Najważniejsze to dobrze do niego podejść. Nie jest to top coat utwardzający, czy przyśpieszający schnięcie lakieru, producent nam tego nie obiecuje, więc nie wymagajmy nie wiadomo czego. Zwłaszcza, że swoje zadanie spełnia.
Produkt ten jest dość rzadki, przez co również bardzo wydajny. Lepiej używać go mniejszą niż większą ilość, bo może długo schnąć i łatwo o odciski różnych przedmiotów na nim. Nie polecałabym też aplikacji na świeżo schnący jeszcze lakier, lepiej odczekać dłuższą chwilę, a efekt będzie lepszy i oszczędzimy sobie nerwów.
Formuła jest dość ciekawa, bowiem preparat ten jeszcze trochę rozpuszcza nałożony wcześniej lakier. W praktyce oznacza to, że go wygładza, niweluje pewne niedociągnięcia - ewentualne smugi są mniej widoczne, powstaje nam ładna tafla lakieru. Połysk jest na medal. Zdecydowanie podbity, równomierny, efekt zadbanego, estetycznego manicure gwarantowany. Istotnym jednak minusem może być właśnie fakt, że preparat ten nie utwardzi nam lakieru, nie przyśpieszy jego schnięcia i sam w sobie nie schnie jakoś szybko. Na szczęście jednak widocznie przedłuża trwałość lakieru - odpryski z nim zdarzają się raz na sto lat, a ścieranie lakieru na końcówkach (moja największa zmora) jest opóźnione o ładnych parę dni.
Czyli wszystko zależy jakie macie wymagania względem tego typu preparatu, ile czasu poświęcacie na manicure i ile chcecie go nosić. Ja wolę raz poświęcić więcej czasu i nosić lakier z fajnym połyskiem ponad tydzień. Nie jestem pewna czy istnieje preparat pozbawiony wad, z chęcią przetestuję inne chwalone tego typu lakiery nawierzchniowe, ale bardzo możliwe, że do tego jeszcze wrócę.
Cena: 26,50zł, Pojemność: 15ml
Skład: Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Alcohol Denat., Nitrocellulose, Isopropyl Alcohol, Adipic Acid/Neopentyl Glycol/Trimellitic Anhydride Copolymer, Triphenyl Phosphate, Trimethyl Pentanyl Diisobutyrate, Ethocrylene, Dimethicone, Diamond Powder, Violet 2 (CI 60725).
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego