Dezodoranty i antyperspiranty

Fa Summertime Moments, Anti-stains Deodorant Dezodorant w sprayu

• 7 kwietnia 2020 o 19:11
    Dla mnie wystarczający
    Ten kosmetyk kupiłam z myślą o wrzuceniu do torebki - idealnie by odświeżyć się w ciągu dnia. Dezodoranty Fa - już znam, kilka miałam już w swoim użyciu i bywały lepsze czy też gorsze wersje. Ta wersja zdecydowanie przyciągnęła mój wzrok. Opakowanie ma śliczny, niebieski kolor, grafika kojarzy się z latem, czymś orzeźwiającym. Sama aplikacja jest wygodna, spray chodzi z łatwością. podoba mi się transparentne zabezpieczenie atomizera. Kształt butelki sprawia, że ogólnie świetnie trzyma się ją w dłoni. Spodobał mi się śliczny zapach kosmetyku. Przypomina mi jakiegoś tropikalnego drinka w zapachu - świeży, orzeźwiający wręcz. Fajnie, że dezodorant nie dusi podczas pylenia - co bywa częsty problemem tego typu produktów. W składzie nie ma grama soli ani aluminium co jest dodatkowym plusem kosmetyku. Nie zostawia plam na ubraniach- dodatkowy punkt dla tego kosmetyku. Chroni przed przykrym zapachem co także działa na jego korzyść. Z chęcią go używam - czuję się z nim pewnie, a o to chyba chodzi, prawda?
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Wygodna i ładna butelka
  • 25 marca 2020 o 21:47
    Szału nie ma.
    Dezodorant kupiłam tylko ze względu na zapach. Lubie zapach ogórka w kosmetykach kojarzy mi się on z taka świeżością. Właściwości antypotowych raczej na mojej skórze on nie wykazywał wiec stosowałam go na antyperspirant w kulce. Zapach tej przyjemności również nie był zbyt trwały. Wiec zwykły dezodorant o ładnym zapach bez właściwości tak bym go podsumowała. Czy kupie kiedyś jeszcze nie dla zapachu to kupuje się perfumy.
  • 25 marca 2020 o 0:06
    Obłędny zapach!
    Kiedy kupiłam żel po prysznic z tej samej serii, wiedziałam też, że muszę mieć i dezodorant. Jak wspominałam już w recenzji żelu Summertime Moments, zapach tej linii bardzo przypomina mi moje ulubione perfumy-Dolce Gabbana " Light Blue Femme". Dlatego pomyślałam, że fajnie mieć dezodorant o tych nutach zapachowych. Falkonu z perfumami szkoda mi targać w torebce do pracy, bo boję się, że go stłukę, za to butelkę dezodorantu spokojnie mogę zabrać ze sobą i odświeżyć się, kiedy tylko mam na to ochotę. opakowanie jest piękne. Butelka w turkusowym kolorze od razu przywodzi na myśl lato i wakacje. I taki też jest ten zapach- letni, ciepły, wakacyjny. Wyrazisty, ale rześki i nie mdły. Niby grafika na opakowaniu sugeruje nam ,że jest to zapach ogórkowy, ale ja tam ogórka wcale nie czuję. Może i gdzieś jest w składzie, ale raczej w tle. dla mnie to zapach lata, zapach moich ukochanych perfum "Light Blue Femme" . Dodam też, że zapach dezodorantu, jak na tak.ą cenę jest dość trwały i wyczuwalny przez kilka godzin. Nie jest to antyperspirant a bardziej dezodorant do ciała i tak właśnie go stosuję( bez obaw, nie zostawia żadnych śladów na skórze i ubraniach, poza pięknym zapachem :). Według mnie kompletnie nie nadaję się pod pachy. Raz mnie skusiło spryskać się nim pod pachami i gorzko tego pożałowałam. Podrażnił mi skórę, piekło bardzo i na dodatek pojawił się wysyp czerwonych krostek.Niestety mamy tutaj alkohol na drugim miejscu składu ,więc to było przyczyną podrażnienia delikatnej skóry pod pachami. Jedyny jego minus to dostępność, ale ostatnio dorwałam go w Hebe.
    Zalety:
    • obłędny, rześki i perfumowany zapach
    • dość trwały
    • idealny do odświeżania ciała
    • nie pozostawia śladów na ubraniach i skórze
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • zawiera alkohol, więc nie nadaje się pod pachy
  • 22 kwietnia 2019 o 17:48
    Najlepszy dezodorant - nie antyperspirant
    Wzięłam do ręki opakowanie, zobaczyłam na nim OGÓRKA, chciałam od razu odłożyć na półkę, ale jednak zdecydowałam, że powącham, wszak nie wiem, jak może pachnieć ogórkowy dezodorant. Poczułam ładny, świeży, kwiatowy, letni zapach, a ogórka nie mogłam się jakoś w nim doszukać. Kupiłam, bo wg mnie to jest właśnie najładniejszy zapach, jaki może mieć dezodorant. Mój ideał. Trwałość: świetna, cały dzień nie czuć zapachu potu. Używam go zwykle wtedy, kiedy nie planuję wysiłku albo kiedy nie wychodzę z domu itd. - żeby nie katować ciągle skóry pod pachami antyperspirantami. Zawsze, jak widzę go w promocji, kupuję na zapas. Mam nadzieję, że nigdy nie zniknie ze sklepowych półek, bo jestem stałą klientką na ten produkt.
    Zalety:
    • zapach, wydajność, trwałość, cena
    Wady:
    • brak wad
    lergie
    1 kwietnia 2019 o 17:03
    Świeży zapach
    Mogę spokojnie polecić za zapach. Jest delikatny, ale świeży i bardzo przyjemny. Nie umiem za bardzo opisywać nut, ale wydaje się taki rześki, wiosenny, nie mdły - co dla mnie najważniejsze. Działa może nie cały dzień, ale daje radę. Nie nazwałabym go antyperspirantem, ale w spokojne nieupalne dni sobie poradził. Nie podrażnił skóry, ani nie ubrudził ubrań.
    • Dostępność
    • Nie brudzi ubrań
    • Nie wykrusza się pod pachami
    Wady:
    • Mógłby być nieco bardziej wydajny
    • Nie sprawdził mi się w upały