Rival de Loop Hydro, Pflegekapseln Ginkgo & Vitamin E Tygodniowa kuracja pielęgnacyjna w ampułkach

aneti
    5 lutego 2019 o 21:59
    absoluty dramat
    rozerwać tą ampułkę to nie lada wyczyn, serum było absolutnie nieziemsko tłuste, pachniało po części plastikiem a po części dziecięcymi chusteczkami do mycia. Nie wchłaniało się i po prostu je zmyłam.
    Wady:
    • wchłanianie a konkretnie jego brak
  • 20 września 2018 o 18:14
    Must have
    Za poleceniem jednej z YouTuberek postanowiłam zaopatrzyć się w te śmieszne kapsułki. Ona była zachwycona i ja również podzielam to uczucie. Miałam strasznie wysuszone skórę (zaczerwieniona, widoczne suche skórki). Po pierwszym zastosowaniu zobaczyłam zmianę, stała się lepiej nawilżona i elastyczna. Po kuracji byłam zachwycona, skóra nawilżona i bez żadnych suchych skórek. Ja jestem jak najbardziej na tak. Jedyne co mnie denerwuje to to że produkt nie wchłania się a raczej wgciera w nocy w poduszkę. Ale trzeba to przeżyć
    • Aplikacja
    • Efekt nawilżenia
    • Elastyczna skora
  • 26 lipca 2018 o 23:29
    Nie polecam
    Po pierwszym użyciu bylo ok, po drugim też źle nie było, ale po trzecim użyciu na noc rano obudziłam się z ogromną ilością krostek, zaskórnikow, mam do nich tendencje, a ten produkt po prostu spowodowal ich wysyp. Specjalnie w czasie testowania tych kapsółrek wszystkie nowości odstawiłam, wiec to niestety napewno one spowodowały tą masakre.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie widać działania
    • Niesamowicie zapycha pory
  • 27 czerwca 2018 o 10:51
    Kiedyś lubiłam, teraz jestem na ,,nie"
    Kupowałam kiedyś te kapsułki w różnych wariantach i robiłam sobie tygodniowe kuracje co jakiś czas. Na tamte czasy a przede wszystkim na tamte potrzeby kapsułki były dla mnie wystarczające, teraz chyba po prostu potrzebuję czegoś typowo anti-ageing. Kapsułki są w kształcie rybek, których ,,główkę" ukręca się, aby wydobyć ze środka olejek. Ukręca się je wygodnie a zawartość wystarcza na pokrycie produktem twarzy, szyi i dekoltu. Olejek jest dosyć płynny a jego zapach jak dla mnie przechodzi nieco plastikowym zapachem kapsułki (taki trochę plastikowy jest ten zapach i to mi się kompletnie nie podoba). Jeśli chodzi o samą aplikację to jest to wygodne a olejek dobrze się wchłania. Jak to olejek, czuć go na skórze, ale po dobrym wklepaniu dobrze scala się ze skórą i faktycznie robi się gładka i przyjemnie nawilżona. Nie widzę na twarzy suchych skórek a aplikowany następnego dnia podkład ładnie wygląda na skórze. Jedyne co widzę z negatywnych aspektów to zapchane pory. Nie wiem, ale wydaje mi się, że przed kuracją miałam ich znacznie mniej niż obecnie.. A to już dyskwalifikuje mi kolejny zakup tego kosmetyku (choć jak wspomniałam wcześniej, kiedyś kupowałam je regularnie). Poza tym jako, że jestem przed 30-stką to szukam też produktów anti-ageing a te kaspułki mi tego w wyraźnym stopniu nie dają.. Mam w zapasie jeszcze kapsułki tej marki, ale takie ,,odmładzające" z koenzymem Q10 i zobaczymy jak się spiszą, bo kompletnie nie pamiętam jak mi się kiedyś sprawdzały ;D Cena - ok, bo kosztowały mnie jakieś 3-4zł, więc są tanie i dostępne w każdym Rossmannie. Jak miałabym je komuś polecić to będą to osoby po 20-stym roku życia, których główną potrzebą jest nawilżenie skóry i nie mają skłonności do zapychania porów skóry. Mimo sympatii do nich kiedyś - w chwili obecnej są dla mnie niewystarczające.
    Zalety:
    • nawilżają
    • zmiękczają skórę
    • forma olejku szybko się wchłania
    • są tanie i łatwo dostępne
    Wady:
    • niestety zaobserwowałam zwiększoną ilość zaskórników i innych niedoskonałości na skórze
    • olejek przechodzi brzydkim zapachem kapsułek
  • 22 czerwca 2018 o 19:11
    Bardzo ciekawy produkt jednak przy dłuższym stosowaniu może zapychać
    Te niezwykłe niebieskie ampułki bardzo ładnie prezentują się na drogeryjnej półce i prawie d razu zwracają na siebie uwagę. Jest to bardzo miła odmiana od kosmetyków jakie znamy czy wszelkich kremów, żeli czy maseczek. Sam kosmetyk można stosować na dwa sposoby - tak jak zaleca producent czyli jako tygodniową kurację pielęgnacyjną bo znajdziemy tu dokładnie 7 ampułek po jednej na każdy dzień ale ta forma jest raczej odpowiednia dla skóry potrzebującej intensywniejszej formy pielęgnacji, przesuszonej, odwodnionej i po prostu potrzebującej ekspresowego ratunku. W tej postaci produkt uratował mnie po niekorzystnym spotkaniu mojej cery z pewnym kosmetykiem po którym skóra bardzo się łuszczyła i nie mogła wrócić do równowagi. Ta kuracja znacznie jej wtedy pomogła. Drugi sposób stosowania to po prostu użycie jednej kapsułki od czasu do czasu gdy czujemy że skóra wymaga dodatkowej dawki nawilżenie i odżywienia. Normalna skóra nie sprawiająca problemów raczej nie potrzebuje na raz pełnej tygodniowej kuracji. Na mojej wrażliwej skórze przyjemna i oleista zawartość tych niebieskich kapsułek spisywała się naprawdę bardzo pozytywnie - fajnie wygładzając i wyraźnie nawilżając całą twarz. Zauważyłam jednak, że produkt ma niewielkie skłonności do zapychania porów skóry więc trzeba zachować niewielką ostrożność i unikać nadmiaru tego pielęgnacyjnego eliksiru. Poza tym uważam że jest to bardzo fajna propozycja kosmetyczna - naprawdę coś innego od tego co stosujemy na co dzień. U mnie produkt bardzo fajnie się sprawdza i okazjonalnie bardzo chętnie go używam - to taka świetna odmiana i odrobina luksusu dla mojej skóry. Tym razem firma Rival de Loop bardzo się postarała.
    Zalety:
    • ładny unikatowy wygląd i ciekawa forma kapsułek
    • niebieskie kapsułki są bardzo łatwe w obsłudze
    • miła dla skóry bogata i oleista konsystencja
    • zapewnia skórze dużą dawkę odżywienia i nawilżenia skóry
    • dwa sposoby zastosowania kosmetyku w zależności od potrzeb skóry
    • niska cena w stosunku do wysokiej jakości produktu
    Wady:
    • czasami - zwłaszcza stosowany w nadmiarze może lekko zapychać
    • trzeba uważać by przypadkowo nie zgnieść ampułki bo cała zawartość może nam coś niecoś ubrudzić i wytłuścić