Orientana Naturalna maseczka z glinki `Imbir i trawa cytrynowa`

• 6 maja 2021 o 19:10
    Świetna maseczka
    Używam tej maseczki od dłuższego czasu, zużyłam około 3 opakowań. Już sam ten fakt może świadczyć o tym, że bardzo ją lubię :) Dokładnie oczyszcza, skóra jest po niej aksamitnie gładka i ściągnięta, pory mniej widoczne. Twarz wygląda na rozświetloną i promienną. Używam jej naprzemiennie z innymi glinkowymi maseczkami marki Orientana. Sama nie wiem, którą lubię najbardziej. Wszystkie są godne polecenia. Mają dość gęstą konsystencję ale szybko się dokładnie się zmywają.
  • 15 stycznia 2021 o 13:26
    wow!
    Kolejna maseczka[po zielonej glince] która działa na mojej twarzy cuda. Kiedy ją stosuję, zawsze widzę efekt-pięknie rozjaśnia, oczyszcza, wygładza. Używam co tydzień i na pewno kupię ponownie jak mi się skończy. To moje drugie opakowanie i według mnie jest wydajna. Zapach przyjemny. Polecam.
    Zalety:
    • działa!
  • 7 listopada 2020 o 12:09
    Uspokaja wypryski
    Mam cerę mieszaną, skłonną do zapychania. W ostatnim czasie na mojej twarzy pojawiło się kilka zaognionych zmian trądzikowych na policzkach i zaskórniki zamknięte na czole. Wcześniej maseczkę z Orientany stosowałam raz na 2 tygodnie zamiennie z maską dziegciową i efekty były dobre choć nie spektakularne. Kosmetyk Orientany dobrze oczyszczał cerę, łagodził zaczerwienienia, a po zmyciu skóra była gładka i miękka, nie dawała uczucia ściągnięcia. Zapach uważam za bardzo przyjemny, trochę jak ciasto marchewkowe i lemoniada. Kiedy około tygodnia temu zaczęły mi wyskakiwać wypryski postanowiłam, że spróbuję nieco intensywniej podziałać z glinką Imbir i trawa cytrynowa. Trochę się obawiałam, czy nie zirytuje to mojej skóry jeszcze bardziej, ale zdecydowałam się zaryzykować i w przeciągu 7 dni nałożyłam kosmetyk dwa razy i muszę przyznać, że widzę efekty. Mniejsze zmiany wyraźnie się zredukowały, a te większe nie są już takie kłujące w oczy i wypukłe. Poza tym, skóra twarzy jest teraz rozjaśniona, i gładsza. Dobrze wiedzieć, że można intensyfikować działanie tej glinki poprzez częstsze stosowanie.
  • 7 sierpnia 2020 o 9:25
    Kolejna swietna maseczka
    To kolejna maseczka z serii, którą używałam, Oczywiście świetnie się sprawdziła, skora jest bardzo odświeżona, naprawdę maseczka daje poczucie jak po wyjściu z zabiegu kosmetycznego. Świetny skład i konsystencja
    Zalety:
    • Konsystencja, opakowanie, zapach
  • 17 lipca 2020 o 22:07
    Ratunek na wypryski
    Nie mam problemów z trądzikiem na stałe ale przed miesiączką zawsze coś mi wyskoczy. Wystarczy ze wieczorem nałożę maseczkę a rano wypryski są przygaszone i szybko znikają. Lubię to uczucie czystości i świeżości na skórze po zastosowaniu.