Balsamy do ciała

Cien Bodycare, Masło do ciała kokosowe

• 18 kwietnia 2024 o 14:47
    Dobrze nawilża, ale zbyt intensywnie pachnie.
    Masło ma średnio gęstą konsystencję. Dobrze rozprowadza się na skórze. Średnio szybko się wchłania i delikatnie się klei. Nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Bardzo dobrze nawilża i chroni skórę. Niestety zapach jest dla mnie zbyt intensywny. Przy aplikacji jest najintensywniejszy. Masło nie podrażnia. Nie uczula. Opakowanie ma dużą pojemność i jest wygodne w użyciu.
    rokusan
    7 czerwca 2019 o 21:17
    Trochę śmierdziel
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Produkt jest super - tani, ma dobry skład i ma ładne solidne opakowanie. I wszystko byłoby świetnie, ale... niestety nie mogę znieść jego zapachu. Strasznie mocny i chemiczny. Pierwsze kilka użyć było ok i mogłam wytrzymać ale później od tego zapachu zaczęła mnie boleć głowa i już nie mogłam go używać.
    nuuta
    11 maja 2019 o 21:06
    Dobry nawilżacz
    Masło do ciała kupiłam już jakiś czas temu, i choć próbuję je wykończyć, to nie zawsze się da. Pojemność ma dość sporą, a wydajność równie dobrą. Jestem totalną maniaczką kokosa więc nie mogłam przejść obok tego specyfiku obojętnie. Konsystencja jest gęsta, treściwa, ale pod naporem dłoni nieco lejąca się. Zapach w słoiczku - piękny kremowo - kokosowy, po nałożeniu na ciało początkowo trochę czuć kokosem, ale potem zostaje już sam kremowy aromat. Potrafi się dość długo wchłaniać na skórze, ale nawilża ją dość dobrze - od chwili nałożenia czuć jego kremowość. Balsam zamknięty jest w świetnym opakowaniu, dodatkowo zabezpieczonym czymś w rodzaju klipsa. Dostępny w lidlu, choć wydaje mi się, że nie przez cały czas. Nie powinien uczulać, a naprawdę dobrze nawilża, polecam.
    Zalety:
    • zapach kokosowy w słoiczku
    • nawilża skórę
    Wady:
    • dość długie wchłanianie się
    • zapach kokosa po nałożeniu dość szybko znika -.-
    missimo
    23 marca 2019 o 9:57
    Świetny!
    Nie używam zbyt często maseł do ciała, bo nie mam problemu ze suchą skórą, ale jeśli potrzebowałam nawilżenia to zawsze sięgałam po ten balsam i już po jednej aplikacji naprawiał moją skórę. Jest bardzo treściwy, gęsty i niestety (albo stety) o intensywnym zapachu kokosa. Generalnie potrzeba z tego względu chwili aż się wchłonie, ale zawsze wchłania się do zera. Do tego bardzo niska cena i dostępność w lidlu. Ja jestem usatysfakcjonowana i polecam bardzo wszystkim
    Zalety:
    • niska cena i świetna wydajność
    • duże opakowanie
    • genialnie nawilża skórę
    • intensywny zapach
    Wady:
    • dla niektórych zapach jest nawet zbyt intensywny
  • 20 września 2018 o 19:28
    Dla wielbicielek gęstych, treściwych smarowideł
    Jako masłomaniaczka, nie mogłam przejść obok tego produktu obojętnie ;) Jest to bardzo dobry jakościowo kosmetyk, w całkiem przyzwoitej cenie. - Zapach: Gęste, słodkie mleczko kokosowe. Zapach bardzo kremowy, deserowy, dla fanek kokosa. Tak wygląda teoria podczas wąchania produktu w opakowaniu. Po aplikacji na skórę, staje się co raz bardziej kakaopodobny i chemiczny. Po godzinie od aplikacji po kokosie nie ma śladu. Szkoda, bo zapowiadał się całkiem nieźle. - Działanie: Masło ma bardzo zbitą, gęstą konsystencję. Mimo, że dość sprawnie rozprowadza się na skórze, to wymusza jednak na nas solidny masaż. Skóra po posmarowaniu staje się odżywiona, nawilżona, gładka. Jest wręcz nasycona olejkami i pozostaje na niej tłusta warstewka, która mi absolutnie nie przeszkadza. Efekt jest długotrwały, także jest to świetny wspomagacz kompleksowej pielęgnacji. Martwi mnie tylko jedna rzecz: ma tendencje do rolowania się na skórze, podobnie jak balsam Dove DermaSpa Goodness. Nawet mimo niewielkiej ilości, potrafi grudkować się na ciele. Tak poza tym, plusuję jeszcze za fajny słoik, dobrą wydajność i przystępną cenę. Dostępność nie jest oszałamiająca, bo nie jest dostępny w regularnej ofercie Lidla (przynajmniej w moim mieście), więc warto się za nim rozglądnąć.