Nafty kosmetyczne

New ANNA Nafta kosmetyczna z biopierwiastkami

Nasi użytkownicy zostawili 29 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

anutra
    28 września 2017 o 18:35
    Polecam dla włosów spuszonych
    Mimo zabiegu keratynowania moje włosy zaczęły szybko powracać do stanu przed - stawały się spuszone, suche, łatwo się łamały. Na szczęście odkryłam olejowanie, a niekiedy zamiast oleju używałam nafty - o ile nie używałam jej za często i nie przeciążyłam włosów, sprawdzała się bardzo dobrze. Jak po olejach zazwyczaj włosy są bardzo gładziutkie, tak po nafcie bardziej rzuca się w oczy ich miękkość. Pamiętajcie, by nie używać częściej niż mniej więcej 3 mycia pod rząd (przynajmniej u mnie ta zasada się sprawdza). ZALETY: - nadaje miękkości - chroni włosy w czasie jesiennej pogody przed skutkami wilgoci (przesuszeniem) - mniejsze puszenie WADY: - można dość łatwo przeciążyć włosy
  • 12 listopada 2013 o 22:05
    działa
    Jedynym minusem tego specyfiku jest nieprzyjemny zapach, nie pachnie jak klasyczne odżywki, ale myślę, że warto się przyzwyczaić, bo efekt jest zadowalający. Dodatkowy plus za cenę, wydajność i szeroką dostępność. Nafta jest tania, wygodna i można ją dostać naprawdę wszędzie! Skutecznie radzi sobie z: -wypadaniem włosów, od kiedy używam nafty regularnie zostaje mi mniej włosów na szczotce - przesuszonymi i zniszczonymi końcówkami włosów, są teraz nabłyszczone i odżywione Dodatkowo włosy mają większą objętość, są zdrowsze i lepiej się układają. Łatwo się zmywa i pozostawia uczucie świeżości. Gorąco polecam! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 3-4
    Kyuuki
    30 maja 2013 o 16:04
    Kompletne rozczarowanie
    Nie wiem, komu ta odżywka pomaga, ale na pewno nie moim włosom. Działanie zerowe, jakbym nie używała żadnej odżywki przez ten szmat czasu. W ostateczności ratowałam się innym produktem, ale naprawdę chciałam, aby te test wyszedł jak najtrafniej. Podczas jego stosowania nie używałam w ogóle ani prostownicy, ani suszarki! Jedyne plusy to cena, wydajność i nieobciążanie włosów. Ten produkt: - NIE zmiękczył włosów, - NIE nabłyścił ich, - NIE sprawił, aby dobrze się układały, - NIE wzmocnił ich, - NIE zmniejszył ich wypadania, - NIE poradził sobie z rozdwajającymi się końcówkami, - NIE ułatwił rozczesywania. W większości powyższych punktów jego działanie było odwrotne! Nie polecam nikomu. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    moolly
    28 maja 2013 o 23:05
    skuteczna
    plusy: + ograniczyła wypadanie włosów +włosy rosną szybciej + zapach lepszy od innej nafty która uzywałam, nadal troche nie przyjemny ale bardziej znosny + tylko jeden szampon miał problemy z jej zmyciem i musialam kilka razy + nie przetłuszcza +cena 6zl + dostepnosc, wiekszosc aptek, widzialam ją tez w tesco + nakładam na nasade włosów 10 min przed myciem, nie swedzi, nie podraznia minusy: - niby zapach jednak nie czuc go po umyciu włosów i po prostu taka uroda naft kosmetycznych Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 3 marca 2013 o 9:14
    Genialny produkt! Mój KWC! Włosy przestały się łamać, wypadać, są odżywione i rosną szybciej!
    Naftę zaczęłam stosować od stycznia tego roku. Odkryłam ją dzięki opiniom na wizażu i również dołączam się do osób zadowolonych z tego produktu. Według mnie jest to najlepszy preparat na odżywienie włosów. Żadne sera, ampułki, wcierki czy odżywki się z nim nie równają. Ma naturalny skład, kosztuje niewiele i jest bardzo wydajny - jedna buteleczka starczyła mi na dwa miesiące :) Nafty używam dwa, trzy razy w tygodniu w formie maseczki z dwoma żółtkami, dwoma małymi łyżeczkami olejku rycynowego, kilkoma kroplami soku z cytryny. Czasami dodaję łyżeczkę maski drożdżowej rosyjskiej firmy Pervoe Reshenie albo olejku łopianowego z Green Pharmacy. To wszystko najpierw nakładam na skórę głowy a resztę na całe włosy. Przykrywam zwykłą zrywką po zakupch (niestety nie mam żadnego profesjonalnego czepka) i trzymam ją tak jedną, czasami dwie godziny. Nafta napewno włosom nie zaszkodzi, poza tym nie swędzi mnie ani nie piecze skóra głowy więc mogę trzymać ile chce :) Jeśli chodzi o zmywanie to nie mam z tym żadnych problemów. Wystarczy zwykły ziołowy szampon bez slsów. Odkąd przestawiłam się na ziołowe szampony to kondycja moich włosów naprawdę się poprawiła :) Nie kupuję już szamponów takich firm jak Garnier, Loreal, Syoss itp. bo są tak przeładowane chemią, że na pewno włosom nie pomagają tylko na długa metę szkodzą. U mnie było tak że choćbym jakim szamponem umyła włosy to swędziała mnie skóra głowy, miałam strupy, lupież i nie mogłam przestać się drapać, natomiast po ziołowych coś takiego mi się nie dzieje :) Nafta jest tłusta lecz jak nałoży się jej mało a nie wyleje połowy butelki to zmyje się po dwóch razach. Ja najpierw zmywam samą wodą a za drugim razem nakładam szampon i zmywam drugi raz :) Po miesiącu stosowania włosy wypadają w naprawdę małych ilościach (4-5 włosów dziennie, a kiedyś wypadało mi tak z 60-70), nie łamią się, lśnią, są grube, gęste a nowe włosy wyrastają mi na całej głowie. Dodam jeszcze że za nim zaczęłam stosować naftę miałam łupież a odkąd jej używam to zniknął i już się nie pojawił. No poprostu to jest genialny produkt! Najlepszy z najlepszych! Zazwyczaj kupuję naftę firmy Anna, jest naprawdę bardzo duży wybór i każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Raz tylko kupiłam naftę Kosmedu bo niestety nie było Anny ale z nafty Kosmedu również byłam zadowolona. Nie miałam absolutnie żadnych problemów z jej zmyciem z włosów, nie były one tłuste. Jedyną wadą ich nafty jest bardzo intensywny zapach który utrzymuje się długo na włosach oraz to, że choćbym nałożyła tej mało to zawsze skapywała mi z włosów na skórę, czoło i nigdy nie mogłam jej trzymać na włosach ani 20 minut :/ natomiast z naftą Anny nie ma takich problemów i dlatego wolą ją od Kosmedu. Podsumowując - nafta po kilku stosowaniach stała sie moim KWC i to na pewno się nie zmieni. Już się z nią nie rozstanę bo jest tania, wydajna i naprawdę skuteczna. Trzeba dać jej tylko trochę czasu i stosować systematycznie a na pewno po dwóch, trzech miesiącach będziecie pozytywnie zaskoczone - tak jak ja :) Polecam każdemu i zachęcam do wypróbowania :)