Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Invisible Care Floral Touch, Antyperspirant w aerozolu o kwiatowym zapachu

• 9 maja 2025 o 13:30
    Spełnił moje oczekiwania
    Dove Invisible Care Floral Touch to mój ulubiony antyperspirant w aerozolu. Urzekł mnie jego delikatny, kwiatowy zapach, który jest świeży i nie przytłaczający. Co najważniejsze, skutecznie chroni przed potem przez cały dzień, nawet w stresujących sytuacjach. Dodatkowo, nie pozostawia białych śladów na ciemnych ubraniach, co jest dla mnie bardzo ważne. Polecam go każdej kobiecie, która szuka niezawodnej ochrony i przyjemnego zapachu.
    Mela345
    10 marca 2025 o 17:39
    HIT
    Plusy(+) - bardzo dobra ochrona przed potem - przepiękny, intensywny zapach kwiatów - delikatny nawet dla skóry wrażliwej - Zero alkoholu - cena na promocji Podsumowując anty - perspirant Dove Floral najlepszy jaki używałam! Polecam:)
  • 22 stycznia 2025 o 13:08
    Porządna ochrona i delikatność w jednym, czyli Dove ponownie stanął na wysokości zadania.
    Wersja "Floral" jest u mnie nowością, to moje pierwsze zetknięcie z tym zapachem i wiem, ze nie ostatnie. Opakowanie używam od miesiąca, a jeszcze mam coś w zanadrzu, więc wydajność tych antyperspirantów jest duża. Przy pierwszej aplikacji zapach nieco mnie zaskoczył, gdyż przyzwyczajona jestem w ostatnim czasie do aromatów nieco perfumowych, a ta wersja jest kwiatowa i wydaje mi się, że wyczuwam tu różę (?), której zapachu niezbyt lubię, jednak po chwili ulatnia się ona wraz z innymi aromatami czyniąc zapach delikatnym. Po miesiącu przywykłam do tego zapachu na tyle, że bardzo mi się on podoba. Mgiełka nie tworzy zasłony dymnej jak to w przypadku niektórych sprayów, a to oznacza, że spray nie psika nam pachy i wszystkiego dookoła nas, ale jest precyzyjny na aplikację w konkretne miejsce. Bardzo to cenię, ponieważ nie marnotrawi się produkt. Kolejnym plusem jest fakt, że na skórze nie tworzy się biała skorupa, która rozmywa się na ubraniu podczas wciągania bluzki. Nie bieli on także koszulek, co też nie jest tak oczywiste w antyperspirantach tego rodzaju. Najważniejsza kwestia - ochrona przeciw poceniu. I tutaj od pierwszych aplikacji pokochałam kosmetyk za jego działanie, bowiem w życiu codziennym, w codziennych czynnościach nie czuję wilgoci pod pachami. Ochrona ta utrzymuje się u mnie na naprawdę wiele godzin. Dodatkowo antyperspirant tuszuje przykry zapach potu, hamuje go na tyle, że nawet nie przebija się on na koszulkach po całym dniu noszenia. Kosmetyk jest bardzo delikatny dla skóry wrażliwej. Nie powoduje żadnego zaczerwienienia, pieczenia, swędzenia.
    Zalety:
    • ochrona przed potem na długie godziny
    • ochrona przed przykrym zapachem
    • odświeżająco - kwiatowy zapach
    • nie osadza się na skórze i nie tworzy skorupy
    • nie bieli ubrań
    • delikatny dla wrażliwej skóry, mogę go używać nawet po goleniu
    • mgiełka idealna w obszarze rozpraszania oraz dozowania ilości
    • butelka 200ml jest bardzo wydajna
    Wady:
    • rakotwórcze aluminium w składzie
  • 9 października 2023 o 16:40
    Delikatny, o kwiatowo-świeżym pudrowym zapachu dezodorant, który nawet daje radę
    Mam klasyczną wersję tego antyperspirantu. Należę do osób, których nie dotyczy problem nadmiernej potliwości i w tym przypadku Dove Floral daje radę. Tak na 4 z plusem. Chociaż przyznam , że w 48h ochronnę powątpiewam. Antyperspirant użyty rano przed pracą, gdzie jestem w ciągłym ruchu przyzwoicie chroni przed nieprzyjemnym zapachem i pozwala czuć sie komfortowo i świeżo (o dziwo nawet ten kwoatowo-pudrowy zapach jest wyczuwalny po 7-8 h od aplikacji), jednak wieczorem już ten komfort znacznie się obniża, i zaczynam czuć delikatny zapach potu. Zapach Dove Floral jest całkiem przyjemny. Świeży, kwiatowo-pudrowy, trochę też kwaskowy. Bardzo intensywny i nieco duszący w pierwszej chwili, ale później już znośny. ;) Ogólnie jest ładny, ale na kolana nie powala. Ja wolałabym gdyby był bardziej słodki. Opakowanie proste, skromne, aerozol wygodny w użyciu, rozpyla delikatną mgiełkę. Po dokładnym wstrząśnięciu przed użyciem nie zostawia w ogóle białego nalotu na skórze. Nie zauważyłam, żeby brudził ubrania, ale ja głównie noszę ciemne rzeczy. Kupiłam go na promocji za około 10-12 zł i całkiem przyjemnie się go używało, chociaż szału nie było. Nie wiem czy do niego wrócę.
    Zalety:
    • nie pozotawia białego nalotu na skórze
    • wydajny
    • cena w promocji
    Wady:
    • ochrona przed potem nie jest tutaj na najwyższym poziomie
    • zapach mogłby być przyjemniejszy, choć nie jest brzydki
    Monko
    30 czerwca 2023 o 22:06
    Ochrona przed potem i przykrym zapachem
    Jeśli chodzi o antyperspirant to oczekuje przede wszystkim żeby blokował pocenie. A jeśli już to się stanie to kosmetyk powinien niwelować nieprzyjemny zapach. Antyperspirant Dove odpowiada na moje potrzeby, a dodatkowo ładnie pachnie i jest delikatny dla skóry co tylko podnosi jego ocenę. Jest godny polecenia.
    Zalety:
    • chroni przed potem
    • niweluje nieprzyjemny zapach
    • jest delikatny i nie podrażnia skóry
    • ładny, nieintensywny zapach