Maseczki klasyczne

Dermalogica Skin Refining Masque Maseczka oczyszczająca

DERMALOGICA Skin Refining Masque Maseczka odnawiająca dla cery tłustej 75ml

• 27 czerwca 2012 o 18:03
    wspaniała jakość -)
    Stosowanie tej maseczki to sama przyjemność, odpowiednia konsystencja, zapach, szybkie działanie matujące i oczyszczające, brak podrażnień. Jest skuteczna, jednak nie oszukuję się, mieszana skóra wymaga systematycznej pielęgnacji, maskę jako jej uzupełnienie stosuję min 2xtyg. Skin Refining, podobnie jak Sebum Clearing Masque tej marki, dość szybko wysycha, totez zmywam ją przy pomocy zwilżonych płatków lub chusteczek z peelingiem Cleanic. Używam tego produktu od: 1 mies Ilość zużytych opakowań: 1 opak.
    margo76
    29 sierpnia 2011 o 19:19
    Przecietny produkt w nieprzecietnej cenie
    Wystawiam 3 gwiazki, ale moja recenzja bedzie negatywna. Stosowalam rozne produkty Dermalogica, i wiekszosc jest dobra, ale nic wiecej. Podobne efekty mozna uzyskac stosujac produkty z duzo nizszej polki. Nie inaczej jest w przypadku Skin Refining Mask. Jak kazdy posiadacz cery tlustej/mieszanej wie, po uzyciu nawet najtanszej maski na bazie glinki, cera sie rozjasnia i pory wydaja sie zmniejszone. Efekt zazwyczaj mija po kilku godzinach. Dokladnie taki sam efekt uzyskuje sie za pomoca maski Dermalogica - zadnych dlugotrwalych efektow, tylko dorazna poprawa wygladu cery (wiem, bo borykam sie z zaskornikami, i uzywalam juz masek, ktore rzeczywiscie oczyszczaly cere na dluzej). Podobne efekty do Dermalogica dala mi maska Ziaja w saszetkach. Doprawdy nie rozumiem skad tak wygorowana cena za tak przecietny produkt. Edit: Odejmuje jedna gwiazdke, poniewaz mimo regularnego stosowania linii dermalogica, moja skora jest w najgorszym stanie od kilku lat. Teraz ratuje ja bioderma.
    audytka
    29 czerwca 2010 o 13:54
    Jedna z najlepszych
    To naprawdę jedna z najlepszych maseczek oczyszczających jakie do tej pory odkryłam. Nie chodzi nawet o sam jednorazowy efekt ale o to jakie można uzyskac efekty poprzez systematyczne stosowanie. Poleciła mi tę maseczkę moja kosmetyczka gdyż sama jej używała. Stosuję ją 2 - 3 razy w tygodniu w zależności od potrzeb. Na początku opornie wychodziło mi zmywanie jej dopóki kosmetyczka nie poradziła mi zmywanie małym, zmoczonym w ciepłej wodzie ręcznikiem. Hmm..że sama na to nie wpadłam? ;) Maseczka redukuje przetuszczanie się cery i po regularnym stosowaniu można spokojnie zauważyc już po m-cu, że pory zaczynają robic się mniej widoczne. Napewno pomoże każdemu, kto nie wymaga leczenia cery przez dermatologa. Polecam. Używam tego produktu od: 6 m-cy Ilość zużytych opakowań:2
  • 12 lipca 2009 o 18:04
    super
    Nie mam zadnych problemów wyżej wymienionych ale używam maseczek oczyszczajacych aby oczyscic skóre z zanieczyszczen. I jestem zadowolona z tej maseczki. skóra jest oczyszczona ale nie wysuszona jak po innych maseczkach nie ma uczucia sciagania Używam tego produktu od:rok Ilość zużytych opakowań:5opakowan
    Queen
    10 stycznia 2009 o 16:13
    Perfekcja.
    Świetna maseczka. Jednak z najlepszych jakie do tej pory miałam. Jest bardzo wydajna, ma ładny, delikatny zapach. Przede wszystkim doskonale oczyszcza cerę, zwęża pory. Nie wysusza skóry, nie podrażnia jej. Dobrze i łatwo się zmywa, nie zasycha zbyt mocno. Cera mniej się po jej użyciu przetłuszcza, pomaga załagodzić stany zapalne, wągry znikają. Coś nieprawdopodobnego. Dermalogica to najlepsza firma jakiej kosmetyków do tej pory używałam. Używam tego produktu od: miesiąca. Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego.