Balsamy do ciała

Lanolips 101 Ointment, Multi-Balm Coconutter Uniwersalny balsam z orzechem kokosowym

• 2 lutego 2025 o 9:46
    Droga lanolina
    Lanolina zamknięta w plastikowej tubce, która pozwala na wydobycie odpowiedniej ilości produktu poprzez wyciśnięcie. Konsystencja gęsta. Używam do ust. Dobrze nawilża. Ma delikatny zapach kokosa. Bez smaku. Nie lepi się, nie skleja ust. Duża gramatura, produkt jest wydajny. Niestety za drogi. Na rynku jest o wiele wiecej tańszych produktów z takimi właściwościami.
    W perfumerii
  • 6 lutego 2024 o 16:04
    Lanolips uniwersalny balsam z orzechem kokosowym
    Wielozadaniowy balsam z orzechem kokosowym . Kocham produkty multifunkcyjne, a ten właśnie jest taki, bo można go stosować na usta, suche łokcie, skórki czy inne bardzo suche miejsca. Znajduje się w tubce o pojemności 10 g z dość precyzyjnym aplikatorem, którego ja używam bezpośrednio nakładając produkt na usta. Konsystencja bardzo zbita, tłusta i bezzapachowa. Natomiast świetnie nawilża suche miejsca, ja szczególnie stosuje go na usta i już od dłuższego czasu nie narzekam na ich pękanie czy pieczenie. Dodatkowo produkty jest w 100% naturalny i uniwersalny, a małe opakowanie pozwoli Nam go zabrać ze sobą wszędzie.
    Zalety:
    • działanie
    • wielofunkcyjność
    apodiss
    15 czerwca 2022 o 15:21
    Uwielbiam.
    Używałam kiedyś tego produktu w wersji miętowej i przyznam, że na początku nie byłam zadowolona. Jednak z biegiem czasu i braku innego pod ręką ;) niesamowicie się do niego przekonałam! Do tego stopnia, że kupiłam kolejny o innym zapachu. Powiem szczerze-to jest najlepszy balsam do moich wiecznie przesuszonych ust, jaki kiedykolwiek miałam okazję używać! Utrzymuje nawilżenie (nawet użyłabym słowa "natłuszczenie") tak długo, że usta nie zdążą się wysuszyć. Balsam jest dość gęsty, bardzo dobrze trzyma się ust, nie strasznie mu picie i jedzenie-nawet jak się trochę "zje" to usta i tak pozostają zadbane i nie trzeba natychmiast nakładać kolejny raz balsamu. Na ustach jest bezbarwny mimo, że wychodzi z tubki w kolorze kremowym. Niesamowicie wydajny! Używam go pół roku co najmniej dwa razy dziennie i jeszcze sporo go zostało, także niech cena nie będzie tutaj wyznacznikiem. Delikatny kokosowy zapach, bardzo przyjemny i super na lato :) Dla mnie balsam to jedyny skuteczny kosmetyk dla moich ust i już tylko przy nim zostanę. Przez 30 lat nie znalazłam nic, co spełniło by moje oczekiwania a ten balsam spełnił! Polecam w 100%!
  • 10 lutego 2021 o 19:14
    Po prostu lanolina tylko że za 60 zł
    Otrzymałam ten balsam w zestawie z innymi kosmetykami. Nie jestem w stanie znieść tego zapachu (jakby coś zjełczałego) na ustach, więc stosuję na skórki wokół paznokci. Dodatkowo miałam wrażenie, że zamiast łagodzić to jeszcze bardziej podrażniał moje usta. Zaczęłam szukać informacji w internecie i tu szok! W wieku prawie 30 lat dowiedziałam się, że lanolina jest tłuszczem z wełny owczej i owszem można mieć na nią uczulenie. Przy okazji natknęłam się na ciekawy blog prowadzony przez farmaceutkę, na którym znalazłam porównanie podobnych kosmetyków. Całe szczęście nie kupiłam tego balsamu za 60 zł tylko dostałam w zestawie, bo w aptece można kupić czystą maść za kilkukrotnie niższą cenę!
  • 21 stycznia 2021 o 10:37
    Jeden z lepszych balsamów do ust jakie używałam!
    Pierwsze opakowanie produktu dostałam w kalendarzu adwentowym Sephory 2 lata temu, od razu zakochałam się w jego zapachu oraz właściwościach. Pięknie i długotrwale nawilża usta, owszem zostawia na nich bezbarwną i lepką powłokę ale ja dzięki temu mam pewność że działa. Ma łatwą aplikację dzięki czemu możemy precyzyjnie nałożyć go na usta, a dzięki gęstej konsystencji wystarcza odrobina ilość na całe usta, więc jest bardzo wydajny. Aktualnie kończę drugie opakowanie, a trzecie czeka w szafce na swoją kolej. Bardzo polecam osobom, na którym inne balsamy nie pomogły z suchymi ustami.
    Zalety: