Balsamy do ciała

Yumi Nawilżający balsam do ciała `Aloe Arbuz`

Yumi Aloe Arbuz

• 1 lutego 2025 o 17:13
    Cudownie pachnie
    Balsam nie tylko ja polubiłam ale , także moje dzieci. Ma bogaty i naturalny skład między innymi aloes . Ma lekką konsystencję, która przynosi ulgę mojej suchej skórze , koi podrażnienia , regeneruje i dogłębnie nawilża. Dużym plusem jest ,też owocowy zapach , który dość długo utrzymuje się na skórze. Jestem zadowolona z jego ekstra działania a ,także szaty graficznej która zachęca do wypróbowania .
    • Konsystencja
  • 24 sierpnia 2022 o 10:53
    Jakie działanie powinien mieć ten balsam?
    Balsam kupiłam zachęcona bardzo pozytywnymi recenzjami, ale jak to często bywa, to co dla jednych jest hitem w innym przypadku może być kitem. Balsam zamknięty jest w butelce z pompką, butelka jest lekko przezroczysta dzięki czemu bardzo dobrze widać ile kosmetyku pozostało. Dzięki pompce, która się od razu nie popsuła :) można nabrać tyle kosmetyku ile trzeba. Konsystencja jest bardziej lejąca niż w przypadku innych tego typu produktów, nie spływa między palcami i daje się łatwo rozprowadzić, ale też nie osadza się na ściankach butelki, więc z łatwością będzie można zużyć całość produktu. Miałam nadzieję na zdecydowanie bardziej wyczuwalny zapach, lubię owocowe kosmetyki i tu niestety nastąpił pierwszy zawód, bo kosmetyk nie pachnie arbuzem, ma słodkawy zapach, ale bardzo delikatny, który szybko się ulatnia. Skład jest bardzo zachęcający, znajdziemy tu głównie naturalny ekstrakt z aloesu, masło shea, olej migdałowy i kokosowy, witaminę E, mocznik. Jak dla mnie bomba! Dużo nawilżających produktów, które wypróbowałam w innych kosmetykach i dawały świetne rezultaty, ale NIE W TYM PRZYPADKU! Wydaje mi się, że balsam to taki produkt, którego nie da się popsuć, a jednak udało się. Na mojej skórze zupełnie nie czuje jakiegokolwiek nawilżenia, skóra jest wręcz bardziej sucha niż przed zastosowaniem kosmetyku. Dodatkowo wyczuwam na niej jakiś taki bardzo delikatny, mineralny osad. Mogę balsam nakładać warstwą na warstwę, bo bardzo szybko się wchłania i nie zostawia żadnego tłustego filtra, ale to nic nie zmienia. Dla mnie tragedia, na pewno nie skusze się już na inny produkt z tej kategorii tego producenta.
    Zalety:
    • przezroczysta butelka
    • praktyczna pompka
    • dobry skład
    • dobrze, szybko się wchłania
    Wady:
    • nie nawilża!
    • pozostawia taki mineralny osad na skórze
    • nie czuć zapachu arbuza
    • cena i dostępność
  • 23 sierpnia 2022 o 10:11
    Sztuczny arbuzik
    Balsam wchłaniał się i nawilżał moją skórę poprawnie. Tyle że intensywny i sztuczny zapach zabierał całą przyjemność z niego stosowania. Nie mogłam się doczekać aż go skończę :p
    Drogeria Natura
  • 3 lipca 2022 o 20:30
    Średni
    Na pewno jest dużo ciekawszych produktów nawilżających. Po tym balsamie niestety nie zauważyłam efektu nawilżenia. Moja sucha skóra nadal pozostaje sucha. Zapach też nie przypadł mi do gustu, taki sztuczny słodki. Jedyne za co go lubiłam to szybko się wchłaniał a ja nie lubię długo czuć czegoś na swojej skórze.
  • 1 lipca 2022 o 13:33
    Guma arbuzowa
    Mój pierwszy kosmetyk Yumi i ogólnie jestem zadowolona. Balsam w konsystencji dosyć lekki, ale przy rozsmarowaniu bieli i smuży przez chwilę. Trzeba pomasować. Zapach faktycznie arbuzowy, ale dosłownie jak guma kulka o wyglądzie arbuza, którą pamiętam sprzed lat ze szkolnego sklepiku, czyli nieco chemiczny, mi akurat pasuje, jest słodki i odświeżający, nie unosi się długo po aplikacji. Wydajność słabsza, niż większości produktów do ciała, których używałam. Jeśli chodzi o jego główne zadanie, czyli nawilżanie jest tak na czwórkę. Po kilku godzinach czuję go jeszcze na skórze, ale nie jest ona ukojona. Z jednej strony zostaje delikatnie wyczuwalna warstwa, a z drugiej mam wrażenie, jakby wyparował ze skóry i chętnie by była posmarowana raz jeszcze. Także idealny do niewymagającej, nie bardzo suchej skóry. Czy kupię ponownie, nie bardzo mam ochotę, ale czeka na mnie inna wersja zapachowa, sprawdzę czy się różnią także działaniem.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    Wady:
    • Za słabe nawilżenie jak na balsam nawilżający