Odżywki do włosów

Omnia Botanica Acqua Microriparatrice Dopo - Shampoo No Riasciacquo Mgiełka do włosów z witaminami

Vegusia
    15 marca 2010 o 20:28
    Interesująca (3/4)
    Trudno jest trafić na "ciekawy" kosmetyk w rozpylaczu do włosów. "Ciekawy" znaczy dla mnie: bez silikonów, ze sprawnym rozpylaczem,szaleńczo wydajny i który nie jest oparty na alkoholu. I dokładnie taka jest ta mgiełka. Ponadto mam wrażenie, że rzeczywiście działa i nadaje włosom puszystości, a przez to optycznie więkzej objętości, choć tu oczywiście chciało by się więcej... Jej podstawowe wady to fakt, iż rozpryskana zbyt hojnie może obciążać za nadto włosy oraz efekt lekkiego utrwalenia fryzury niczym lakier, kiedy pryska się na suche włosy (co może być przez niektórych odbierane jako zaleta, lecz nie dla mnie). Pomocna przy rozczesywaniu włosów. Mam też wrażenie, iż delikatnie pielęgnuje włosy, lecz bez spektakularnych rezulatów (jak to mgiełki...) Cena odstarasza, ale wydajność to wynagradza. Psikam około 5 psików na włosy, mniełkę jeszcze mam. Waham się pomiędzy 3 a 4 * Używam tego produktu od: lato 2009 Ilość zużytych opakowań: powoli kończę pierwsze...
    x0x0
    17 kwietnia 2009 o 15:44
    Większa objętość
    Ciekawy kosmetyk. Kupiłam raczej z ciekawości, bo włosów cienkich nie mam, ale zależało mi na jakiejś lekkiej odzywce. Kosmetyk ma lekkie właściwości odżywcze, ale najbardziej spodobało mi się, to, że nadał moim włosom więcej objętości. Przyjemnie, "czysto" pachnie, chociaż osobiście wolałabym łagodnieszy zapach. Należy tylko uważać aby nie przeholować, inaczej włosy są obciążone. Kosmetyk jest bardzo wydajny. Uzywam go od 2 miesięcy, i to dość często, i nie zużyłam nawet 1/8. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: napoczęte 1