraz fantastyczną trwałość. Zawsze mi się wydawało, że kosmetyki sygnowane sieciówką ubraniową to raczej marna sprawa, a okazało się, że nie miałam racji. Popularne drogeryjne lakiery wypadają słabo na tle tych z H&Mu. W przypadku buteleczki lakieru do paznokci za 20 zł nie można mówić o specjalnie niskiej cenie, jednak uważam, że te z H&M są tyle warte. UWAGA! - przed użyciem należy dobrze rozbełtać buteleczkę! - jaśniejsze tony wymagają dwóch warstw, ciemniejsze – jednej - niestety zastyga zbyt szybko... :( Bardzo chętnie i z dużą przyjemnością maluję nimi paznokcie, ponieważ mają mnóstwo dobrych stron...
    Zalety:
    • wszystkie kolory tęczy – odcienie są ładne i intensywne
    • w przypadku ciemniejszych kolorów wystarczy nałożyć jedną warstwę, zaś te jaśniejsze wymagają dwóch (superwydajny)
    • świetne nazwy odcieni (np. "wata cukrowa")
    • efekt żelu dzięki pięknie połyskującej nawierzchni
    • zgrabna buteleczka w kształcie półksiężyca oraz wygodny, precyzyjnie wyprofilowany pędzelek
    • formuła niezastygająca w buteleczce: bez grudek, glutów, włosków, pęcherzyków powietrza, nie starzeje się
    • nie szkodzi płytce paznokcia: nie niszczy jej, nie odbarwia
    • trwałość na medal: bez odpadów, zdarć, odprysków, zadziorów od 3 do 7 dni (na paznokciach u stóp lub z top coatem wytrzyma dłużej)
    • zmywanie nie jest katorgą
    • nie śmierdzi aż tak bardzo, jak inne lakiery
    • przyzwoita cena w stosunku do jakości
    Wady:
    • W zasadzie wszystko mi się w nim podoba, ale skoro wizaż robi miejsce na czepialstwo, to wspomnę raz jeszcze, że nie jest to szybkoschnący lakier.
    • Ponadto: dostępny jest jedynie w sieci H&M lub z drugiej ręki.
    • Czy są to wady? Moim zdaniem nie... są to po prostu cechy, które trochę utrudniają uwielbienie produktu. Ale pamiętajmy, że dzięki temu, iż nie schnie tak szybko, możemy się nim dłużej cieszyć, gdyż starzeje się znacznie wolniej. Zaś słaba dostępność może wzniecić w nas pasje kolekcjonerskie. ;)
  • 7 stycznia 2024 o 12:43
    krycie niezłe, dobry pędzelek, trwałość średnia
    Kupiłam z przecenionej półki w H&M za ok. 9 PLN. Jak na tę jakość cena jest OK. Buteleczka jest niska, pękata. Nie najlepsza do trzymania w trakcie malowania. Pędzelek średniej grubości. Działa dobrze. Kolor Sizzle to ciepła, pomarańczowawa czerwień. Klasyk. Dobry dla ciepłego odcienia skóry. Kolor wydaje się mieć dobre krycie, ale po jednej warstwie są jednak prześwity. Dwie są OK. Nie ma smug, krycie jest równomierne. Stosuję na bazę i z utrwalaczem (szybko schnący Sally Hansen). Pomimo utrwalacza trwałość lakieru to tylko kilka dni (inny lakier z tym samym utrwalaczem wytrzymuje 7). PODSUMOWUJĄC Lakier ogólnie średni. Można kupić w przecenie, ale za pełną cenę nie warto, bo są lepsze w tej kategorii cenowej.
    Zalety:
    • ładny kolor
    • niezłe krycie
    • bez smug
    Wady:
    • trwałość
  • 2 kwietnia 2023 o 13:58
    Efektowny
    Posiadam odcień September bloom Piękny ciepły odcień różu. Taki trochę antyczny. Lubię ten lakier, ale niestety nie za trwałość. On jest idealny, gdy nie ma czasu, a paznkocie proszą się o pomalowanie. Wystarczy jedna wartwa i lakier pięknie przykrywa płytkę. Nie ma smug, paznokcie są idealnie gładkie, lśniące. Bardzo szybko schnie. Nigdy nic mi się na nim nie poodbijało. Idealny na szybkie wyjście, a kolor bardzo uniwersalny. Największa wada to trwałość.... czasem już następnego dnia, któryś paznokieć wymaga poprawki. Jednak efekt tak mi się podoba, że bez wyrzutów daję mu 4. Ja i tak często maluję paznokcie, bo szybko pojawiają się u mnie odrosty. Najważniejsze jest dla mnie to, że 1 warstwa wystarcza i że szybko schnie.
  • 6 maja 2021 o 16:09
    Odcień Green Room jak pudełko od Tiffaniego
    Green Roomie po prostu idealnie wyważona niebieskawo-zielona mieszanka wszystkich moich nadziei i marzeń, z odrobiną romansu i cudownych możliwości. Bez względu na powód, kolor uderza we mnie i wywołuje kołatanie serca. Jest to jeden z 8 nowych odcieni H&M Nail, które niedawno pojawiły się w linii na wiosnę i lato i myślę, że od tej chwili pokocham go bardziej niż Nutelle Na mnie Green Room wymaga czterech warstw, aby osiągnąć pełne krycie i wysycha dłuższy czasu. W zależności od światła może również wydawać się bardziej zielonkawo-niebieski niż niebieskawo-zielony, ale myślę, że tak czy inaczej jest wspaniały. Czas idealnego wyglądu to bym określa na 3 dni, potem pojawiają sie małe odpryski, po 5 dniach juz jest do poprawki. Lakier wydaje mi sie dobry w szczególności za niewielka kwotę za którą się płaci.

Zobacz także inne Lakiery klasyczne