Lirene Dermoprogram Micel Pure & Nutri, Duo płyn micelarny z olejkiem rycynowym każdy typ cery

• 10 listopada 2020 o 9:34
    Płyn micelarny z olejem rycynowym
    Płynu nie używałam do zmywania makijażu robionego kosmetykami wodoodpornymi. Jeśli chodzi o codzienny makijaż radzi sobie bardzo dobrze. Ma ładny delikatny zapach. Szczerze mówiąc dla mnie jest średni ponieważ za mocno natłuszcza moją skórę. Czuje na buzi powłokę, którą mam ochotę od razu zmyć. Butelka ładna, prosta, przeźroczysta. Widać ubywający z niej produkt. Płyn bardzo wydajny, na bardzo długo mi wystarczył.
    Zalety:
    Wady:
    • zbyt natłuszcza i przetłuszcza moją skórę na twarzy
  • 15 lipca 2020 o 17:22
    Solidny "zmywacz"
    Początkowo nie bardzo wierzyłam, że ten płyn, choć 2 fazowy, potrafi zmyć wodoodporny tusz, ale potrafi. Po wstrząśnięciu tworzy mieszankę, którą można z powodzeniem usunąć makijaż oczu. Oczywiście wacik nasączony płynem trzeba chwilkę potrzymać na zamkniętej powiece, żeby "rozpuścić" trochę kosmetyki, ale potem zmywa się je bezproblemowo, a wypróbowałam już kilka różnych wodoodpornych tuszy. Zostawia lekki tłustawy film, ale uważam, że to normalne i mi nie przeszkadza, bo zawsze po usunięciu makeupu myję twarz. Dla moich oczu wystarczająco delikatny, nic mnie nie szczypie ani nie podrażnia. Co do właściwości pielęgnacyjnych - nie zauważyłam, gdyż szybko zmywam ewentualne pozostałości, ale z drugiej strony to płyn do demakijażu, a nie pielęgnacji. Czasem używam go też do demakijażu twarzy, gdy nakładam cięższy podkład i też dobrze sobie radzi i nie wysusza skóry. Opakowanie duże (400ml), przeźroczyste, więc wystarcza na dość długo i widać dokładnie kiedy się kończy. Cena przystępna, a dostępność raczej bezproblemowa. Zużyłam już kilka opakowań, choć lubię testować inne preparaty wracam do niego, bo po prostu jest dobry.
    Zalety:
    • Dobrze usuwa makijaż, jest delikatny i niedrogi
    Olcia_O
    16 czerwca 2020 o 13:33
    Specyficzny
    Zakupiłam go zaciekawiona faktem, że zawierał olejek rycynowy, który jak wiadomo ma cudowne właściwości dla brwi i rzęs. Muszę przyznać, że zachowywał się on inaczej niż większość płynów micelarnych jakie stosowałam. Ale nie oznacza to że był zły. Dobrze zmywał makijaż, fazy po wstrząśnięciu można było zmieszać. Pozostawiał lekki film na skórze, jednak nie przeszkadza to bardzo, ponieważ po użyciu płynów micelarnych i tak powinno się umyć twarz np. za pomocą żelu do mycia twarzy. Ogólnie rzecz biorąc nie było szału, ale nie był również najgorszy. Jest to bardzo wydajny produkt
    Zalety:
    • Dostępność
    • Zmywa makijaż
    • Jest bardzo wydajny
    Wady:
    • Jednak liczyłam na troszkę więcej
    vronov
    12 czerwca 2020 o 17:12
    Kupiłam, zużyłam, raczej nie kupię więcej
    Płyn kupiłam do łazienki, ponieważ mam 3 kobietki w domu + ja i oprócz tego, że każda z nas ma swój ulubiony płyn micelarny, to dodatkowo zawsze kupuję jeden awaryjny do łazienki. Płyn zamknięty jest w plastikowej butelce o pojemności 400ml. Butelka jest przeźroczysta, etykieta również. Na etykiecie znajdziemy grafikę kropelek wody i kropli oleju - nawiązanie do nazwy i rodzaju produktu. Butelka ma zamykanie na zatrzask i jest on w kolorze żółtym. Całość utrzymana jest w stonowanej i minimalistycznej stylistyce. Płyn jest produktem dwufazowym - faza pierwsza jest olejem o lekko żółtym zabarwieniu, natomiast faza druga to przeźroczysta woda. Obie fazy po wstrząśnięciu dobrze się mieszają i tworzą spójną całość. Zapach płynu jest delikatny, odrobinę kwiatowy, choć tak naprawdę ciężko jest mi określić jak ten płyn dokładnie pachnie. Po prostu przyjemnie. Produkt dobrze zmywa makijaż twarzy, ale ma problemy z domyciem makijażu oczu. Wodoodporny eyeliner może być dla niego problematyczny. Bałam się, że płyn będzie zostawiał tłusty film i faktycznie to robi, ale w tak niewielkim stopniu, że jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza. Olejek rycynowy zawarty w płynie miał poprawić kondycję rzęs. Czy faktycznie tak jest? Otóż moim zdaniem nie. Czy nawilża? W delikatnym stopniu. Podsumowując - przeciętniaczek. Nie ma w nim nic szczególnego, co przekonałoby mnie do jego ponownego kupna.
  • 20 listopada 2019 o 17:12
    Super produkt
    Jestem bardzo zadowolona z produktu jest moim numer 1. produkt jest bardzo wydajny. Bardzo dobrze zmywa i nawilża twarz, a także ma piękny zapach. Na pewno jeszcze przez długie lata będę używać tego produktu
    Zalety:
    • wydajny
    • dobra cena
    • ładny zapach
    Wady:
    • Nie ma wad