Topy do paznokci

NeoNail Top Velour Matowy lakier hybrydowy

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 lutego 2023 o 16:59
    Moj ulubiony mat
    Bardzo dobry matowy top i moj ulubieniec. Paznokcie sa wrecz welurowe po nim tak jak obiecuje producent. Pieknie wydobywa nowe tony z lakierow. Bardzo dobrze sie aplikije, nie rozlewa sie tak bardzo, utwardza sie szybko. Bardzo dobrze utrzymuje sie na paznokciach. Trzeba tylko pamiętać, ze jak kazdy top matt szybciej wchlania kolory z otoczenia czyli po prostu brudzi sie. Wiec lepiej aplikowac na ciemniejsze kolory
    Zalety:
    • Piękny mat
    • Dobra aplikacja
    • Długo utrzymuje się na paznokciach
    Wady:
    • Przy jasnych kolorach widać zabrudzenia ale to akurat mankament wszystkich matow
  • 16 grudnia 2022 o 13:40
    Efekt ładny, ale szybko się brudzi
    Kupiłam ten top przy okazji jakiejś promocji na bazy i topy na stronie Neonaila. Top zamknięty jest w typowej dla produktów tej marki czarnej szklanej buteleczce. Ma dość luźną konsystencję, więc trzeba go ostrożnie nakładać. Nie miałam problemu z jego równomierną aplikacją. Jedyne co mnie zdziwiło to fakt, że lakier ten nie jest przezroczysty tyko taki jakby brudny? Więc w miejscach gdzie było go więcej trochę był widoczny. Mat jest ładny, taki bardziej matowy niż standardowe maty i milutki w dotyku - miałam ochotę cały czas gładzić te paznokcie. Mimo tego, że to fajny produkt, to ten efekt chyba nie jest dla mnie. Mat szybko się brudzi i ciężko jest ten brud zmyć :(
  • 31 stycznia 2021 o 21:17
    Przyzwoity mat
    Jakość matowego efektu zależy w dużej mierze od samego lakieru, na który go aplikowalam - w zależności od firmy efekt był mniej lub bardziej zadowalający. W przypadku użycia pełnego setu z Neonail finalny efekt był oczywiście najlepszy - mat wyglądał pięknie, był trwały i bardzo przyjemny w dotyku! W połączeniu z lakierami innych firm bywało różnie. Warto spróbować, że względu na dużą trwałość manicure i bardzo wygodną aplikację.
    Zalety:
    • dobrze matowi (w przypadku produktów Neonail)
    • wysoka trwałość
    • łatwa aplikacja
    Wady:
    • nie współgra dobrze ze wszystkimi lakierami
  • 26 stycznia 2021 o 19:08
    Nie podoba mi się
    Miałam ochotę na wykonanie manicure matowego, bo jeszcze nigdy takiego nie miałam. Zakupiłam ten top, aby uzyskać matowe wykończenie. Konsystencja jest dość rzadka ale nie spływa z paznokci podczas aplikacji. Pędzelek jest dobrze wyprofilowany i łatwo nakłada się za jego pomocą produkt na płytkę paznokcia. Po zrobieniu manicure zauważyłam że moje paznokcie nie są idealnie matowe, widać jakby prześwity które nie są matowe. Użyłam topu jeszcze raz i nic się nie zmieniło... użyłam zatem większej ilości cleanera i niestety efekt był taki sam. Nie udało mi się uzyskać idealnego matu przy pomocy tego topu. Co do trwałości manicure to niestety jest ona o wiele słabsza niż przy zastosowaniu błyszczącego topu.
    Zalety:
    • Wygodny pędzelek
    • Nie spływa
    Wady:
    • Słaba trwałość
    • Nie daje idealnego matu
  • 22 lipca 2020 o 22:00
    Jestem na tak!
    Top kupiłam na przecenie za około 23 złote. Jeżeli chodzi o lakiery hybrydowe zawsze poluje na promocje ;) Top nakładałam zazwyczaj na lakiery NeoNail. Praca z nim jest bardzo przyjemna. Jest dosyć gęsty, więc się nie rozlewa na skórki. Ładnie się utrwala, nie miałam problemu z miejscami, gdzie efekt by nie złapał (no, może czasem, kiedy niedokładnie pokryłam warstwę lakieru topem). Jeżeli chodzi o efekt - jestem nim pozytywnie zaskoczona. Nie bardzo rozumiałam ten cały welurowy efekt. Czym niby miał on się różnić od zwykłego matu? Po utrwaleniu top wygląda jak zwykły top, cała magia zaczyna się dopiero po przetarciu paznokcia cleanerem, a jest w tym coś niesamowicie satysfakcjonującego. Nie jest to zwykły mat (w końcu to top velour, a nie top mat ;)). Efekt nazwałabym matem nieoczywistym, przypomina mi trochę "matowe" wykończenie butelek do wina ;D. W dotyku jest bardzo przyjemny, jak skórka brzoskwini (i oto nasz "velour"!). Przy zwykłym, codziennym użytkowaniu nie zauważyłam, żeby się rysował, czy żeby efekt zanikał. Bardzo polecam miłośniczkom nieoczywistych wykończeń! :)
    Zalety:
    • efekt
    • trwałość
    • przyjemność z użytkowania
    • wygodny aplikator
    • opakowanie wygodne w przechowywaniu i użytkowaniu
    • utrwala się bez problemu
    • przyjemny w dotyku po utrwaleniu
    • nie rozlewa się
    Wady:
    • cena nie jest najniższa, ale to typowe dla tej firmy

Zobacz także inne Topy do paznokci