Bioderma ABC Derm Cold Cream, Creme Visage Nourrissante Bebe Ochronny krem natłuszczający dla dzieci i niemowląt do twarzy

BIODERMA ABCDerm Cold-Cream Krem ochronno-natłuszczający 40ml

• 21 kwietnia 2020 o 11:43
    bardzo dobry krem
    Najstarsza córka pod wpływem zimna i wiatru miała czerwoną skórę na buzi, rękach i przy kostkach, tam gdzie zimno miało dostęp, zwłaszcza z wiatrem. Jestem wierna tej firmie i spróbowałam dla niej ten krem i od pierwszego użycia wiedziałam że koleiny dobry produkt. Córka nie miała już takich plam na buzi, na prawdę polecam
  • 8 października 2019 o 10:25
    Świetny krem dla dzieci
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Krem zdecydowanie spełnia cechy podane przez producenta . Co najważniejsze, dla mnie, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze twarzy, bardzo szybko się wchłania i jest wydajny. Piękny, ale bardzo delikatny zapach. Używając tego kremu mam pewność, że chronię w 100% delikatną skórę twarzy dziecka. Serdecznie polecam.
  • 18 lutego 2018 o 13:55
    dobrze chroni również skórę dorosłą
    Chwalę sobie działanie ochronne w mroźnej temperaturze i zimnym wietrze. Moja skóra, która cierpi w zimowe miesiące, dzięki temu produktowi nie przeżywa już takich tortur. A ponieważ jest odwodniona i skłonna do podrażnień i ciężko mi dobrać dobry krem ochronny na zimę mogę polecić ten produkt bo spisuje się świetnie. Najlepszym wyznacznikiem jest dla mnie fakt, że po wejściu do pomieszczenia moja skóra nie jest ściągnięta i nie boli, a wieczorem, w trakcie zmywania skóry nie szczypie i nie jest zaczerwieniona. Krem jest dość tłusty, to wiadomo, i trudno wykonać na nim makijaż. Podkład nie ma przyczepności, wchodzi w pory i tworzy plamy. Jednak zadowalam się przypudrowaniem kremu, który nie obciąża mojej jeszcze przetłuszczającej się cery. Nie zatyka również porów, nie wywołuje wyprysków. Ponieważ, jak już wspomniałam, moja cera jest odwodniona, zanim nałożę ten krem muszę zastosować podkład nawadniający (lotion, serum, krem) i dopiero warstwa ochronna w postaci Bioderma Cold Cream. Jeśli jednak użyję tylko kremu ochronnego skóra zacznie odczuwać brak nawilżenia i za drugim, trzecim razem będzie wołać o pomoc. Mimo to taka wielowarstwowość kosmetyków mi nie przeszkadza i nie obciąża skóry. Przy innym kremie ochronnym, który stosuję zamiennie (Anida) wygląda to tak samo, ale przecież te produkty mają inne zastosowanie, więc nie można wymagać takiej wszechstronności. Jednym słowem - funkcje ochronne wypełnia krem idealnie i polecam go w okresie zimowym. Działa jak ciepła kołderka na skórze! Krem jest bardzo wydajny, nie trzeba go za dużo aplikować. Konsystencja nie jest zwarta, dlatego trzeba uważać bo tubka zaprojektowana jest na stanie na zakrętce i przy odkręcaniu może się wylewać, więc zanim otworzę układam tubkę poziomo. Jedyny mały minusik - wspomniana zakrętka, wolę zamknięcia na klik lub na klapkę, są poręczniejsze.
    Zalety:
    • chroni skórę idealnie przed mrozem i zimnym wiatrem
    • nie obciąża cery
    • nie zatyka porów
    • nie wywołuje wyprysków
    • wydajny
    • cena nie jest wygórowana
    Wady:
    • nie przepadam na zakręcanymi tubkami (wolę wygodniejsze zamknięcia)
  • 18 stycznia 2017 o 11:15
    Dla dzieci... i dorosłych
    Kremik kupiłam z polecenia Pani Dermatolog - potrzebowałam czegoś treściwego i bez zapachu. Kremik jest IDEALNY - skóra jest ukojona i zabezpieczona, pojemność super do każdej torebki, cena świetna - polecam dla dzieci i dorosłych (np. na narty). Najlepszy kremik w tej kategorii :)