Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

• Polecił(a) bym ten sklep znajomym

REKLAMA
Pojemność 150 ml
Cena 23,49 zł

Żel-peeling oczyszcza i jednocześnie intensywnie pielęgnuje dzięki czystym molekułom kwasu migdałowego.
Usuwa zrogowaciały naskórek i najdrobniejsze zanieczyszczenia z zachowaniem naturalnej równowagi: mikrobiomu, fizjologicznego pH i bariery hydrolipidowej.
W ciągu kilku chwil skóra jest idealnie oczyszczona, gładka i nawilżona jeszcze długo po użyciu.
Tylko 10 składników!

Recenzje 21

Średnia ocena użytkowników: 4,3 /5
Więcej ocen Schowaj

Używa produktu od: miesiąc

Kupiony w: Drogeria Hebe

Wspaniały produkt

Bardzo cenię sobie produkty marki tołpa ponieważ jeszcze żaden mnie nie zawiodł. peeling ten oczyszcza i jednocześnie intensywnie pielęgnuje dzięki zawartości kwasu migdałowego.
Dzięki niemu moje najdrobniejsze zanieczyszczenia zniknęły. Produkt ten mimo że jest peelingiem zachował naturalna równowage mojego mikrobiomu, fizjologicznego pH i bariery hydrolipidowej.
Już po kilku użyciach skóra jest idealnie oczyszczona, gładka i nawilżona.
Produkt ten zawiera 10 składników!
Bardzo często można go kupić na promocji w Hebe. Z pewnością nie podrażni waszej twarzy.

3 /5

• Wydajność: 3
  • Zgodność z opisem producenta: 2
  • Zapach: 1
  • Stosunek jakości do ceny: 3
  • Opakowanie: 3

Zbyt mocny do codziennego stosowania

Małe opakowanie żelu-peelingu dostałam gratis do zakupów w Hebe. Mam mieszane uczucia. Żel ma być bezzapachowy, a niestety ma brzydki, chemiczny zapach. Niby nieinwazyjny, a jest to mocny peeling i stosowałam go raptem raz na parę dni, codziennie nie dałabym rady, chyba że latem, kiedy moja skóra ma skłonności do przetłuszczania się. Z czasem zaczęłam stosować go jednak codziennie, aby go wykończyć, bo okazało się, że wykorzystałam wszystkie peelingujące drobinki, a został sam żel. Dziwne, bo jeszcze nigdy nie spotkałam się z kosmetykiem, który tak by zareagował - ciężkie drobinki spadłyby na dno i zostały zużyte szybciej niż jego płynna część, haha ;) Wracając do działania - kosmetyk oczyszcza twarz, peelinguje i czasem pozostawiał ją ściągnętą, po czym musiałam się ratować czymś nawilżającym.

Używa produktu od: miesiąc

• Zapach: 4
  • Opakowanie: 5

Nie taki idealny jak by się mogło wydawać

Kupiłam produkt po przeczytaniu pozytywnych opinii na wizażu właśnie. Dodatkowo przekonala mnie cena promocyjna w Rossmannie. Moja cera jest bardzo wymagająca, ze skrajności w skrajność, widoczne zaskórniki i większość produktów bardzo szybko mnie zapycha. Od lat jestem wierna fanką marki Tolpa. Produkt tak jak obiecuje producent ma naturalny, nieprzekombinowany i krótki skład. Żel jest niby bezzapachowy, ale wg mnie to taki nieco apteczny zapach, nie umiem określić czy jest to plus czy minus, bo po pewnym czasie trochę przeszkadza. Skóra po umyciu jest ściągnięta, daje uczucia wysuszenia co akurat w moim przypadku przeszkadza. Do mycia muszę od razu używać jeszcze inny produkt który szybko niweluje uczucie ściągnięcia. Producent uważa, że żel nadaje się codziennej pielęgnacji, ale uwaga...peelingujace drobinki są tak duże, że nie wyobrażam sobie stosowania go na codzień. Bałabym się po prostu uszkodzenia skóry. Produkt nadaje się bardziej do stosowania 2x w tygodniu i tak też go używam. Ci do samego efektu peelingu jest rewelacyjny, spelnia swoje zadanie. Dodatkowo jest świetnym oczyszczaczem nawet z mocnego makijażu. Używam produkt ponad miesiąc i zauważyłam poprawę stanu mojej cery, zaskórniki są mniej widoczne i nie pojawiają mi się żadne bolesne grudy. Ogólnie polecam :)

Plusy:
- Krótki skład, bo tylko 10 składników
-Prawie bezzapachowy
-Biodegradowalna tubka
-Bardzo dobrze oczyszcza
-Cena adekwatna do jakości
-Świetny peeling
-Kwas migdałowy w składzie

Minusy:
- Zapach (i plus i minus)
-Wydajność
-Grube drobiny które nie nadają się do stosowania na codzień
-Zbyt mocna uczucie ściągnięcia i suchej skóry

5 /5 HIT!

Dla mnie rewelacja

Żel kupiłam pod wpływem impulsu i był to strzał w 10. Mam suchą skórę, w okolicy nosa często się łuszczy. Odkąd stosuje ten Żel kłopot zniknął. Wystarczy mała porcja żelu do codziennego oczyszczenia. Konsystencja żelowa z małą ilością granulek peelingujących. Po kontakcie z wodą nie pieni się, ale nie odejmuje to jego zalet, ponieważ pozostawia skórę oczyszczoną i miękką. Nie jest przy tym agresywny. Po myciu stosuje tonik i krem. Buzia jest wypoczęta, bez zaskórnikow i suchych skórek. Wygodna tubka, wydajny produkt, naturalne składniki w składzie. Czego chcieć więcej:) Produkt jest bezzapachowy.

Bardzo mi odpowiada.

Żel otrzymałam w prezencie a zazwyczaj stosuję inny peelingujący z Tołpy- Green Oils.
Ten żel jest zdecydowanie delikatniejszy niż Green Oils, ma mniejsze drobinki ścierające i jest bardziej płynny. Właściwie bez zapachu. Bardzo dobrze doczyszcza moją mieszaną cerę i co dla mnie najważniejsze-nie wysusza jej!
Odkąd go stosuję zauważyłam, że moja skóra jest wyciszona, jeśli chodzi o niedoskonałości, małe stany zapalne, jest gładka i zadbana. Naprawę super się sprawdza a naprawdę ciężko dogodzić cerze mieszanej, bo jeśli wysusza przetłuszczające się partie twarzy, to również te przesuszone. A jeśli nawilża, to tłustą strefę T wyświeca :/. Przy tym żelu widzę świetny balans i równowagę w dbaniu o skórę problemową. Polecam!

4 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

Używa produktu od: 2 tygodnie

• Zapach: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 4
  • Opakowanie: 4

Tołpa authentic zel-peeling do mycia twarzy

Markę tołpa i jej produkty bardzo lubię już od dłuższego czasu ...
Ten żel mam w wersji mini bo 75 ml lubię takie pojemności.
Żel ma rewelacyjny krótki skład
Producent pisze że jest bezzapachowy ale ja wyczuwam delikatne nuty migdałowe
Żel jest przezroczysty z drobinami peelingujacymi,ja uważam go 1-2 w tygodniu dla mojej cery mieszanej z naciskiem ostatnio na suchą byłby za mocny do codziennego użytku ale myślę że cera tłusta u niej mógłby się lepiej sprawdzić.
Skóra po nim była dobrze oczyszczona miękka i gładka

3 /5

• Zgodność z opisem producenta: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 3
  • Opakowanie: 3

nie miałbym nic przeciwko,

gdyby producent nie zalecał stosować tego produktu codziennie rano i wieczorem!
No bez jaj!

Jest to bardzo dobry produkt zarówno do mycia twarzy, jak i złuszczania martwego naskórka. Skald jest prosty, minimalistyczny. Żel-peeling oprócz kwasu migdałowego zawiera również perlit o właściwościach ścierających.

Gdyby żel zawierał sam kwas, pokusiłbym się o stosowanie go codziennie wieczorem. Przy takiej częstotliwości nie można zrobić sobie krzywdy, bo twarz myjemy zwykle niecałą minutę. Kwas nie ma szans penetrować głębiej w naskórek, a przy regularnym stosowaniu może delikatnie wygładzić skórę.

Niestety z drobinkami to już inna historia. Sam kwas migdałowy działa eksfoliująco, a do tego drobinki rozdrapują powierzchnię skóry.

Miałem małe opakowanie tego żelu, chętnie go używałem. Pokusiłem się nawet o stosowanie go codziennie wieczorem, przez tydzień. Wszystko dla testów. Skończyło się to podrażnieniem, zdarciem warstwy ochronnej skóry i ropnym wysypem. Ktoś ma na to ochotę? Nie sądzę.

Stosując żel dwa razy w tygodniu, oczywiście po wyleczeniu skóry, spisał się bardzo dobrze. Skóra była oczyszczona, gładka. Minusem jest to, że po każdym myciu była wysuszona, więc wbrew temu, co pisze producent, ten produkt nie nawilża.

Małe opakowanie wystarczyło mi na kilka miesięcy stosowania. Żel-peeling ma zapach typowy dla kwasu migdałowego. Pod koniec opakowania został praktycznie sam żel, wszystkie drobinki spłynęły na dół opakowanie i zużyłem je szybciej. A jakie to było przyjemne. Sam żel bez drobinek...

Używa produktu od: 2 tygodnie

Kupiony w: Drogeria Hebe

• Wydajność: 3

Bardzo dobrze oczyszcza.

Żel jest bezbarwny, bezzapachowy, zgodnie z zasadą tej linii, że niepotrzebne składniki nie są dodawane. Nie pieni się, ale to plus, oczyszcza skórę dokładnie, nawet bez wcześniejszego demakijażu olejkiem. Nie wysusza skóry, pozostawia ją gładką i promienną.
Przyczepię się do wydajności - Tołpa ogólnie powinna popracować nad tym faktem w przypadku innych "oczyszczaczy", bo bardzo szybko widać denko. Nie kupię ponownie tylko dlatego, że ma peelingujące drobinki, a mnie mechaniczne peelingi nie służą.

• Zapach: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 4
  • Opakowanie: 2

Łagodny peeling, dobry żel ale czegoś mu brakuje

Z marka Tołpa jakoś mi nie po drodze bo zawsze coś w składzie ich produktów mi nie odpowiadało. Ostatnio na rynek weszła seria Authentic która ma ładne składy , bez kontrowersyjnych konserwantów i nawet mnie zaciekawiła.
Nie zdążyłam nic od nich kupić bo znalazłam w Empiku gazetę do której jako dodatek dołączony był ten żel więc brałam bez zastanowienia. Był to wydatek tylko 13 zł ( żel ma 75ml)
+żel dostaje plusa za fajny skład. Prosty, krótki , bez zbędnych kontrowersyjnych składników
Dodatkowo kwas migdałowy delikatnie złuszcza i wygładza. Drobinki peelingujące oczyszczają skórę i pory dość delikatnie. Nie podrażniają a dodatkowo żel dba o nasz mikrobiom.
+Drobinki są na tyle delikatne że ja posiadaczka skóry suchej mogłabym go używać codziennie. Zazwyczaj stosowałam go wieczorem a rano przerzucałam się na delikatne pianki bo po nocy nie miały za dużo do usuwania.
+dobrze oczyszcza, myje, nie powoduje uczucia ściągnięcia skóry. Wystarczy niewielka ilość a ładnie się pieni, jest wydajny.

Co więc wpłynęło na to że nie mogłam się doczekać aż go skończę i zacznę używać coś innego?
Żel-peeling Tołpa jest w moim odczuciu taki nijaki, bez wyrazu. Dostaje ode mnie same plusy bo muszę być obiektywna ale nie wrócę do niego ponownie. Ani wygląd , ani zapach ( a właściwie jego brak) ani działanie nie jest na tyle interesujące i ponadprzeciętne abym kupił go znowu.
Ten egzemplarz dołączony był jako gratis do gazety i dlatego mam go w kosmetyczce.
Sam żel jest bezbarwny i pozbawiony kompozycji zapachowej co jest ważne zwłaszcza dla osób o skórze wrażliwej.
Po recenzjach widzę że ma wiele zwolenniczek ale ja szukam dalej mojego ideału.
Produkt jest dobry, nie odradzam nikomu zakupu ale mnie nie urzekł niczym szczególnym.

PLUSY
-prosty i naturalny skład
-łatwo dostępny
-dobrze się pieni
-delikatne drobinki do codziennego użytku
-bezzapachowy
-oczyszcza i delikatnie wygląda skórę
MINUS
-nie wyróżnia się niczym szczególnym, produkt w porządku ale takich na rynku mamy wiele.

5 /5 HIT!

Najlepszy!!

Dostałam na przetestowanie krem oraz serum z tej serii , które tak mi się sprawdziły że postanowiłam zakupić inne produkty z tej serii -dzięki temu trafiłam właśnie na peeling z kwasem migdałowym co było strzałem w dziesiątkę ! Szybko zobaczyłam efekt , pięknej skory bez wyprysków , mniej wydzielającego się sebum i co najważniejsze - rozjaśniło delikatnie moje zaczerwienienia na buzi! Co dla mnie było największym efektem , przez co buzia jest bardzo rozpromieniona i wyglada świeżo polecam .

Kupiony w: Nie podano

Dobry naturalny,, oczyszczacz " twarzy

Lubię używać w wieczornej pielęgnacji żeli z drobinkami peelingujacymi. Mam cerę mieszaną z rozszerzonymi porami i przebarwieniami i potrzebuje codziennie co nieco zedrzeć i wygładzić swoją twarz.
Drobinek nie ma dużo i na pewno nie jest to tradycyjny zdzierający żel peeling z tej samej firmy.
Ja nakładałam go na twarz, troszkę masuje kolistymi ruchami po czym czekam tak z 1-2 min i dopiero zmywam. Po takim używaniu odczuwam wygładzenie i oczyszczenie twarzy takie jak lubię.
Nie podrażnia, nie pozostawia tępej suchej skóry i za to też go lubię.
Myślę że jeszcze do niego wrócę i polecam wyprobowac, ach no i brawo tołpa za całą linie authentic. ♥️????

2 /5

Używa produktu od: tydzień

Kupiony w: Nie podano

• Zgodność z opisem producenta: 2
  • Zapach: 4
  • Stosunek jakości do ceny: 1
  • Opakowanie: 4

Podrażnia wrażliwą cerę!

Skusił mnie prosty skład i pozory delikatnego działania. Przy mojej wrażliwej skórze z tendencją do przetłuszczania już po jednorazowym użyciu skóra była, nieprzyjemnie napięta, sucha i podrażniona.

Sam żel jest przyjemny w użyciu, bezzapachowy, ma dobrą konsystencję - w trakcie nakładania jest super, ale natychmiast po zmyciu i osuszeniu skóry jasne było, że dla mnie nie nadaje się do użycia.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1