Maseczki klasyczne

L'biotica Dermomask Night Active, Maseczka naprawcza `Złote nici`

• 21 października 2023 o 19:16
    Idealna
    Moja przygoda z maseczka zaczęła się dziwnie.Na opakowaniu producenta pisze ,żeby ją nakładać między 22-1 w nocy i to mnie zniechęciło,nie lubię też maseczek na całą noc bo zawsze mam rano cerę przez to zapchana. Zaczęłam ją nakładać normalnie po demakijażu na ok 2h i zmywam i działa rewelacyjnie Skóra po niej jest wyraźnie wygładzona ,napięta ,rozjaśniona i pełna blasku Skóra jest bardzo dobrze od niej odżywiona Stosuje ją raz w tygodniu Będę do niej wracać Zakupiłam ją w opakowaniu 30 ml
    Zalety:
    • Wspaniałe poprawia wygląd cery
    • Niska cena
    Goya5
    29 sierpnia 2023 o 11:11
    zdecydowanie polecam dla skóry suchej, dojrzałej lub wymagającej nawilzenia-natłuszczenia????
    Używa od:próbka
    Maseczkę można kupić w drogerii @Hebe w cenie promocyjnej. Jest to saszetka o pięknej szacie graficznej, przyciągającej wzrok i zachęcającej do jej zakupu. Wewnątrz opakowania jest maseczka o konsystencji kremu, delikatnym, prawie niewyczuwalnych zapachu, a jej ilość jest bardzo wydajna: wystarczyło jej do zaaplikowania na twarz, szyję i dekolt i to na dwa razy ! Maseczkę nałożyłam na noc, gdyż moja skóra była po kąpieli słonecznej i gwałtownie potrzebowała ukojenia. Potraktowałam ją jak krem, nie zmywałam.. Następnego dnia moja twarz była ładnie uspokojona, nawilżona, lekko natłuszczona, napięta... z pewnością dokonała naprawy uszkodzeń tkanki skórnej, jak jest zapewnione na opakowaniu, poprawiła owal twarzy i jej jakość w sposób zauważalny Szczerze polecam kobietom dojrzałym, lub potrzebującym odnowy komórkowej, o skórze suchej.. z pewnością sięgnę po nią ponownie..!
    Zalety:
    • opakowania, przystępna cena, efekt ukojenia skóry, nawilżenia i napięcia
    Wady:
    • regularna cena zbyt wysoka
    bj87
    16 czerwca 2022 o 13:54
    Świetna maseczka za grosze
    Maseczkę kupiłam w aptece za coś około 15,00 zł. Skusiła mnie cena, opis producenta i to, że jest przeznaczona do stosowania na noc. Opakowanie to tubka o pojemności 30 ml. Ładna i stonowana szata graficzna cieszy oko. Otwór w nakrętce jest odpowiedni i maseczka dobrze przez niego wychodzi. Konsystencja przyjemnego, gęstego balsamu dobrze rozprowadza się na twarzy. Zapach wg mnie jest bardzo przyjemny. Co do działania - jestem posiadaczką cery mieszanej ze skłonnością do zapychania. Po tej maseczce nigdy nic dodatkowego mi nie wyskoczyło :) Rano skóra jest napięta i ładnie rozświetlona. Jako dodatkowy plus mogę zaznaczyć wydajność. Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu i pewnie jeszcze do niej wrócę.
  • 1 maja 2021 o 0:04
    Kosztuje niewiele, a działa na piątkę!
    Maseczkę kupiłam w aptece. Poleciła mi ją moja ulubiona farmaceutka, zachwalając, że jest ulubioną maseczką kobiet. Kosztowała niewiele – około 5 złotych, więc postanowiłam sprawdzić, ile jest warta. Szczególnie, że jak usłyszałam, wystarcza jej na dwa razy. Opakowanie, konsystencja, zapach Maseczka jest zamknięta w tradycyjnej saszetce. Ma biało-złotą szatę graficzną, jak na produkt pod nazwą "Złote nici" przystało. Wygląda elegancko i zachęca do zakupu. Obie jej strony są czytelne. Zawiera aż 12 ml produktu, więc całkiem sporo, jak na tę cenę. Konsystencja maseczki jest dość gęsta, w kolorze bieli wełny. Jej zapach trudno mi skojarzy z czymś konkretnym. Ma w składzie olej z avocado, ale nie dałabym głowy, że je wyczuwam, w tym zapachu. W każdym razie zapach maseczki jest dość łagodny, nieinwazyjny, przyjemny dla nosa i raczej kosmetyczny niż świeży. Skład Z substancji, których w kosmetykach nie lubię w składzie maseczki występuje m.in. peg-100 stearate oraz Butylphenyl Methylpropional, substancja zapachowa. W skali do 5 jej działanie alergenne jest oceniane na 5. W związku z czym znajduje się na liście potencjalnych alergenów. Obecność substancji musi być uwzględniona w wykazie składników (INCI), gdy jej stężenie przekracza 0,001% w produkcie niespłukiwanym, 0,01% w produkcie spłukiwanym. Alergenny może być także - choć nie musi - Linalool, substancja pełniąca w kosmetyku funkcję zapachową i maskującą. W skali do 5 jego działanie alergenne ocenia się na 4. Jako dodatek do kosmetyków, jak czytam w naszej bazie, może wywoływać reakcje alergiczne i podrażniać skórę. Wrażenia z użytkowania Opakowanie maseczki trudno otworzyć, korzystając z perforacji do tego przeznaczonej, trzeba saszetkę przeciąć nożyczkami. Producent zaleca, by maseczkę stosować pomiędzy godziną 22.00 a 1.00 w nocy z uwagi na to, że wówczas zachodzą najkorzystniejsze procesy dla skóry. Ale ja nie lubię zasypiać z maską, której nie znam na twarzy, więc korzystając z niej po raz pierwszy nie zastosowałam się do tego zalecenia. Nałożyłam maseczkę o godzinie 20.00 i miałam ją na twarzy do czasu, gdy kładłam się spać, a więc kilka godzin. Przy okazji obserwowałam, jak zachowuje się po niej moja skóra. Maseczka bardzo dobrze aplikuje się na skórę. Nie maże się, nie spływa z niej. Szybko można uzyskać jednolitą warstwę na buzi. Nałożyłam jej nawet sporo, a wystarczyło jej na drugą, nieco skromniejszą aplikację, bez pokrywania nią dekoltu. Maseczka już po 5 minutach od nałożenia wchłonęła się w połowie na tyle, że jej biały kolor był widoczny tylko miejscami. Na mojej twarzy skrzyła się mieniącymi drobinkami. Po 15 minutach biały kolor maseczki zniknął z twarzy całkowicie. W tym czasie czułam już dość solidne ściąganie twarzy. Taki stan rzeczy utrzymywał się jeszcze dobre pół godziny, a następnie ściąganie ustąpiło. Efekty użytkowania Po godzinie od chwili nałożenia maseczki moja twarz wyglądała na rozświetloną i pokrytą lekkim satynowym filmem. Była też nieznacznie lepiąca się, ale to wrażenie ustępowało z każdą kolejna godziną. Po pięciu godzinach, gdy szykowałam się do snu, moja twarz była widocznie nawilżona i nie musiałam ani jej zmywać, ani nakładać żadnych kremów na noc. Rano moja skórą nadal była dobrze nawodniona, gładsza niż zazwyczaj, miękka w dotyku, zdrowsza. Makijaż na niej prezentował się inaczej niż zwykle, muszę przyznać, że lepiej. Przy kolejnej aplikacji maseczki skorzystałam z podpowiedzi producenta i pozostawiłam ją na twarzy na noc. Jej działanie oceniam tak samo, jak przy pierwszej aplikacji. Moja skóra rano wyglądała na wypoczętą, jakby rozświetloną i bardziej zadbaną. Podsumowanie Dermomask Night Active, Maseczka naprawcza „Złote nici” marki L'biotica to produkt, który bardzo mnie zaskoczył na plus swoim działaniem i ceną. Nie spodziewałam się, że za niecałe 5 złotych otrzymam maseczkę, która będzie działała w taki widoczny sposób. Trudno mi ocenić zapewnienia producenta, że maska stymuluję odnowę komórkową. Mogę oceniać tylko jej widoczne działanie, a to mnie zadowoliło. Polecam tę maseczkę, bo skóra po niej naprawdę zyskuje.
    • Ładne opakowanie
    • Właściwa konsystencja
    • Niezły zapach
    • łatwa w aplikacji
    • Nie trzeba jej zmywać ani wklepywać
    • Można ją stosować zarówno w ciągu dnia, jak i na noc
    • Maska świetnie nawilża skórę, wygładza ją, pozostawiając wypoczętą i rozświetloną
    • Nie podrażniła mnie
    • Wydajność – produktu wystarcza na dwa razy
    Wady:
    • W składzie ma substancje, które mogą podrażniać skórę i działać alergennie
    • nieco ściąga skórę po aplikacji
  • 17 marca 2021 o 21:59
    Dlaczego po 40- stce?
    To tania maseczka kupiłam dwie nie czytając co jest napisane na opakowaniu. Jedną zużyłam a drugą przygarnęła moja przyjaciółka dużo ode mnie młodsza. Po kilku dniach zadzwoniła i kazała kupić 5 takich saszetek, więc domowe SPA urządziłyśmy na weekend. Mam dojrzałą i suchą skórę, na mnie zadziałała jak balsam, wygładziła, nawilżyła o niebo lepiej wyglądała skóra. Lepiej napięta i jakaś taka świetlista, rewelacja. Natomiast na dziewczynie w wieku przed trzydziestką na początku fajnie wygładziła skórę, potem zapchała pory a w dalszej kolejności dostała wykwitów na twarzy, bo ma mieszną cerę. Rzeczywiście raczej jest to maska dla dojrzałej skóry, ponieważ mocno nawadnia skórę. Młodej cerze takie nawilżenie głębokie nie jest potrzebne, chyba w skrajnych przypadkach. Polecam do skóry suchej i dojrzałej w jednym.
    Zalety:
    • zalety; tylko do cery dojrzałej, wygłądza, głęboko nawilża przy pozostawieniu maski na noc cała chłonie przy skórze suchej.
    • prawidłowy opis producenta