Holika Holika Sweet Cotton, Pore Cover Powder Puder do twarzy

• 27 kwietnia 2019 o 18:14
    Dobry, ale za drogi...
    Pachnie wspaniale. Wygląda bardzo dobrze. Jest trwały, delikatny, nie wyczynia szalonych rzeczy na twarzy. Jest bardzo wydajny. Niestety, cena sprawia, że więcej go nie kupię - fixer z Wibo czy Ecocera naprawdę niewiele mu ustępują.
  • 1 kwietnia 2018 o 10:54
    Dobry puder z zawyżoną ceną
    Puder kupiłam podczas wielkiego bumu na koreańskie kosmetyki. Muszę przyznać, że wyróżnia się na tle innych pudrów i pewnie otrzymałby 5 gwiazdek, gdyby nie zawyżona cena. Produkt dostajemy w małym, uroczym, trochę tandetnym opakowaniu z dołączonym 'aplikatorem' (używałam go tylko jako pokrywki, żeby puder nie migrował wszędzie podczas np. podróży). Nie pamiętam dokładnej gramatury, ale była na pewno mniejsza niż w standardowym kosmetyku tego typu. Puder jest bardzo drobno zmielony, jest mocno aksamitny w dotyku. Produkt ma biały kolor, nie zanotowałam bielenia podczas używania. Jak wspominały poprzedniczki, naprawdę mocno matuje. Coś, za co najbardziej lubiłam ten puder był efekt bardzo gładkiej cery po nałożeniu. Była tak gładka, że wręcz śliska. Nie wydaje mi się, żeby wysuszał, nie miałam żadnych problemów z cerą podczas jego używania i nie używałam go do bakingu. Produkt był bardzo wydajny, głównie przez drobne zmielenie i mocny efekt matowienia (używałam trochę na pędzel i omiatałam całą twarz, po nałożeniu większej ilości twarz była dla mnie zbyt matowa). Podsumowując, myślę, że jest wart spróbowania, szczególnie polecam cerom mieszanym. Jak wspominałam, nie rozumiem zawyżonej ceny na polskim rynku, w końcu Holika Holika to tylko marka drogeryjna, wręcz dla nastolatek.
    Zalety:
    • drobno zmielony
    • wydajny
    • nie bieli
    • wygładza cerę
    • matuje na długo
    Wady:
    • trochę tandetne opakowanie
    • mała gramatura
  • 6 stycznia 2018 o 18:18
    Totalny mat
    Puder jest turbo miałki przez co po nałożeniu wyrównuje jej strukturę, matuje totalnie, to najbardziej matujący puder jaki kiedykolwiek miałam. Momentami aż za bardzo matuje, dlatego jeśli nie potrzebuje aż tak mocnego efektu to mieszam go z wibo. Nawet po wymieszaniu z lżejszym pudrem utrzymuje mat przez cały dzień. W połączeniu z kremem bb z tej samej serii daje efekt wprost nieskazitelnej cery. wbrew pozorom idealnie sprawdzi się na lato. Jest trwały, nie ciastkuje się. Jedyny minusik to to że nie nadaje się pod oczy, bo wysusza te okolice i podkreśla zmarszczki. Dodatkowo przez to że jest tak drobno zmielony i mocno matujący to jest mega wydajny bo wystarczy bardzo mała ilość na pokrycie całej twarzy.
    Zalety:
    • matuje na wiele godzin
    • nie bieli
    • wydajny
    • wygładza
    Wady:
    • nie nadaje się pod oczy
    suzeta
    20 września 2017 o 18:32
    Rewelacyjny puder.
    Mam bardzo tłustą cere. Bez pudru sypkiego mój makijaż nie ma prawa bytu, poniewaz już po ok .30 min. zaczynam sie świecić jak bombka. Puder Holika Holila zamówiłam z czystej ciekawości, ponieważ słyszałam wiele dobrego o tej marce i chciałam sie przekonać czy to prawda. Puder mieści sie w słodkim małym opakowaniu, które jest urocze, ale nie w moim typie gdyż jego desing jest odrobine przesłodzony. Całe szczescie sam puder jest rewelacyjny. Plusy: - cudownie pachnie - długotrwale matuje - zmniejsza widoczność porów - utrwala makijaż - wygładza drobne niedoskonałości Minusy: -za wysoka cena - malutkie i troche tandetne opakowanie. Mimo to samym pudrem jestem zachwycona. Moja twarz jest w końcu matowa i wygląda o niebo lepiej. Z pewnością gdy skoncze opakowanie to kupie kolejne mimo bo warto.