Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Clinique Fresh Pressed, Renewing Powder Cleanser with Pure Vitamin C Saszetki z pudrem oczyszczającym

• 9 października 2022 o 6:59
    Nie powalił mnie
    Jakoś na kolana mnie nie powalił ten puder … w pierwszej chwili w ogóle nie wiedziałam co to jest ale Pani w drogerii powiedziała ze to hit kosmetyczny wiec kupiłam generalnie nie podoba mi się w nim nic … miał mi skore wygładzić rozjaśnić i zrobić jeszcze inne cuda … niestety ten puder nie robi nic, jest gładko zmielony ale kompletnie nie poprawił stanu mojej cery i generalnie uważam ze to była strata pieniędzy
    Zalety:
    Wady:
    • Działanie
    • Wygląd
    • Nie poprawił stanu skory
    millane
    3 października 2022 o 21:48
    Fajny, ale mega drogi
    Puder świetnie się pieni przy kontakcie z wodą, dobrze oczyszcza skórę. Nie powoduje podrażnień. Jedna saszetka może być podzielona na dwa użycia. Działanie na plus, natomiast cena pozostawia wiele do życzenia. Poręczna forma do zabrania na wyjazd, ale poza tym drogie i mało ekologiczne rozwiązanie. Fajnie się używało, ale raczej nie wrócę.
    Zalety:
    • zajmuje mało miejsca
    • dobrze się pieni
    • dobrze oczyszcza skórę
    Wady:
    • cena!
    • nieekologiczny
  • 27 lipca 2022 o 11:51
    Świetnie działa i jest higieniczny
    Mam cerę typowo tłustą, szarą i zmęczoną. Na razie zużyłam połowę opakowania. Saszetki sprawdziły się idealnie - skóra jest rozświetlona, pobudzona, koloryt wyrównany. Piana gęsta, przyjemna, bez zapachu. Efekt oczyszczenia rano jest ok, nie używam ciężkich kremów na noc więc dużo do usunięcia nie mam. Ważne jest, że efekt się kumuluje więc warto stosować się do instrukcji producenta i zużyć 28 saszetek. Duży plus za higieniczność - produkt zamknięty w porządnie zrobionych, osobnych saszetkach więc można spokojnie przechowywać w łazience (żadna wilgoć się nie dostanie i produkt zachowa swoją suchą konsystencję) i zabrać w podróż (nie rozleje się i nie wysypie) . Jednej saszetki wystarcza na twarz, szyję i dekolt. Ciekawostka: jeśli zostawić dłużej niż na minutę, to wysycha do zera i nie widać, że coś jest na twarzy (tylko skóra lekko ściągnięta). Ale to taki tylko eksperyment.
    Zalety:
    • Skóra rozświetlona, pobudzona, koloryt wyrównany. Higieniczne opakowanie zachowuje suchą konsystencję produktu i jest wygodne do zabrania w podróż. Dobrze oczyszcza.
    Wady:
    • Drogi
    Medea05
    25 maja 2022 o 8:56
    Na pewno nie wróce
    Lubię probować nowości, zwłaszcza jeśli chodzi i pielegnacje twarzy. Tak tez znalazły się u mnie saszetki z pudrem oczyszczajacym Clinique. Niestety, to co wydawało się ciekawe (formuła & opakowanie) zostało bolesnie zweryfikowane przez rzeczywistość i wiem, że nie kupię produktu ponownie. #MOJA SKORA Mieszana, sucha na policzkach, ze skłonnościa do przetłuszczania się w strefie T. Do tego jest to cera trądzikowa, w tej chwili przesuszona po kuracji retinolem. Do tego oczywiście zaskórniki, rozszerzone pory. I szarosc i brak blasku, które to chciałam zlikwidowac przy uzyciu saszetek. #OPAKOWANIE Puder zamknięty jest w saszetkach o pojemności 0,50g a te saszetki z kolei sa w kartonowym opakowaniu. Saszetki dosc łatwo sie otwiera, nawet z wilgotnymi rękoma. #UZYCIE Zwilzamy twarz, zwilżamy dlonie i puder wysypujemy na dlon, troche dodajemy wody i spieniamy. I tu nie wiem czy trafiłam na lipna wersje czy o co chodzi ale u mnie ten proszek sie nie spienial, raczej zmienial sie w zel/paste. Probowałam z roznymi ilosciami wody, zawsze konczyłam z bardziej lub mniej gesta pasta/żelem. Jakos ten puder nie chcial za bardzo mi sie rozpuszczac, ale dzięki temu w sumie mialam lekki peeling co chyba najbardzej przysłużyło mojej skórze #REZULTATY + odświeżona cera + lekko wygladzona + formuła "przypadkowego" peelingu łądnie przygotowywała moja skóre pod dalsza pielegnacje POZOSTAŁE PLUSY: + deliatny + nie podrażnia +delikatny zapach NEUTRALNE * pozostawia lekkie uczucie sciagniecia, które dosc szybko przechodzi nawet bez uzycia kremu MINUSY - cena - wysoka - problematyczne uzycie - otwarcie saszetki, zmieszanie z woda itd zajmuje wiecej czasu niz skorzystanie z żelu/peelingu z tubki lub butelki. Dla mnie rano czas bywa krytyczny, pod tym katem czasami mnie to denerwowalo - bardzo mało eko - taka ilosc plastiku aż boli, choc rozumiem ze nie da sie tego zrobic w opakowaniu, ktore bedzie otwierane co raz i bedzie "wietrzeć" Bardzo spodobał mi się efekt oczyszczenia, bardzo nie spodobał mi sie efekt podania. Nie zauwazyla efektu rozjasnienia cery - to chyba tez mnie bardzo zawiodło. Takie mocne 3/5. Odejmuje gwiazdki za: -opakowanie - brak efektu rozjasnienia cery
  • 19 marca 2021 o 6:31
    Zdecydowanie nie dla mojej skóry twarzy
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Nigdy wcześniej nie używałam kosmetyku w takiej formie, więc byłam bardzo zaciekawiona. Zdecydowanie nie jest to produkt dla mnie. Proszek należy zmieszać z kilkoma kropelkami wody a następnie rozprowadzić na skórze twarzy. Produkt w ten sposób bardzo się pieni, co w pierwszym momencie utrudniło mi oddychanie. Wiedziałam już, że nie będzie to mój ulubieniec, ale nie sądziłam, że o jego użyciu pojawią się na mojej skórze wypryski. Nie używałam w tym momencie żadnego innego nowego produktu, więc jestem przekonana, że to właśnie jego "zasługa". Wykorzystałam 3 saszetki i się z nim pożegnałam, bo ewidentnie jest w jego składzie coś co mi nie służy. Minusem w mojej ocenie jest również brak ekologicznego podejścia - każda porcja proszku w osobnym plastiku w dzisiejszych czasach to zdecydowanie nieodpowiednie rozwiązanie.