Lakiery hybrydowe

Rosalind Soak-off Gel Polish UV & LED Lakier hybrydowy (różne kolory)

Nasi użytkownicy zostawili 62 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 stycznia 2025 o 13:47
    Bardzo dobre lakiery hydrydowe
    Kiedyś zamówiłam z ciekawości kilka lakierów, nie wiążąc z nimi dużych nadziei. Jednak byłam miło zaskoczona. Plusem są małe buteleczki, które do końca można zużyć. Lakiery są dobrze napigmentowane, łatwo rozprowadzają się po płytce paznokcia. Trwałość na duży plus. Będę do nich wracać, nie uczuliły mnie.
    • kolory
    • trwałość
    asia_mm
    26 maja 2023 o 11:57
    Uwielbiam
    Jak wiadomo, kupując lakiery hybrydowe popularnych marek trzeba liczyć się z wydatkiem rzędu 30/35 zł. Bardzo dobrym zamiennym lakierem za cenę 4/5 zł będą hybrydy Rosalind. Produkt zamknięty jest w malutkiej buteleczce, której pojemność według opisu producenta wynosi 7ml, jednak lakieru jest troszkę mniej. Niestety z tymi lakierami jest tak, że każdy kolor to zupełnie inna bajka. Jedne mają piękne krycie po 2 warstwach a nawet czasem po jednej, inne robią prześwity po 3 warstwach. Powiedziałabym, ze 90% mojej kolekcji z tej marki posiadają gęstą konsystencję przez co dobrze się nakładają i rozprowadzają. Na paznokciach kolor utrzymuje się bez problemu 2 tygodnie. Co do kolorów, jest ich duży wybór i są naprawdę piękne. Z pewnością moja kolekcja tych lakierów jeszcze się powiększy ;)
    Zalety:
    • gęstość
    • dobra pigmentacja
    • pędzelek bardzo poręczny
    • trwałość
    • duża gamma kolorystyczna
    • niska cena
    Wady:
    • czasem gorsza pigmentacja w zależności od kolory
  • 21 marca 2022 o 12:27
    Rewelacyjne lakiery
    Lakierki mam w bardzo wielu odcieniach i przy żadnym nie mam podstaw narzekać na jakość. Każdy z nich mieści w sobie 7ml lakieru hybrydowego. Myślę że całkiem spoko ilość i dosyć standardowa. Czeka się na nie trochę długo bo idą z Chin. Kosztują grosze bo udało mi się kupić niektóre za dosłownie 20 groszy. Lakiery mają dobra trwałość i intensywność koloru. 2 warstwy wystarcza aby uzyskać pełne krycie co dla mnie jest rewelacja. Bardzo polecam, zawłaszcza dla początkujących bo mała kosztują i można mieć dużo kolorów odrazu. Fajna sprawa
  • 16 marca 2022 o 18:34
    Nie różnią się od innych marek
    Brokaty są pół transparentne - w przypadku ozdabiania już pokrytego kolorem paznokcia dla satysfakcjonującego efektu wystarczy mi jedna warstwa. Przy dwóch warstwach brokatu prawie już nie prześwituje kolor lakieru, który znajduje się pod nim. Jeśli chodzi o zwykłe kolory, czerń kryje dobrze przy dwóch warstwach. Niektóre lakiery mają na sobie numery, co ułatwia umieszczenie ich na wzorniku, inne niestety nie przez co muszę otworzyć lakier by sprawdzić jaki kryje się w nim kolor. Mimo różnych butelek nie widzę między nimi różnic w użytkowaniu. Wszystkie mają długą datę ważności wynoszącą 24 miesiące. Jeśli chodzi o pojemność to trudno mi ją zweryfikować, butelki są niewielkie, aczkolwiek te które otrzymałam wydają się zapełnione do końca. Na pewno posłużą na co najmniej kilka użyć. Konsystencją przypominają mi każdy inny lakier hybrydowy. Mam porównanie z Semilac i Claresą. Miałam obawy, że przez swoją cenę będą wodniste, z małą ilością pigmentu, ale nie okazały się one słuszne. Utrzymują się tak samo jak inne marki. Gama lakierów jest spora, i to pod względem kolorów, jak i różnych wykończeń. Nie mamy tutaj jednego brokatowego złota, a całe mnóstwo. Minusem jest dłuższy czas oczekiwania na nie, ale niska cena to rekompensuje. Szkoda mi płacić 20 złoty wzwyż za jeden kolor lakieru hybrydowego, przy kupni większej ilości jest to już spora kwota, a to tylko lakier do paznokci, nie wydaje mi się, aby inwestowanie tutaj więcej pieniędzy miało jakiś sens.
    Zalety:
    • Szeroka gama różnych kolorów i wykończeń
    • Długa data ważności
    • Dość dobre krycie
  • 23 lutego 2022 o 9:54
    Za tą cenę jakoś jest ok
    Ja mam pokaźną kolekcje lakierów tej marki. Zamawiałam je głównie na początku żeby na sobie się uczyć czy na wzornikach. Bardzo dużo kolorów już przerobiłam, teraz już mi zostały takie w sumie resztki jeszcze z nadających się do malowania. Opakowania lakierów zależą od wydanej kolekcji są białe- szklane, czarne-plastikowe. Pojemność ich nie powala, ale umówmy się są to lakiery, które kosztują góra 5 zł. Mi taka buteleczka starcza tak do 4-5 aplikacji, zależy od tego ile dany lakier potrzebuje warstw do pełnego krycia. Co do krycia to wszystko zależy od koloru ale jest to w granicach od 2 do 3, czyli tak naprawdę jak większość lakierów. Pigmentacja bardzo różna, od dobre do złej. Pędzeleki dobre, może nimi precyzyjnie podjechać po skórki, dobrze się nimi pracuje, jednak na minus te krótkie zakrątki, ja jak mam dłuższe paznokcie jest mi trochę ciężej. Lakiery są średniej gęstości, ale niektóre lubią się rozlać. Na plus na pewno to, że żaden z kolorów jaki miałam nie marszczy się pod lampa, ale myślę że to akurat działa ta pigmentacja, że nie jest aż taka duża. Niektórymi można pójść w malowanie wzorków, ale nie każdy się nadaje. Moim zdaniem są do lakiery do domowego użytku, ja na swoich dziewczynach rzadko używam chyba, że któraś się uprze. Trwałość jest dobra, generalnie uważam, że dobra baza, top i lampa i każdy lakier da radę. Utwardzają się wszystkie bardzo dobrze, nie zdarzyło mi się żeby któryś miał z tym problem. Jak ktoś ma czas żeby poczekać na dostawę i chce się podszkolić na sobie czy wzornikach jak najbardziej polecam.