Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Cosnature Med, Natursole and Kamille, 2 in 1 Waschgel Naturalny żel oczyszczający 2 w 1 do twarzy i ciała z solanką i rumiankiem

Cosnature Naturalny Żel Oczyszczający Do Twarzy Ciała Z Solanką i Rumiankiem 2 w 1 MED 250ml

• 5 kwietnia 2022 o 10:49
    żel dla skór wrażliwych
    Kupiłam ten produkt głównie z myślą stosowania go jako żel pod prysznic. W tej roli sprawdził się bardzo dobrze- nie ściągał skóry, dobrze ją oczyszczał, nie powodował swędzenia. Dość problematyczna może być jego rzadka konsystencja, ale wylewając płyn na myjkę, a następnie myjąc ciało, można ten problem obejść. Zapach tego kosmetyku jest bardzo delikatny, solankowy, z serii tych „aptecznych”. Zwolennicy zapachów typu „domowe SPA” będą zawiedzeni, ale dla skór wrażliwych produkt cosnature powinien się dobrze sprawdzić. Jeśli chodzi o mycie nim twarzy- nie sprawdził mi się. Wolę inne, dedykowane do tego emulsje/pianki. Cosnature delikatnie wysuszał mi skórę twarzy.
    Zalety:
    • niska cena
    • delikatny, nie powoduje swędzenia ciała
    • naturalny skład
    • wegańska formuła
    Wady:
    • nie nadaje się do mycia twarzy (cera sucha)
  • 19 października 2021 o 8:21
    Świetny na wyjazdy!
    Naprawdę fajny produkt! Używałam go w celu, w jakim go kupiłam, czyli do mycia twarzy i ciała na wyjazdach, żeby nie dźwigać dodatkowych próbek czy butelek. W obu przypadkach sprawdził się świetnie - buzia po nim nie była ściągnięta, nawet lekko nawilżona, a jednocześnie bardzo dobrze oczyszczona, nawet z pozostałości balsamu. Mogłam odczekać kilkadziesiąt minut bez nakładania następnych warstw, w tym toniku, czego oczywiście nie robiłam często. :) Stosunek jakości do ceny jest moim zdaniem genialny. Zapach jest neutralny, nawet ładny, ale raczej właśnie solankowy, medyczny, a nie kosmetyczny.
    Zalety:
    • Cena,
    • Efekt,
    • Uniwersalność,
    • Konsystencja
  • 17 maja 2021 o 22:32
    Powoduje uczucie szczypania i ściągnięcia
    Opakowanie to dość wysoka tuba przez którą wydobywa się dość dużo produktu, co nieco ciężko dawkować. Sam żel ma dość mocny zapach i jest przezroczysty, nieco mętno-mleczny. Konsystencja dość rzadka, natomiast produkt jest naprawę wydajny. Co do działania, całkiem dobrze domywa tłustsze produkty do demakijażu i radzi sobie z oczyszczaniem twarzy samodzielnie. Niestety produkt szczypie podczas użytku (możliwe, że przez zawartość solanki) i pozostawia uczucie ściągnięcia na skórze, dlatego na pewno nie sprawdzi się osobom z suchą czy wrażliwą skórą.
    Zalety:
    • dobry skład
    Wady:
    • szczypie
    • powoduje uczucie ściągnięcia
    frvk_
    9 maja 2021 o 18:39
    Spoko żel
    Skusiłam się na ten żel po dobrych opiniach w internecie i przystępnej cenie. Szukałam czegoś delikatnego, co pomoże mi przy moim typie cery. CERA: Mam cerę mieszaną ze szczególną skłonnością do cery suchej, zwłaszcza wokół ust i na policzkach. Okazjonalnie pojawią się jakieś wypryski na twarzy. Sam żel ma dość rzadką konsystencję, przez co zdarza się, że wyleje się go zbyt dużo z opakowania, niż w rzeczywistości jest potrzeba. Produkt jest wydajny i starcza na długo. Zapach jest wyczuwalny i sądzę, że pachnie dość specyficznie. Mi on odpowiada, chociaż niektórym osobą może on przeszkadzać. Żel mnie nie podrażnił, ani nie uczulił. Skóra po nim jest czysta, domywa nawet punktowo nałożony korektor. Po umyciu nim twarzy, odczuwalne jest lekkie napięcie skóry.
    Zalety:
    • wydajny,
    • tani,
    • dostępny,
    • zapach,
    • dobrze oczyszcza,
    • nie podrażnia
    Wady:
    • uczucie napięcia skóry,
    • niektórym zapach może przeszkadzać
  • 2 maja 2021 o 21:27
    Uniwersalny żel
    Żel Cosnature kupiłam z ciekawości i dzięki opiniom z internetu. Skusiłam się też na uniwersalną formę kiedy kiedy jeszcze siłownia czy wyjazdy były możliwe tak aby kosmetyki zajęły jak najmniej miejsca. Żel nie jest wodnisty ale nie jest również gęsty, rozcieram go najpierw w dłoniach a następnie myję twarz. Zapach ledwo wyczuwalny. Czuję dobrze umytą twarz. Sprawdza się również pod prysznic. Jest dosyć wydajny i przystępny cenowo szczególnie podczas promocji. Lubię mieć go pod ręką.