Lumiere Flawless Fase Mineral Base (Kryjący podkład mineralny)

• 21 sierpnia 2012 o 15:44
    Ciasto....
    Bardzo żałuje,że ten podkład mi nie przypasował. Pięknie krył, i buzia wyglądała tak "rasowo". Jednak ten efekt trwał tylko godzine po nałożeniu później zaczynała się tragedia..... podkład zaczął się strasznie warzyć, uwydatniać pory, pokazywał zmarszczki o których nie miałam pojęcia :D postrach. Przez miesiąc próbowałam go nakładać na różnego rodzaju kremy, bazy, używałam różnych primerów, pudrów ale na nic, tworzył ciasto i spływał. I miałam wrażenie,że zatykał pory bo jak go odstawiłam to cera się unormowała i mniej nie proszonych gości wyskakiwało. Ja jestem na nie, natomiast mojej koleżance przypasował więc to kwestia cery ;) Używam tego produktu od: od września do października Ilość zużytych opakowań: jedno
    lemka
    21 maja 2012 o 22:51
    Można spróbować.
    Mam odcień Light Golden, który jest jasnym oliwkowym odcieniem (jak np. 51 z Healthy mix). Po pierwsze udało mi się wreszcie natrafić na swój kolor, w podkładach drogeryjnych nie mam na to szans. Zaskoczyło mnie również krycie, nie spodziewałam się, że proszek może aż tyle ukryć. Z pewnością warto nakładać ten podkład pędzlem typu bronzer z Ecotools, czyli zbity i delikatny dla twarzy. Jeżeli chodzi o właściwości użytkowe, to mam mieszane uczucia. Na mojej mieszanej skórze z suchymi skórkami podkład podkreślał niedoskonałości typu strupki. Czasami trudno się go rozprowadzało, bo w jednym miejscy był widoczny, a w innym w ogóle go nie było. Potrafił wyglądać ładnie, ale też często zdarzało się, że miałam ochotę zmyć po nim makijaż. Mat nie trwa z tym podkładem długo. Od razu przy nakładaniu wydaje się, że ma taką mokrą/tłustą konsystencję. Oceniam produkt na 3 gwiazdki, bo jednak mimo doskonałego koloru i krycia, właściwości nie do końca mi odpowiadają. Na plus jest też brak zapachu i skład. Są to moje pierwsze minerały, więc z pewnością jeszcze wrócę do tej recenzji. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    giigi
    8 marca 2012 o 3:10
    Niestety nie :(
    Minerałów używam od dawna, najdłużej zatrzymałam się na Vichy. Od jakiegoś czasu postanowiłam spróbować czegoś nowego i zamówiłam próbki z Lumiere. Dostałam bardzo rozsądną ilość produktu w woreczku strunowym, zamówiłam wiele odcieni (o dziwo najlepiej pasują mi Warm i Cold...???). Podoba mi się skład, cena i krycie. Niestety, srodze się zawiodłam i nie skuszę się na więcej :(Zaraz po aplikacji podkład jest bardzo widoczny, taka warstwa zaprawy murarskiej... Od razu wyskakują wszystkie suche skórki, nawet takie, o jakich istnieniu nie wiedziałam dotąd. Podkreśla rozszerzone pory. Sytuacje ratuję trochę zwilżenie twarzy wodą w spreju - po wyschnięciu efekt jest trochę naturalniejszy, ale i tak widać wyraźnie podkład na twarzy - on tak LEŻY na twarzy, zupełnie się nie wtapia i nie współgra. Z innymi minerałami miewam tak, że zaczynają "grać" z twarzą dopiero po jakimś czasie po aplikacji (Vichy po parunastu minutach staje się niewykrywalny), ale niestety po Lumiere twarz robi się tłustawa a podkład się waży i zbija w takie pływające po skórze wyspy. W efekcie tu trochę skóry, tu podkładu - łaciato. Lekkie dotknięcie ręką/chusteczką, a wyspa błyskawicznie odkleja się... Niestety :(Nie ratują tego żadne, wypróbowane kremy pod spód, puder ryżowy z Kryolanu opóźnia tylko nieznacznie powstawanie wysp. Trochę lepsza dla mnie okazała się formuła VV, jednak o niebo lepsze wrażenie zrobiły na mnie próbki Lily Lolo - tylko w ich woreczkach podkładu jest malutko :>
    izoola
    12 lutego 2012 o 11:43
    bardzo dobry
    Swoja przygodę z minerałami rozpoczęłam parę lat temu zakochując się całkowicie w Everyday Minerals. Pomyśłałam wtedy, że juz nie szukam, nic więcej nie potrzebuję. Aż do teraz. BYć może cera mi się zmieniła, być może nie działały na mnie już tak, jak kiedyś, albo po prostu się przyzwyczaiłam. Postanowiłam sięgnąć po próbki Lumiere. Wzięłam kilka odcieni, formułe FF i VV. Nigdy nie lubiłam tej zabawy w szukanie idealnego odcienia, ale myślę, że znalazłam: Medium Beige. Nawet nie przypuszczałam, że potrzebuję aż tak ciemnego koloru. Do rzeczy: Podkład idealnie stapia się ze skórą, świetnie kryje, jest kremowy, dzięki czemu nakładanie jest o wiele łatwiejsze. Nie pyli. Używałam go z primerem, jak i bez, zdecydowanie lepiej trzyma się na primerze, ja mam ten z Lumiere. Buźka jak marzenie :-) Oczywiście znając mnie, jeszcze nie raz go zdradzę, ale póki co jest naj. Używam tego produktu od: 3 m-cy Ilość zużytych opakowań: próbki
    Nathi
    19 stycznia 2012 o 17:57
    Waży się i spływa - zdecydowanie dla suchej skóry
    Recenzje przeczytane na wizażu od razu zasugerowały mi, że powinnam wybrać tę formułę. Wcześniej używany przeze mnie puder bardzo mnie wysuszył i nie trzymał się tak długo jakbym chciała. Ale w porówaniu do tego podkładu i tak utrzymywał się dużo dłużej. Kupiłam próbki w odcieniach: light neutral light medium neutral i medium neutral. Medium neutral troszeczkę rozjaśniony light medium wygląda pop prostu idealnie. Wreszcie miałam okazje użyć podkładu, który jest idealnie dopasowany do koloru mojej skóry. [kolor medium neutral w realu wygląda na bardzo żółty w porównaniu do jaśniejszego odcienia, ale po nawłożeniu na skórę daje (ku mojemu zdziwieniu) bardzo zdrowy wygląd] Podkład ten daje niesamowity efekt po nałożeniu, skóra wygląda fantastycznie, ma mega mocne krycie (nakładany przy pomocy małego pędzelka spokojnie może zastapić korektor). Należy uważać alby nie zrobić efektu tapety. Przy 2. warstie łatwo przedobrzyć. Po 2 h zaczynam się lekko świecić. Jednak na mojej tłustej skórze zaczyna wyglądać nieceikawie już po 3h. Podkreśla pory, skórki, leko się waży i ściera O noszeniu go przez cały dzień bez poprawiki nie ma mowy. Nie wiem jak się zachowuje po utrwaleniu wodą termalą. Gdybym miała skórę normalną z pewnością byłby moim KWC bo wykończenie jest niesamowite. Dlategoteż polecam go własnie Paniom z taką skórą. Edit: Próbki tego podkładu w kilku kolorach mam od poprzedniej jesieni. Zaczęłam ich z powrotem używać od kiedy skończył mi się podkład w formule vv, a czegoś użyć trzeba :P Mieszam go (próbkę Light Neutral) z puderm Inglota i z niewielką ilością próbki Golden Medium VV i kolor jest ok. Formuła tez mi pasuje utrzymuje się na skórze dłużej niż sam FF, a jednak wykończenie nie jest takie tępe i skóra ładnie wygląda. Ostateczna ocena to 4,5 i tę połowę * odejmuję mu tylko za ten efekt tapety przy drugiej warstwie. Poza tym na prawdę warto go wypróbować :) Używam tego produktu od: 1 tygodnia. Ilość zużytych opakowań: 1/2 próbki