Golarki i depilatory ręczne

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 3 sierpnia 2022 o 11:23
    Dobrze się sprawdza
    Golarkę kupiłam oczywiście w rossmannie, była na promocji za ok. 30 zł. Używam jej już kilka miesięcy i sprawdza się idealnie! Golę nią nogi i ręce. Dodam jeszcze, że ja mam wersję w kolorze à la rose gold (to jest chyba nowsza wersja). Golarka bardzo dobrze radzi sobie z goleniem włosów, nie podrażnia, podczas używania jej przyjemnie "drapie" ciało. Co prawda po jej użyciu skóra nie jest idealnie gładka, ale nie zapominajmy o tym, że jest to golarka a nie depilator! Ja używam jej bardziej ze względów wizualnych (żeby po prostu nie było widać włosków). Gdy chcę mieć idealnie gładkie ciało korzystam innych form depilacji. W zestawie jest kilka nakładek, więc myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie i dopasuje sprzęt do swoich potrzeb. Miło, że w pudełku znalazło się także etui do powieszenia. Urządzenie można używać zarówno na mokro jak i na sucho. Bardzo łatwo się je czyści (do zestawu dołączony jest pędzelek). Ma ładny i prosty design i jest prosta w użyciu. Co prawda trochę głośno pracuje, ale mi to nie przeszkadza. Po kilku miesiącach intensywnego korzystania z niej nic się z nią nie dzieje, działa bez zarzutu. Jak za tak małe pieniądze warto kupić i przetestować!
    Zalety:
    • Design
    • Dobrze goli ciało
    • Nie podrażnia skóry
    • Miło "drapie" skórę podczas jej używania
    • Prosta w użyciu
    • Kilka nakładek i inne akcesoria w zestawie
    Wady:
    • Trochę głośno pracuje
  • 28 sierpnia 2020 o 20:52
    Dla mnie bomba
    To już moja druga golarka ideen welt i długo nie zmienię na inną. Miałam kiedyś takie urządzenie z Philipsa, ale okazała się kiepskie, natomiast ta działa błyskawicznie. Za ok 30zł taki fajny sprzęt! Wiadomo, że to tylko golarka nie depilator, więc włoski zaraz odrastają, ale na szybko jak najbardziej pomaga.
    Zalety:
    • Design
    • Działanie
    • Dodatkowe ostrze
    Wady:
    • Trochę głośna
  • 17 czerwca 2020 o 17:56
    Za te pieniądze? Jak najbardziej.
    Upolowałam ją na promocji za około 30 zł. Akurat chciałam przetestować jakąś tanią golarkę, czy w ogóle mi się sprawdzi taki sposób golenia, zanim wydam kilka stówek na jakiś firmowy sprzęt. I tak mi się spodobała, że firmowego sprzętu nie kupiłam do dziś - czyli już prawie 2 lata :D Golarka ma trymujące ząbki po dwóch stronach, na początku mnie to zdziwiło, ale już po pierwszym użyciu bardzo spodobało mi się to rozwiązanie. Przycinanie dłuższych włosków na nogach idzie raz dwa, można jechać z góry na dół, z dołu do góry... Najsik. Po przycięciu włosków poprawiam je prawie na gładko z pomocą golącej siateczki. Fakt, takie golenie zajmuje więcej czasu niż przejechanie po skórze zwyczajnymi maszynkami z gatunku jednorazowych, ale za to dzięki temu minimalizuję ryzyko podrażnień, zapaleń mieszków włosowych i wrastających włosków, do których niestety mam tendencję. Coś za coś. Napisałam, że goli włoski prawie na gładko - da się zrobić idealnie na gładko, z tym że zajmuje to sporo czasu, a efekt, jak to zwykle bywa, jest bardzo krótkotrwały. Już na drugi dzień czuję, że włoski odrastają, więc zwyczajnie daję sobie spokój (czytaj: nie chce mi się). Gdy potrzebuję idealnie gładkich nóg używam jednak zwyczajnej jednorazówki. Z resztą po wielu, wieeelu zabiegach ustrojstwem IPL moje włoski na nogach wreszcie są choć trochę liche i marne, więc może dlatego nie przeszkadza mi mały jeżyk :P Maszynka jest dobrej jakości. Plastik jest solidny, nic się nie zarysowało, nie odpadło, ciągle wygląda jak nowa. Używam jej tylko na sucho. Obsługa jest dziecinnie prosta. Jedynym minusem jest to, że baterie dość szybko się wyczerpują, ale myślę, że to kwestia samych baterii (mam akumulatorki) i powierzchni do zgolenia - całe nie chude nogi od początku do końca, więc dość sporo. Podsumowując, jak ktoś chce sprawdzić czy takie urządzenie jest dla niego, to śmiało można kupić i wytestować, szczególnie na promocji. Nie wiem, czy kupię ją ponownie jak moja się zepsuje, być może do tego czasu pozbędę się włosków (marzenie). A może wybiorę coś zasilanego prądem, skoro i tak używam maszynki tylko w domu. Za tę cenę, działanie i ogólny całokształt zasługuje u mnie na 5 gwiazdek.
  • 13 czerwca 2020 o 22:27
    Fajna
    Robi to co golarka ma robić czyli : -goli włosy -nie podrażnia -tania -cicha praca -trwała Ja używam swojej golarki już ponad 2 lata i nadal daje rade, także ten, jestem zadowolona
  • 14 sierpnia 2018 o 13:53
    Zawód
    Decydując się na zakup tej golarki, nie miałam świadomości, ze zamiast golić, tylko przycina włoski. W takim razie, nie rozumiem w ogóle idei takiego urządzenia. Może w przypadku kobiet, które mają jaśniutkie włoski na nogach i nie będzie ich i tak widać. U mnie kompletnie produkt się nie sprawdził, bo nie spełnia funkcji, którą powinien. Cena była przystępna, akurat trafiłam na promocję, ale nie polecam nikomu, sama się bardzo zawiodłam. Poziom głośności pracy jak w męskiej golarce elektrycznej, ani za głośna, ani cicha. Łatwa w utrzymaniu czystości, prosta wymiana nasadek.