Maseczki klasyczne

L'Oreal Paris Skin Expert, Maska czysta glinka oczyszczająco-matująca

• 2 września 2024 o 23:48
    Kosmetyk idealny!
    Bardzo dobra maseczka zamknięta w eleganckim, ciężkim słoiku. Kosmetyk bardzo dobrze oczyszcza skórę, nadaje się do częstego stosowania. Na moją skórę działa wygładzając ją i sprawia że jest taka równa w dotyku. Jestem zadowolona z działania. łatwo się ja usuwa ze skóry. Słoik z kosmetykiem starcza na długo.
    Zalety:
    • skuteczny
    • wydajny
    • piękne, wygodne opakowanie
  • 26 września 2023 o 13:55
    Od siebie polecam tę maskę
    Mam cerę wrażliwą i naczynkową, przez co staram się unikać mocno oczyszczających produktów do twarzy. To niesamowite, że Benefit udało się opracować taki produkt, który bardzo dogłębnie oczyszcza skórę i pory z zanieczyszczeń i nadmiaru sebum, jednocześnie nie powodując podrażnień i nadmiernego przesuszenia. Maska pięknie pachnie, łatwo się rozprowadza i równie łatwo zmywa, a skóra po niej jest wygładzona i widocznie oczyszczona (już po pierwszym użyciu). Stosuję raz w tygodniu, na przemiennie na całą twarz lub tylko strefę T.
    Drogeria Jasmin
  • 8 lutego 2023 o 12:54
    3 glinki
    czysta glinka, która oczyszcza, matuje i zawiera 3 glinki + ekstrakt z eukaliptusa. Zapach, tak zacznę od tego bardzo mi przypadł do gustu. Według producenta powinna starczyć na 10 aplikacji. Wystarczy nałożyć cienką warstwe, serio nie trzeba tego dużo. Ma gęstą konsystencję coś w rodzaju gęstego kremu ale za to świetnie rozprowadza się. 5-10minut ją trzymamy na twarzy i spłukujemy ciepłą wodą. Skóra jest oczyszczona, nawilżona i przyjemna w dotyku. Byłam mile zaskoczona efektem. Mamy tu 3 glinki: (I znów ciężkie nazwy) -kaolin absorbuje zanieczyszczenia -montmorylonit redukuje niedoskonałości -ghassoul rozjaśnia skórę, dodatkowo eukaliptus który odświeża i oczyszcza. Jestem na tak gdyby nie cena. Produkt w przyjemnym szklanym słoiczku.
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    • gęsta ale dobrze się rozprowadza
    • dość wydajna
    • nawilżenie
    • oczyszczenie
    Wady:
  • 14 marca 2022 o 14:59
    Love-hate relationship?
    Zacznę recenzję od opakowania- bo dla mnie to największa bolączka i wada tego produktu. Kupiłam tą maskę, ze względu na to, że była na promocji- pomyślałam, że przeżyję to, że jest w słoiczku. Jednak takie opakowania totalnie nie są dla mnie. Moim zdaniem totalnie nie jest higienicznie, do tego trzeba użyć np pędzelka żeby wydobyć maskę ze słoiczka. Gdyby była w tubce- byłabym jej największą fanką. Co do samej maski- jest bardzo fajna! Faktycznie oczyszcza, skóra jest po niej mięciutka, sprężysta. Wągry są mniej widoczne, zniwelowane. Konsystencja- super, bo nie jest ani bardzo gęsta ani rzadka. Bardzo podobał mi się też zapach maski, i to, że łatwo było ją zmyć. Jest bardzo wydajna Raczej nie skuszę się na nią ponownie przez opakowanie.
    Zalety:
    • działanie oczyszczające
    • skóra jest po niej wygładzona
    • dobrze się ją zmywa
    • fajna konsystencja
    Wady:
  • 7 lutego 2022 o 17:05
    Zakochana w konsystencji
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jestem ogromną fanką glinek, dlatego nie mogłam przejść obojętnie wobec tej maseczki. Jest to zielona glinka, która ma za zadanie oczyścić cerę i zapewnić jej ładny zdrowy wygląd. Glinka jest niesamowicie kremowa i aplikowania jej na buzie to czysta przyjemność. Dzięki tej konsystencji nie wysycha szybko na skórze, chociaż ja mimo to stosowałam hydrolat aby mieć pewność że nie wyschnie. Pachnie bardzo przyjemnie. Gdy przyszedł czas na ściągnięcie jej z twarzy chwilę mi to zajęło bo w opakowaniu (jednorazowym) jest jej dosyć sporo. Cera po maseczce jest pięknie wygładzona, niedoskonałości są delikatnie ukojone i zmniejsza się ich widoczność. Uwielbiam nałożyć na to dużą dawkę serum, a na to krem z filtrem i makijaż. Bardzo służy to mojej buzi.
    • Efekty
    • Kremowość