Szampony do włosów

Straight Arrow Mane ‘n Tail and Body Shampoo Szampon do włosów

Mane 'n Tail Original Shampoo and Body 355ml

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 maja 2022 o 18:55
    Wątpię, że Jennifer Aniston chce go tak chętnie używać.
    Szampon jest naprawdę przereklamowany. Pamiętam jak wszędzie było o nim głośno za sprawą Jennifer Aniston, która to miała używać tego szamponu. Chyba każdy kojarzy jej fryzury z czasów "Przyjaciół", każdy marzył o takiej objętości. Szampon jest zwykłym rypaczem, nie wiem, czy pozwoliłbym myć nim zwierzęta. Dla mnie jest naprawdę mocny i do użytku najczęściej raz w tygodniu. Opakowanie szamponu to twarda butla, z klikanym dozownikiem, przez który szampon wycieka że wszystkich stron. Nie sprawdza się to przy takiej konsystencji. Zapach szamponu jest mdły, konsystencja delikatnie kremowa, a piana intensywna. W końcu pienienie nie bierze się znikąd. Szampon zawiera wszystkie najsilniejsze detergenty dostępne w kosmetyce. Włosy po umyciu tym produktem są szorstkie i tępe, można rzec, że mocno oczyszczone. Skóra głowy niestety nie wymaga aż tak silnego działania i oczyszczania. Przy częstym stosowaniu może się bardzo przesuszyć, zwłaszcza jej z natury jest sucha i wrażliwa. Nie warto wydawać tyle pieniędzy na szampon, który działa jak każdy Garnier, czy Elseve za kilka zł w promocji.
  • 4 kwietnia 2022 o 22:08
    Mocno przereklamowane
    Szampon mył włosy, ale nie robił nic szczególnego. Odczułam jedynie lekkie przesuszenie i puszenie się włosów co nie zdarza się za często. Do tego miałam problem z kołtunieniem się włosów, gdzie w tym samym czasie uzywałam odzywki z ktora nie mam problemu z plataniem się włosów. Ja nie polecam. Napewno nie kupie ponownie. Starczył mi na troche więcej niz miesiąć przy prawie codziennym myciu (czasem były przerwy jak miałam dzień wolny plus wyjazd na tydz gdzie zostawiłam go w domu) Naszczęście pienił się, bo osobiście nie lubie jak szampon nie tworzy duzej piany na głowie. Co do zapachu to go po prostu nie ma.
    Medea05
    2 lutego 2021 o 21:06
    Bardzo dobry przy ułatwieniu rozczesywania włosów
    #MOJE WLOSY *blond, rozjasnianie u fryzjera *z tendencja do przesuszania się * w miare dobrze pielegnowane - olejuje, stosuje OMO * przetłuszczające się, myte co 1-2 dni * z tendencją do wypadania * plączące się #SZAMPON +dobrze sie pieni +nie plącze włosów przy myciu +po myciu włosy dość ławto sie rozczesuja, nawet bez uzycia odzywki +zwieksza objetosc wlosow +mam wraznie, ze wlosy faktycznie jkaby były mniej matowe minusy: -dosc mocny szampon, raczej nie do codzinnej pielegnacji - to tzw "rypacz" -dostepnosc - ja widzialam go tylko w hebe
  • 11 września 2020 o 11:53
    Dobrze spełnia swoją funkcję, ale czy kupię pełnowymiarowe opakowanie? Trudno powiedzieć.
    Mniejszą wersję szamponu (60 ml) znalazłam w kalendarzu adwentowym razem z odżywką z tej serii. Marka była dla mnie totalną nowością, dlatego zaczęłam szukać informacji na jej temat w Internecie. Jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam, że produkty Mane'n Tail and Body są dostępne w Hebe. Ja w każdym razie nie miałam wcześniej z nimi do czynienia, więc ochoczo przystąpiłam do testowania. Szampon zabrałam na wyjazd - w ten sposób zużywam większość kosmetyków z kalendarzy adwentowych. Szampon jest wydajny, mini opakowanie wystarczyło mi nie tylko na tygodniowy wyjazd (podczas którego włosy myłam codziennie), wykańczałam go już po powrocie. Włosomaniaczką jestem od kilku lat, więc myślę, że z czystym sumieniem mogę wyrazić opinię po przetestowaniu mniejszego opakowania - nie da się mnie oszukać ;). MOJE WŁOSY/OCZEKIWANIA Wysokoporowate, falo-loki, z tendencją do przetłuszczania i plątania. Od szamponu oczekuję przede wszystkim porządnego oczyszczenia skóry głowy, w inne wielkie moce nie wierzę po prostu. Nawilżeniu, odżywieniu czy innym efektom służą maski, odżywki, a nie szampony - takie jest moje zdanie. Jeśli szampon nie plącze włosów, to już w ogóle jestem szczęśliwa. OPAKOWANIE To co zwróciło moją uwagę to dwa... konie (?!) na opakowaniu. Nie wiedziałam o co chodzi, ale szukając informacji na temat marki, dowiedziałam się, że oryginalna formuła szamponu stosowanego kiedyś do pielęgnacji końskich grzyw została dostosowana do potrzeb ludzkich. No nie powiem, zainteresowało mnie to. Kto by nie chciał końskiej grzywy :D. ZAPACH Niezbyt przypadł mi do gustu. Kojarzy mi się nieco z zapachem profesjonalnych kosmetyków do włosów. Ja za takim nie przepadam. SKŁAD Szampon na drugim miejscu w składzie ma SLS. W związku z tym traktuję go jako rypacz. Takich szamponów co do zasady używam maksymalnie raz w tygodniu, ale przyznaję, że podczas wyjazdu zgrzeszyłam - używałam go częściej. Tym niemniej, zalecam ostrożne podchodzenie do rypaczy. Za SLSem w składzie jest CB - składnik, który może (nie musi!) podrażniać skórę głowy. Pod koniec składu znajduje się też Methylchlorisothiazolinone/Methylisothiazolinone - ten składnik także może powodować negatywną reakcję skóry głowy. UŻYCIE Szampon ma bardzo fajną konsystencję. Taką nie za gęstą, ale też niezbyt lejącą. Bez problemu można go aplikować na skórę głowy i jest to mega przyjemne. Nie jest "tępy", łatwo się go rozprowadza. Wystarczy niewielka ilość, aby porządnie oczyścić skórę głowy. EFEKTY Szampon spełnia swoją podstawową funkcję, czyli oczyszcza skórę głowy i włosy. Jak wspomniałam na początku - za to oceniam tego rodzaju kosmetyk, bo w inne moce nie wiedzę, zresztą ich nie oczekuję. Jako posiadaczka falo-loków szczególnie doceniam, że nie plącze włosów. Nie powodował przyklapu, wręcz powiedziałabym, że nieco unosił włosy od nasady. EFEKTY NIEPOŻĄDANE Mimo że złamałam swoją zasadę dotyczącą stosowania rypacza raz w tygodniu, skóra głowy nie była podrażniona czy przesuszona. Nie pojawiły się żadne krostki ani zaczerwienienia. PODSUMOWANIE Szampon spełnia swoją funkcję. Cieszę się, że dzięki kalendarzowi mogłam go przetestować. Tym niemniej jest to rypacz, którego ja używam raz w tygodniu. Recenzowany szampon ma pojemność 355 ml i płacimy za niego 29,99 zł (cena w Hebe). Ja wolę kupować tańsze szampony o mniejszej pojemności, bo lubię po prostu testować nowości. Opakowanie 355 ml wystarczyłoby mi na wieki. Ale jeśli ktoś chce sprawdzić, czy obudzi się rano z końską grzywą to myślę, że warto przetestować ten szampon :D. A tak serio to zależy, czego oczekujecie - jeśli chcecie szampon, który wystarczy na długo (przy czym trzeba pamiętać, że to rypacz!), nie czujecie potrzeby częstych zmian, to myślę, że ten będzie okej. Ja mu daję 4 gwiazdki, a w zasadzie to takie 4,5 :).
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy
    • nie plącze włosów
    • nie powoduje przyklapu
    • ciekawy produkt - oryginalna formuła szamponu była stosowana do pielęgnacji końskich grzyw
    • wydajny
    • aplikacja szamponu na skórę głowy jest przyjemna
    • odpowiednia konsystencja
    Wady:
    • trudno dostępny stacjonarnie (tylko w Hebe?)
  • 22 lipca 2020 o 11:45
    Dla mnie bomba!
    Nie pamietam kiedy ostatnio tak zachwycił mnie szampon. Włosy są miękkie, sypkie, lejące, błyszczą pięknie, a muszę dodać że specjalnie po myciu nie użyłam odżywki żeby sprawdzić co zdziała sam szampon. Polecam zdecydowanie :)