Wkładki higieniczne

Vuokkoset Organiczne wkładki higieniczne Normal

• Przed chwilą
    dla mnie idealne
    Organiczne wkładki higieniczne marki Vuokkoset Bio są dla mnie rewelacyjne. Marka zupełnie dla mnie nieznana, dlatego postanowiłam wypróbować ten produkt, który jest dla mnie niezbędny w codziennym funkcjonowaniu. Wkładki całkowicie BIO zarówno kartonik jak i sam produkt. Opakowanie niezbyt ciekawą grafiką i kolorem nie rzuca się w oczy. Cena jest dość wysoka. Ja kupiłam z wyprzedaży z powodu zgiętego kartonika. Kartonik i wkładka są wykonane z naturalnych materiałów oraz bez wybielaczy (zawiera 26 szt.) Sama wkładka jest średniej grubości, naturalna bawełna z lekkim tłoczenie w dotyku jest trochę szorstka. U mnie szeroki pas kleju idealnie trzyma. Wkładka prostokątna z lekko zaokrąglonymi brzegami , dobrze wyprofilowana idealnie pasuje do bielizny z szerszym i węższym klinem. U mnie nie roluje się ani nie odkleja. Materiał pomimo swojej szorstkości w dotyku dłoni przy użytku wbrew pozorom jest odczuwalnie miękki i delikatny. Nie obciera ani nie podrażnia delikatnych okolic intymnych (nawet tych najbardziej wrażliwych). Chłonność bardzo dobra. Wkładka jest bezzapachowa . Daje poczucie czystości i świeżości, oraz w idealny sposób zabezpiecza naszą bieliznę i odzież przed niechcianymi zdarzeniami. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z testowanego produktu. Na pewno zakupię ponownie i polecam dla Pani o bardzo dużej wrażliwości na otarcia i podrażnienia. Jestem bardzo zadowolona
    Wady:
    • cena dość wysoka;
  • 25 maja 2022 o 11:05
    Słaby klej je dyskwalifikuje :(
    Organiczne wkładki kupiłam w trosce o zdrowie miejsc intymnych. W przeciwieństwie do drogeryjnych odpowiedników nie zawierają plastiku, syntetycznych dodatków, nie są perfumowane więc bezpieczne dla natury i ciała :) Wkładka jest dość gruba, ale miekka w dotyku. Nie powoduje dyskomfortu podczas noszenia ale....dla mnie nie spełnia swojej podstawowej funkcji. Klej jest tak słaby, że wkładka zwija się na majtkach, roluje i nie chroni tak jak tego oczekiwałam. W takiej cenie nie warto, będę dalej szukać swojego ideału.
    Zalety:
    • bezpieczne dla ciała
    • wkładka jest miękka w dotyku
    • nie powodują dyskomfortu
    Wady:
    • słaby klej
    • wkładka zwija się, roluje
    • nie chroni tak jak powinna
    • dość wysoka cena
    Astridd
    5 lutego 2021 o 17:25
    Tak złe, że warto to opisać.
    Wkładki bez jakiejkolwiek kleju. Po pół godziny noszenia, zmieniają się w kawałek sypiącej się, skręconej  ligniny. Dobrze że jest zima, bo latem produkt mógłby wylecieć spod spódnicy czy krótszych spodenek na chodnik. Serio:))) Komfort noszenia taki, jakby włożyć do majtek złożoną chusteczkę higieniczną, tylko cena wielokrotnie wyższa. Konkurencja jakoś zdołała wyprodukować noszalne i przyjazne dla kobiety i środowiska wkładki, więc drugi raz nie zasponsoruję marki Vuokkoset.
    Gogoz
    31 grudnia 2020 o 20:45
    Rewelacja, tylko ta cena...
    Zapakowane w pudełku z tektury, które widać, że jest ekologiczne i biodegradowalne. Wkładki są białego koloru, nie są bielone sztucznie ani chlorowane. Są bezzapachowe. Wykonane z bawełny, nie takie cienkie jak Wkładki discreet, ale są bardziej chłonne. W dotyku materiał jest szorstki, lecz ku mojemu zdziwieniu bardzo wygodne i niewyczuwalne podczas chodzenia. Odstrasza tylko ta cena...
    krokuch
    9 czerwca 2020 o 14:15
    pampersy z ceratą
    Wkładki są miękkie, nie podrażniają skóry, wykonane są solidnie. W niektórych miejscach potrafią się rolować lub odklejać, nie jakoś strasznie, ale jest to irytujące. Są strasznie grube, co wywołuje dyskomfort. Spód wykonany jest z nieprzepuszczającego powietrza ceratopodobnego tworzywa. Słabo...

Zobacz także inne Wkładki higieniczne