To już mój drugi brokatowy lakier z Neo Nail. Po brokatowej czerwieni zdecydowałam się na brokatowe złoto - Iconic Style. Wprawdzie święta i karnawał mamy już za sobą , ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby nadal się cieszyć błyskiem gwiazd .
Produkt w eleganckim, czarnym opakowaniu klasycznym dla marki z logo producenta i naklejką koloru z długim pędzelkiem. Opakowanie o pojemności 7,2 ml.
Lakier nieco gęstszy, niż w wersji tradycyjnej, dlatego należy nakładać go na pędzelek znacznie mniej,niż zwykle kolory.
Krycie obłędne, już po pierwszej aplikacji masz wrażenie, że paznokcie są bezbłędnie pomalowane. Drugie malowanie to jedynie formalność.
Mam wrażenie, że lakiery brokatowe są bardziej trwałe i odporne na uszkodzenia, niż tę bez drobinek .
Świetnie wyglądają pomalowane na wszystkich paznokciach. Ja osobiście lubię łączyć brokatowe paznokcie z innym kolorem, dłoń wygląda wówczas elegancko, zjawiskowo i zmysłowo .Utwardzony topem lakier utrzymuje się przez około 3 tygodnie bez odpryskiwania.
Zalety:
- kolor
- konsystencja
- spektakularny połysk
- łatwa aplikacja
- odporny na uszkodzenia
- Trwałość