Płyny do mycia pędzli

Senkara Mydło do pędzli kosmetycznych

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 15 kwietnia 2025 o 22:58
    Całkiem fajne mydło do pędzli
    Na mydełko natchnęłam się na tiktoku u producentki mydełka, byłam zaskoczona, bo nie znałam takiej formy produktu. Mydełko otrzymujemy w plastikowym opakowaniu z logo marki z pandą, design utrzymany w różowej kolorystyce. Sam produkt jest kremowy, konsystencje porównałabym do wosku świeczki, która zastygła, jest nieco zbite. Podczas mycia mydło pięknie emulguje tworząc pianę i ułatwiając mycie pędzli. O ile sprawdziło mi się do mycia pędzli z podkladu i korektora, tak ciężej miało domyć róż i bronzer. Gąbeczki też ciężko było domyć. Zapach ma piękny, nie wiem czy odnajduje te nuty ale powiedziałabym że to kokos z migdałem. Straczyło mina ponad miesiąc, więc nie jest jakieś super wydajne. Ale przyjemnie było spróbować nowego sposobu na czyste pędzle do makijażu.
  • 17 stycznia 2024 o 15:04
    Bardzo skuteczne mydło do pędzli
    Miałam problem z regularnym myciem pedzli, więc kupiłam specjalnie to mydło w ramach motywacji. Jest to produkt bardzo prosty w użyciu. Trzeba zmoczyć pędzel i nalać odrobinę wody do opakowania i nałożyć mydło na pędzel. Bardzo szybko i dokładnie czyści pędzle. Nawet te z zaschniętymi mokrymi kosmetykami. Bez problemu doczyszcza również gąbkę po użyciu różu płynnego z Rare beauty. Każdy kto miał te róże wie że są ogromnie napigmentowane i ciężko potem doczyscic z nich gabki. Jest to produkt wydajny, pachnie kokosem, nie niszczy włosia. Po uzyciu szybko wysucha. nie jest to coś niezbędnego w mojej kosmetyczne zebym specjalnie robiła zamówień na to mydło ale jeśli jeszcze kiedykolwiek bedzie okazja dorzucić go do zakupów to chętnie to zrobię.
    werka89
    30 grudnia 2023 o 20:12
    Świetne mydło do mycia pędzli
    To mydło jest bardzo dobre. Skład ma prościutki - zapach, konserwanty, woda i emulgator na bazie oleju kokosowego. Nic zbędnego. Mydło bardzo prosto się stosuje - ja zwilżam pędzel, pocieram go o mydło, potem o dłoń i spłukuję. Nie niszczy włosia pędzli. Jest dla nich super delikatny. Ładnie się wypłukuje nie zostawiając osadu. Nie wysusza ich. Są po nich dobrze domyte. Bardzo dobrze usuwa czy to róż czy to podkład czy też cienie. Ja akurat używam pędzli syntetycznych i tylko takich, więc nie wiem jak sprawuje się na tych z naturalnego włosia. Jednak pędzle czy to Body Shopa, czy z Hebe czy z Boho beauty są dobrze oczyszczone. Poza tym produkt jest super wydajny, bo wystarczy niewielka ilość by usunąć brud z pędzli. Swoją sztukę kupiłam w kontigo na promocji dzięki karcie podarunkowej. Ale sama cena jest bardzo w porządku. Polecam serdecznie.
    Zalety:
    • prosty skład
    • nie niszczenie pędzli
    • łatwe wypłukiwanie
    • duża wydajność
    Wady:
    Luqia
    23 listopada 2023 o 13:12
    No kto by pomyślał.. ;)
    Mydło to kupiłam z ciekawości. Widziałam je wielokrotnie na Instagramie zarówno u innych dziewczyn, jak i u samej marki na profilu. Chciałam się przekonać czy jest ono tak fajne, jak piszą. Kosztowało mnie wówczas dokładnie 35 złotych na stronie producenta. Będę z Wami w 100% szczera. Zanim kupiłam recenzowane w tym miejscu mydło, nie myłam swoich pędzli zbyt często. Myślę, że jest to problem wielu z nas, ale rzadko kto chce się przyznać. Ja się przyznaję. Wcześniej, jak już zdecydowałam się umyć pędzle, to robiłam to w zwykłym mydle w płynie do rąk, co niby nie było złe, ale czemu by nie testować różności ;). Tym razem postawiłam na naturę i... wygodę. Niepozorny plastikowy słoiczek, a tak efektowny. W środku znajduje się twarde, naturalne, kokosowe mydło. Wypełnia ono mniej więcej pół opakowania. I teraz najlepsze! Namaczamy pędzel i zaczynamy kolistymi ruchami pocierać nim o mydło. Tworzy się wówczas gęsta piana i gołym okiem możemy dostrzec, jak osad z danego kosmetyku oraz wszelkiego brudu rozpuszcza się, zamieniając w błotko. Pocieramy tak długo, aż powstanie wystarczająco piany, żeby następnie dłonią lub specjalną myjką do pędzli umyć go dokładnie. Czynność można powtórzyć, jeśli uważamy, że włosie nie zostało dokładnie wyczyszczone. Ja zazwyczaj największy problem mam z domyciem pędzla do podkładu, co jest zrozumiałe. Po umyciu spłukujemy to całe błotko (najlepiej ciepłą wodą). Jak nie zrobimy tego starannie, to może się zdarzyć, że mydło pozostanie na włosiu i je poskleja. Ale jeśli spłuczemy wszystko, to pędzle są czyste, miękkie i wciąż elastyczne. Nie odnotowałam negatywnego wpływu na włosie. Tak więc jeśli szukacie wygodnego i skutecznego produktu z tej kategorii, to zainteresujcie się Senkarą ;). Kosztuje nieco więcej od klasycznej kostki naturalnego mydła, ale to produkt jedyny w swoim rodzaju, a przynajmniej ja nie widziałam niczego podobnego. Polecam! Zapach jest oczywiście kokosowy, ale z mydlaną nutką. Nie należy do super słodkich, jest raczej słodkawo-kremowy. Nie przepadam za kokosowymi zapachami, dlatego nie będę się zachwycać, ale nie mogę nazwać go brzydkim. Opakowanie to w całości czarny, plastikowy słoiczek. Znajdują się na nim różowe etykiety z połyskującymi napisami. Wygląda to dobrze. Plastik jest dość średniej jakości, ale myślę, że wystarczająco dobrej do swojego zastosowania. Pojemność to 100 g.
    Zalety:
    • Naturalne mydło kokosowe
    • Genialny pomysł z mydłem w słoiczku, jest to bardzo wygodne
    • Świetnie oczyszcza
    • Tworzy gęstą pianę
    • Łatwo się zmywa
    • Nie ma negatywnego wpływu na włosie
    • Pachnie delikatnym kokosem, za którym nie przepadam, ale nie mogę nazwać go brzydkim
    • Dobra wydajność
  • 21 marca 2021 o 12:13
    Mój hit i must have!
    Mydło kupiłam z myślą o zakończeniu mozolnego mycia pędzli za pomocą szamponów. Byłam nastawiona pozytywnie, ale oczywiście z pewną rezerwą. produkt natomiast przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Mycie pędzli tym produktem jest tak szybkie, że wręcz staje się przyjemnością. Opakowanie jest specjalnie do tego dostosowane - odpowiednio duże, dobrze moczy się w nim każdy rodzaj pędzla. Ja najpierw moczę pędzle, a następnie wkładam do opakowanie i kolistymi ruchami tworzę pianę. Następnie delikatnie myję włosie palcami i spłukuję. Nigdy mycie pędzli nie było tak proste, są perfekcyjnie czyste, piana jest obfita ale łatwo się ją wypłukuje (co było problemem podczas mycia zwykłymi pędzlami - piana ledwo dała się wypłukać). Ja pędzli w swojej kolekcji trochę posiadam, więc mam co myć, i uważam że każda osoba która wykonuje codziennie makijaż, powinna ten produkt kupić :). Nie wyobrażam sobie już inaczej myć pędzli, cena jest tutaj adekwatna do jakości i wydajności. Używam produktu bardzo długo i zużycie jest znikome. Po myciu tylko wlewam trochę wody do słoiczka, wypłukuję i odstawiam do wyschnięcia. Produkt kupiłam na targach, które są organizowane kilka razy w roku.
    • Jakość
    • Działanie na pędzle - bardzo dobrze myje
    Wady:
    • Dostępność! Czekam na wprowadzenie w drogeriach :)