Lakiery hybrydowe

Silcare Flexy Hybrid Gel lakier hybrydowy 132 4.5g
Bodyland.pl
Silcare Flexy Hybrid Gel lakier hybrydowy 151 4.5g
Silcare Flexy

Nasi użytkownicy zostawili 59 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 grudnia 2023 o 18:38
    Ciemne kolory wyglądają dobrze, mają niewielkie defekty, jasne kolory to ciężko utwardzający się niewypał
    Lakiery hybrydowe Silcare Flexy Hybrid Gel w czarnych buteleczkach o kształcie prostopadłościanu z matowymi, wręcz aksamitnie wykończonymi zakrętkami kupiłam w drogerii internetowej Ezebra za różne kwoty oscylujące w pobliżu 10 złotych. Okrągłe naklejki na górze odwzorowują odcienie i mają wpisaną cyfrę im odpowiadającą. Kupiłam kilka odcieni: ciemną zieleń, czerń, chłodny różowo-brązowy oraz jaskrawą pomarańcz i bardzo jasny błękit. Pędzelek w każdej buteleczce jest tak samo zbity, elastyczny i dobrze nabierający produkt. Jasne kolory: błękitny i pomarańczowy niestety mają bardzo słabe krycie nawet w trzech cienkich warstwach, tworzą się zgrubienia poprzez bardzo szybkie rozlewanie lakieru na boki, co bardzo wpływa na kształt krzywej C, bo paznokieć wydaje się być bardzo płaski i jednocześnie gruby. Problemy z utwardzaniem, bo to zajmuje 75 sekund przy każdej warstwie. Pokryte topem wyglądają bardziej jak robione lakierami tradycyjnymi o bardzo niskiej jakości. Nie byłam w stanie wytrzymać z tym marnym efektem kilku tygodni, dlatego w ruch poszła frezarka i bloczek polerski już kilka dni po zrobieniu manicure (aceton nie był w stanie rozpuścić tych hybryd - lekko ciągnęły się, ale zejść nie chciały) - byłam bardzo zawiedziona i miałam poczucie zmarnowanego czasu. Ciemne kolory, czyli ciemna zieleń i czerń nakładane cienkimi warstwami utwardzają się w czasie 60 sekund, kryją bez jakichkolwiek prześwitów już przy dwóch warstwach. Przy aplikacji trzeba bardzo dokładnie zabezpieczyć wolny brzeg - inaczej lakier w trakcie utwardzania będzie się ściągał, kurczył ku środkowi. Manicure wykończony topem wytrzymuje bez żadnych uszczerbków do trzech tygodni (zazwyczaj kolejną stylizację muszę wykonywać około 16 dnia, bo wtedy odrost jest już potężny). Rozpuszczanie acetonem w ciągu 20 minut prawie całkowite, pozostawały tylko cienkie linie koloru przy wałach okołopaznokciowych, a te już można łatwo usunąć. Do odcienia różowo-brązowego nie mam żadnych zastrzeżeń: nic się nie kurczy, nie rozlewa, ma dobre krycie przy dwóch warstwach, wytrzymuje do 3 tygodni bez żadnych uszkodzeń.
  • 9 października 2023 o 12:44
    Super produkt
    Lakiery są po prostu super! Niczym nie odbiegają od tych po 30 zł czy droższych. Skusiłam się na kilka z nich, ponieważ przyciągnęła mnie cena. I stały się one moim ulubieńcem! Formuła lakieru jest bardzo gęsta ale ja taką akurat lubię, świetnie napigmentowana, świetnie trzyma się do zdjęcia stylizacji, nie marszczy się w lampie, nie odpryskuje. Niekiedy wystarczy tylko jedna warstwa i efekt jest znakomity. Współgrają z basami i topami innych marek a wybór kolorów jest bardzo duży. Polecam :)
    • jakość
    • kolory
    • dobrze się zdejmują
    piccess
    3 września 2023 o 9:51
    Przeciętny lakier
    Jeśli chodzi o lakiery do paznokci to przekonałam się, że wiodące 3 marki (NeoNail, Semilac, Indigo) mają porządne lakiery, reszta marek odstaje daleko w tyle. Tak też było w tym przypadku. Konsystencja odrobinę za gęsta jak na tego typu produkt, pędzelek zbyt wąski. Z trwałością też nie najlepiej- lakier wytrzymał tydzień, gdzie z innymi markami po dwóch tygodnia żadnych odprysków.
  • 27 października 2022 o 11:45
    Świetne lakiery w przystępnej cenie!
    Na lakiery Flexy trafiłam zupełnie przypadkowo, w internetowej drogerii. Skusiłam się na kilka z nich, ponieważ przyciągnęła mnie cena. I stały się one moim ulubieńcem! Muszę zaznaczyć, że formuła lakieru jest bardzo gęsta, więc nie polubią się z nim osoby, które takiej formuły nie lubią. Ja jednak jestem zwolenniczką gęstych lakierów, dlatego też zostałam miłośniczką tych produktów. Lakier jest zamknięty w czarnej matowej buteleczce, prostej i klasycznej. Wybór kolorów jest ogromny, mam ich kilkanaście i każdy jeden zaskakuje mnie swoją trwałością. Używam ich od dawna, zmieniam lakiery co 2 - 3 tygodnie, ze względu na duży odrost. Produkt trzyma się na paznokciach bardzo długo. Czasami głębia i nasycenie koloru jest tak duże, że maluję paznokcie tylko jedną warstwą i efekt jest świetny. Współgrają z basami i topami innych marek, nie powodują uczulenia. Polecam, na pewno będę kupowała kolejne kolory :)
    • jakość
    • kolory
  • 29 marca 2022 o 17:40
    Hybrydą scare
    Bardzo dobra hybryda świetnie napigmentowana, świetnie trzyma się do zdjęcia stylizacji, nie marszczy się w lampie, nie odpryskuje... Duży wybór kolorów Paznokcie robię już ponad 10 lat i powiem ze bardzo dobry produkt za nie wielkie pieniądze.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Pędzelek ładnie zaokrąglony
    • Pigmentacja, ładnie się poziomuje, nie marszczy się.
    Wady:
    • Nie znajduje.