Becca Cosmetics Ever Matte Poreless Priming Perfector Baza wygładzająca pod makijaż

• 14 maja 2019 o 21:53
    prawie doskonała
    Baza marki BECCA jest dostępna w Sephora, kosztuje 155 zł. Jak dla mnie to najlepszy baza jaka jest dostępna na rynku kosmetycznym. Jest warta każdej złotówki, ale o tym poniżej. Produkt spełnia wszystkie obietnice producenta. Pięknie matuje, zapobiega świeceniu sie twarzy. Skóra jest gładziutka,pozostawia na twarzy lekką warstwę. Twarz jest dzięki niej bardzo dobrze przygotowana do nałożenia makijażu. Kosmetyk zmniejsza widoczność rozszerzonych porów. Jest to widoczne od razu na pierwszy rzut oka. Cudownie. Baza jako jedna z niewielu rzeczywiście skutecznie przedłuża trwałość makijażu. Praktycznie przez cały dzień nie trzeba poprawiać make upu. Pojemność to 40ml, czyli o 10 więcej niż standardowo w kosmetykach tego typu. Baza jest bardzo wydajna,niewiele jej trzeba do zaaplikowania. Minusem bazy jest to,że jest nieco tępa. Chwila moment i zasycha,także trzeba bardzo szybko ją rozetrzeć i przy tym mocno się namachać. Podsumowując: kupię na pewno ponownie tą bazę. Ma wszystko,czego oczekują od takich produktów. Bardzo się cieszę,że znalazłam kosmetyk,który zmniejsza widoczność rozszerzonych porów, to główna zaleta tej bazy. Dodatkowo mam spokój ze świecącą skórą twarzy i makijaż przez cały dzień wygląda rewelacyjnie. Cena być może nie jest najniższa, jednak baza wystarczy na bardzo długi czas. Oceniam na 10/10.
  • 8 kwietnia 2019 o 9:56
    O tak
    Wzięłam bezrefleksyjnie, podczas jakiejś wyprzedaży w sephorze. Lubię Beccę i potrzebowałam bazy. Główna makijażystka Becci mówiła kiedyś, że można stosować bazę matującą też na makijaż. Jest dość gęsta. Było to dla mnie zaskoczeniem, bo byłam przyzwyczajona do lżejszych konsystencji, ale po wyciśnięciu i rozgrzaniu, mięknie. Wklepuję ją lekko w okolice koło nosa i w czoło. Z Diorskin Forever nie za bardzo się zgrywa aplikowany na podkład, ale pod już tak. Wtapia się w skórę pozostawiając ją gładką, matową. Wypełnia drobne linie, maskuje pory. Z produktami, które nie zastygają, jak wspomniany Dior, bardzo ładnie wygląda aplikowana na, a nie pod. Bardzo wydajna, bo niewielka ilość już wystarcza. Ładnie współpracuje z innymi produktami, no trzeba poeksperymentować, jakie podejście jest najlepsze, w zależności od wybranego podkładu. Opakowanie fajne, proste. Jak to Becca. Nawet w pełnej cenie uważam, że jest warta zakupu. Polecam przede wszystkim posiadaczkom mieszanej cery, tłustej w sferze T, albo tym z cerą tłustą, z rozszerzonymi porami, oraz cerom dojrzałym.
    cynk19
    26 czerwca 2018 o 11:57
    Mocne działanie
    Baza jest bardzo matująca, a nawet ściągająca. Jest to według mnie jedyna baza, która naprawdę spełnia obietnice. Nie trzeba jej pudrować, chociaż ja i tak to zwykle robię (nie używam podkładów, jedynie baza + puder). Im mniej się jej nałoży, tym lepszy jest efekt. Używam jej od prawie roku i nadal jej do końca nie zużyłam, jest bardzo wydajna!
    Zalety:
    • bardzo mocny efekt matu
    • wydajna, potrzebna mała ilość
    • duża pojemność, bo aż 40ml (zwykle produkty tego typu mają 30ml)
    • zamknięta w lekkiej eleganckiej tubce, przez co łatwo się z nią podróżuje
    Wady:
    • przy długim stosowaniu może trochę zapchać, radzę robić co jakiś czas przerwy
    Hiyori
    14 września 2017 o 18:07
    Genialna
    Świetna baza. Absolutny must have dla każdej osoby z tłustą cerą. Skóra jest wyraźnie duuużo mniej tłusta w ciągu dnia. Zmniejsza tez widoczność porów i ładnie wygładza twarz. Podkłąd również trzyma się lepiej.
    Zalety:
    • świetnie matuje i zapobiega przed nadmiernym błyszczeniem się w ciągu dnia
    • bardzo szybko zasycha i nie trzeba długo czekać, żeby nałożyć podkład
    • pozostawia na twarzy delikatną gładka warstwę
    • wchodzi w pory i je wygładza wyrównując strukturę skóry
    • delikatnie też ściąga cerę, co jest super dla tłuściochów, ale ze względu na to najlepiej ją nakładać tylko na te najbardziej tłuste miejsca typu czoło, nos i okolice nosa/policzków przy tłustej cerze
    • trzeba ja nakładać szybko-mi to nie przeszkadza
    • zero zapachu i zero koloru już na twarzy
    • dobra cena w stosunku do ilości, tej bazy jest więcej niż standardowa pojemność
    Wady:
    • nie ma żadnych wad
  • 28 lipca 2017 o 14:22
    Konkreny mat
    Moja cera - tłusta, wrażliwa z rozszerzonymi porami Baza rzeczywiście wygładza i matuje, niestety w nienaturalny sposób jeżeli chodzi o mat. Na skórze zostawia biało-przezroczystą warstwę, nawet jeśli jest to bardzo mała ilośc. Plusem na pewno jest to że na tej bazie podkład trzyma się długo, niestety kosztem naturalności. Na imprezę tak, na co dzień nie.
    Zalety:
    • trwałośc, wygładzenie, kontrola błysku
    Wady:
    • nienaturalny mat,cena