W dziedzinie makijażu nie jestem bardzo zaawansowana. Na codzień używam podkładu, pudru, różu, tuszu do rzęs i eyelinera. Lubię spędzać przy lustrze rano góra 5-10 min i dlatego wybieram dobre, niezawodne kosmetyki. Ten eyeliner zdecydowanie spełnia moje oczekiwania- jest wygodny, prosty w użyciu i trwały. Rzadko się zdarza, że dołączony gratis do kosmetyku pędzelek jest dobrej jakości - ten jest doskonały. Kiedy go zgubiłam, szukałam jakiegoś zastępstwa - inglot, sephora, douglas, mac...wszystkie były niestety bardzo niewygodne, toporne, drażniące oko lub po prostu nieprecyzyjne.
Testowałam również przeróżne eyelinery - te w płynie zazwyczaj były kłopotliwe, rozmazywały się, brudziły rzęsy, ścierały się. Te we flamastrze chociaż bardzo przystępne cenowo i łatwe w użyciu nawet dla makijażowych laików, szybko wysychały a na oku były nietrwałe.
Nie wiem, jak Shiseido wypada w porównaniu np. do Bobbi Brown, ale jestem pewna, że warto go kupić i wypróbować chociażby dla samego pędzelka. Sam eyeliner jest kremowy, smolisty, dość miękki. Na oku rozprowadza się łatwo. Kreska wygląda naturalnie, subtelnie - nie wiem, czy równie dobrze sprawdziłby się przy bardzo teatralnych, wieczorowych makijażach. Nie jest to idealna głęboka czerń, ale dla mnie, na codzień jest w sam raz -z łatwością robię nim klasyczną kreskę, przy linii rzęs, lekko wychodzącą za kontur oka. Eyeliner nie rozmazuje się w ciągu dnia, jest trwały, ale nie sprawia dużej trudności przy demakijażu, co dla mnie jest plusem. Jest bardzo wydajny, więc dość wysoka cena nie jest w tym wypadku przesadzona. Pudełeczko okej - nie jestem fanką tego designu,ale to kwestia gustu. Należy tylko pamiętać, żeby dobrze go zakręcać, żeby uniknąć wysychania żelu. Generalnie bardzo polecam
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie