Odżywki do włosów

Schwarzkopf Beology Antifrizz, Smoothing Conditioner Wygładzająca odżywka

• 31 sierpnia 2020 o 22:39
    Za taką cenę liczyłam na coś więcej
    Na wstępie zaznaczę, że kupiłam odżywkę wraz z szamponem na promce w Rossmanie, gdzie sztuka kosztowała niecałe 10 zł. I całe szczęście, bo uważam, że zdecydowanie nie jest warta standardowej ceny czyli 39. Za cenę 10 zł jak najbardziej, jest to poprawna odżywka, ale bez efektu wow. Nie zauważyłam u siebie wogóle efektu wygładzenia, a moim włosom zdecydowanie by się to przydało. Zapachem też nie powala. Konsystencja jest dość dziwna, strasznie zbita i ciężko ją rozprowadzić na dłuższych i grubszych włosach, trzeba używać więcej produktu. Jedynym plusem jest dla mnie wyjątkowo ładne opakowanie, aczkolwiek otwieranie na minus. Śliskimi od wody łapkami nie jest najwygodniej.
    Zalety:
    Wady:
    • zapach, konsystencja, brak efektu
    Anasit
    28 lipca 2020 o 22:13
    Myślałam, że będzie lepsza
    Kupiłam ją na promocji w Rossmanie skuszona obietnicą wygładzonych włosów. Odrazu zaskoczyła mnie jej konsystencja, rzadsza niż w innych tego typu produktach. Po nałożeniu włosy ją "piją". Nie zostaje ona na włosach. Jednak po spłukaniu czuć, że są miękkie i nawilżone. Co do wygładzenia to jak dla mnie jest za delikatne. Właśnie dla tego do niej nie wrócę. Za takie pieniądze spodziewałam się mocniejszego efektu.
    Zalety:
    • włosy są miękkie i nawilżone
    Wady:
    • za słabo wygladza
  • 31 grudnia 2019 o 14:49
    Bardzo przyjemna
    Ta odżywka cudownie pachnie. Po nałożeniu na włosy dzieje się coś dziwnego, bo ona tak jakby znika (nie wiem na ile to możliwe - wnika we włosy). Jednak efekt zastosowania odżywki zostaje. Włosy bardzo łatwo się rozczesują, są miękkie i wygładzone. Na pewno będę do niej wracać.
    Zalety:
    • włosy wydają się być nawilżone i miękkie
    Renees
    22 grudnia 2019 o 11:42
    Bardzo dobra silikonowa odżywka dla włosów grubych i wysokoporowatych, suchych
    Będąc w drogerii szukałam na szybkości odżywki proteinowej i przeglądając składy natrafiłam na tą- wygładzająca która z początku wydawać by się mogła, że jest typową proteinową i odżywczą odżywką ale po zagłębieniu się już w domu w skład zobaczyłam, że to maska PEHowa (proteinowo, emolientowo, humektantowa) czyli taka która dostarcza protein, nawilżenia i zamknięcia pielęgnacji. Zazwyczaj po myciu włosów najpierw nakładam samą proteinową odżywkę/maskę a potem po zmyciu jej emolientową aby domknąć nawilżenie i całą pielęgnację. Rzadko sięgam po odżywki PEHowe, wydaje mi się jakoś, że jeśli jeden produkt ma po trochę wszystkiego to będą to za małe stężenia niż w przypadku dwóch oddzielnych produktów. Ta odżywka ma bardzo dobry skład. Aż jestem zaskoczona tym. Na pierwszym i drugim miejscu w składzie jest woda, cetearyl alcohol i dalej mamy składnik Quaternium-87 który jest składnikiem pozyskiwanym z warzyw i ma działanie ułatwiające rozczesywanie włosów, nadaje miękkości oraz przeciwdziała elektryzowaniu się włosów, potem jest emulgator będący też składnikiem nawilżającym, dalej jest emolient czyli zatrzymuję nawilżenie we włosach i wygładza włosy, zapobieganiu splątywaniu itp itd , potem mamy dalej w składzie keratynę hydrolizowaną, ale ona jest w połowie składu i generalnie analizując ten skład zwróciłam uwagę, że te pierwsze składniki są bardzo dobre dla włosa i też są niekomedogenne więc nie uczulają skóry ani nie zapychają. Generalnie, odkąd stosuję taką świadomą pielęgnację to bardzo uważnie zwracam uwagę na składy kosmetyków i cenię sobie dobre składy. To co jeszcze tutaj dodam, że w składzie są też gorsze składniki i też są takie które tworzą film na włosach i lekko je oblepiają- więc jak ktoś ma takie bardzo cienkie, słabe włosy może mieć uczucie zbytniego dociążenia albo nawet tłustych włosów. Ja jako posiadaczka włosów grubych, suchych, wysokoporowatych uwielbiam takie składy u mnie to żadnego obciążenia nie powoduje, jedynie trzyma włosy w ryzach. Ale jednak są to silikony więc będą włosy oblepiać zostawiając warstwę i je dociążać i mogą nie nadawać się do niskoporowatych włosów. Moje włosy po tej odżywce nie są dociążone ale są miękkie, bardziej poddatne na prostowanie i układanie, nie pusza się i zdecydowanie wyglądają lepiej. Dodatkowo są nawilżone i trochę się błyszczą. Jak wykończę opakowanie to na pewno sięgnę po kolejne, myślę ,że to strzał w 10 jeśli chodzi o pielęgnację włosów z użyciem jednego produktu a nie 3. Odżywka też wpływa na to, że mniej się kręcą włosy i łatwiej je wystylizować na proste. Rewelacyjny produkt!
    Zalety:
    • idealna do włosów suchych i wysokoporowatych
    • zawiera silikony i tworzy film na włosach
    • lekko dociąża włosy
    • wygładza i zmiękcza
    • odżywia i regeneruje
    • odżywka PEH
    Wady:
    • nie nadaje się do włosów niskoporowatych (może je przetłuszczać za bardzo i dociążać)
    Ulka31
    13 września 2019 o 10:34
    Przyjemny
    Odżywka jest przyjemna, ładnie pachnie i ma fajną konsystencję. Wygładza włosy i powoduje ze są miłe w dotyku jednak po miesiącu używania już nie czuje tego tak jak na początku. Czasami mylę butelki z szamponem bo szampon jest ciemny a odżywka jasna -zazwyczaj u innych producentów jest na odwrót - mały minus ale jednak parę razy zamiast odzywki sięgnęłam po szampon-może ktoś podziela moje spostrzeżenie. Wart kupna na promocji bo regularna cena to już przesada jak na normalny produkt.
    Zalety:
    • kolor butelki
    Wady:
    • cena regularna dość wysoka