O'Herbal Fluid do włosów kręconych i niezdyscyplinowanych z ekstraktem z chmielu

ev6
    8 września 2018 o 13:51
    Sprawdza się, wygładza włosy i dodaje zdrowego efektu
    Włosów kręconych co prawda nie mam. Ale już żyjące momentami własnym życiem - to i owszem. Fluid dostałam w spadku po przyjaciółce, której świetnie się sprawdzał (na kręconych właśnie włosach), ale używała go tylko zimą i dlatego przekazała mnie, żebym choć ja poużywała go trochę przed upływem końca ważności. Okazało się, że i mnie kosmetyk bardzo przypadł do gustu. Przede wszystkim bardzo konkretnie wygładza, jeśli mamy suche czy szorstkie włosy. Ułatwia ich ułożenie - ja nakładam go od połowy mniej więcej włosów przed prostowaniem na szczotce, daje to świetny efekt, bo włosy są gładkie i lśniące, można zapomnieć o ewentualnych suchych końcówkach. Daje fajną miękkość - moje włosy lubią stawać się sztywne, gdy nie potraktuję ich czymś oleistym, tu więc fluid O'Herbal działa świetnie. Czy sprawdza się jako kosmetyk termoochronny? Chyba tak, nakładam go przed stylizacją i włosy nie ulegają uszkodzeniom, zgaduję więc, że ta funkcja faktycznie działa. W dotyku konsystencja jest tłustawo - silikonowa, trochę jak połączenie klasycznego olejku z silikonowym jedwabiem w płynie. Co kto lubi - ja nie mam nic przeciwko tej formule, ale znam osoby, które jej nie lubią. Zostawia ślisko - tłustą powłokę na dłoniach, którą trudno jest zmyć (ale zarazem dlatego też tak dobrze trzyma się włosów i skutecznie je wygładza). Nie zaobserwowałam, żeby przetłuścił mi włosy, ale raz: nie szaleje się z ilością przy takich produktach, dwa - moje włosy są bardzo oporne na przetłuszczanie i chłoną wszystko jak gąbka, więc raczej się nie wypowiem. Skład całkiem ok, nie za długi, i mamy rzeczywiście oleje (arganowy i z chmielu zwyczajnego). Opakowanie - klasycznie, dość lekka buteleczka z pompką, nie mam zastrzeżeń. Dobra cena (to jest szalenie wydajny produkt! Wystarcza mała pompka dla fajnego efektu). Bardzo przyjemny kosmetyk, cieszę się że go poznałam dzięki przyjaciółce ;) i będę do niego w przyszłości wracać, polecam.
    Zalety:
    • wygładzenie, blask, daje efekt zdrowych i miękkich włosów, zabezpiecza podczas stylizacji, ułatwia stylizowanie włosów, wydajność, cena
  • 5 listopada 2016 o 20:39
    Pozytywnie mnie zaskoczył
    Jeżeli chodzi o produkty do włosów to mam na ich punkcie totalnego bzika, lubię kupować i testować nowe produkty. Przechadzałam się po aptece i zatrzymałam się przy dziale kosmetycznym. W tamtym momencie nie znałam marki O'Herbal. Oglądałam maski do włosów i nagle zobaczyłam ten fluid. Zaciekawiła mnie już sama nazwa, gdyż nigdy nie miałam fluidu do włosów, nie wiedziałam nawet z jaką konsystencją się to wiąże. Ale zobaczyłam opis, który mi się spodobał, dodatkowo w nazwie była zawarta informacje, że jest do włosów kręconych (a ja takowe mam) i byłam tak nie miłosiernie ciekawa tego produktu, że wiedziałam, iż wychodzi razem ze mną :P - zapłaciłam za niego na pewno mniej, niż cenę, jaką znalazłam w internecie. Być może był na jakiejś promocji, nie pamiętam tego, ale zapłaciłam ok. 15 zł - konsystencja jest bardzo fajna, takiego bardzo lekkiego olejku - piękny zapach, super wydajność - włosy po tym produkcie były mięciutkie, nawilżone, końcówki wyglądały lepiej, włoski fajnie się skręcały i ten skręt był mocniejszy, włosy lśniły i naprawdę wizualnie wyglądały lepiej Polecam przetestować ten fluid jak na niego gdzieś traficie ;)