Wody kolońskie damskie

Giorgio Armani Armani Privé, Ambre Soie EDC

• 17 lipca 2014 o 12:51
    Ambra aksamitna
    Ambre Soie jest piękna.. Długo zwlekałem z testowaniem tego zapachu, sam nie wiem dlaczego... Jest to ambra niezwykle delikatna, a jednocześnie ma dobrą "moc". Przypomina mi kaszmir i satynę... Aromatem jest delikatnie zbliżona do Costume National Scent Intense, choć bardziej zdecydowana i mocniejsza. Ambra jest tutaj niesamowita. Żywiczna, a jednocześnie otoczona jakby owocami ( czuję brzoskwinie). Piękna, po prostu piękna. Trwałość oscyluje w granicach 10-12 h, projekcja jest bardzo dobra przez pierwsze trzy h. Chyba czas zacząć odkładać na flakon...
    werka89
    21 kwietnia 2012 o 12:23
    Idealne połączenie orientu, goryczy i słodyczy
    Używa od:próbka
    Panie Armani ukłony :jap: Udało się panu w sposób idealny przedstawić ambrę. Znałam do tej pory dwie Ambry: Ambre Russe Perfume d’Empire i Ambre Sultan Serge Lutensa. Obie nie idealne. Ta zaś jest perfekcyjna. Ambre Russe jest za nachalna, zbyt zwierzęca, za mocna, za ostra. Narzuca się. Tu ambra zna umiar. Odpowiednio łączy w sobie gorycz z słodyczą i zwierzęcością. Ambra – twór odzwierzęcy (w oryginale pobierana od zwierząt, obecnie już nie) bywa czasem aż nazbyt taka jakby była czysto pobrana od zwierzęcia. Taka jest u Perfume d’Empire, lecz nie u Armaniego. Wyważona, klasowa. Idealnie łączy gorycz z słodyczą. Ma impet, ale niezbyt mocny. U Ambre Sultan jest za deliktana, zbyt dziecięco – słodka. Tu jest dojrzalsza, ale nie przejrzała. Jak kobieta łączy słodycz, z goryczą. Dobrze wie czego chce. Wie jaką ma wartość. Cudowna domiesza cedru i imbiru daje jej elegancką gorycz. Lekko drzewna, lekko goryczkowato orientalna. Niczym stragany w Maroku na suku (ichniejszy targ), gdzie można oszaleć wprost od ilości przypraw czy zapachów i aromatów. To Istambuł z Haga Sofia, która wytrzymała czas imperium Otomańskiego. To arabskie tancerki. Pełne wdzięku i uroku, tańczą jak prawdziwe królewny. To przepych, lecz ze smakiem i gustem. To Indie, gdzie przyprawy łączą się w niesamowitym wirze kolorów, zapachów i smaków. Czując Ambre Soie – mówię – Orient. Goryczkowato, słodko – orientalna. Mocna. Taka jest właśnie Ambra. Ambra idealna od Armaniego. Mimo b. wysokiej ceny tego flakonu z chęcią go kupię. Idealnie się wpisuję w koncept GA, a na perfumy (o ile są tego warte) jestem w stanie wydać dużo. Używam tego produktu od: kilka testów Ilość zużytych opakowań: kilka ml z testera w Douglasie
    W perfumerii
  • 1 lipca 2011 o 19:13
    Ambra mojego życia
    Ambre Soie jest absolutnie najpiękniejszą ambrą świata. Mam podobne odczucia co przy Patchouli Micallefa- zapach miękki, wygodny, otulający, a jednocześnie absolutnie niezapomniany. Trudno jest mi w przypadku Ambre Soie pokusić się o analizę kompozycji pod kątem poszczególnych nut zapachowych, ponieważ mam wrażenie, że opływa mnie płyn, albo morze jedwabiu, a nie perfumy, składające się z mnogości składników.Dlatego trudno rozebrać je na składniki. Czuję się, tak, jakbym znalazła idealnie pasującą na mnie sukienkę. Ambre Soie nie jest ambrą o wielkiej mocy czy nasyceniu, jak bezczelna Ambre Russe,nie jest to zapach mający zdolność opowiadania historii z fabuła- to po prostu niezmiernie elegancka kompozycja z kremową, mało cielesną ambrą w tle, elegancko przyprawioną imbirem, cynamonem i goździkami, ale dosłownie szczyptami tych przypraw. Wszystko jest w idealnej równowadze. Jestem zachwycona, a Pan Stettke jako wielbiciel ambr szaleje. Trwałość średnia, flakon przecudny.
    khy
    30 grudnia 2008 o 11:40
    Ambra absolutnie luksusowa
    Zapach luksusowy. Cieply, bursztynowo-drzewny, aksamitny i jedwabisty jednoczesnie. Ambry rzadko leza dobrze na mojej skorze - ale Ambre Soie jest wyjatkiem, roztapia sie na mojej skorze zmyslowo, przepieknie i upajajaco, ambra jest tu przytulna i lasi sie jak mala, puszysta, kocia kulka, cudna. No i... czy w Ambre Soie sa trufle? Wsrod boskich, korzennych przypraw wyczuwam bowiem cos na ksztalt trufli, wsadzonych w sam srodek zapachu i zasnutych wielka kurzawa cynamonu i gozdzikow. Ambre Soie podoba mi sie oblednie, jesli jakas ambra moze nazywac sie MOJA, to jest to wlasnie ta ambra (i teraz gdzie ja kupic, a co gorsza - ZA ILE, aaaaa!!! ;-)))) ). Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: probki
  • 24 maja 2007 o 19:27
    Piękna ambra, ale... :(
    Bardzo lubię ambrę w perfumach, chociaż w niektórych jest jakby zbyt dosłowna i nieładnie komponuje sie z moja skora. Ambre Soie to dla mnie zapach doskonały, luksusowy, zmysłowy, kremowy, gładki jak jedwab. Ciepły, przyprawowy. Szczególnie pierwsze nuty są bardzo wyraźne i ostre. Później zapach nieco łagodnieje, stapia sie ze skora. Właśnie takie Ambre Soie dla mnie jest: cieliste i bardzo zmysłowe. Pachnie jak rozgrzana skora kochankow. Uwielbiam je nosić. Edit 16/11/2007 W momencie testów nie byłam świadoma, ale teraz już jestem, wiec NIE KUPIE, ponieważ perfumy te należą do firmy, która testuje na zwierzętach. Używam tego produktu od:niedawna Ilość zużytych opakowań:1