Kremy z filtrem do twarzy

Clochee Illuminating Cream SPF 30 Rozświetlający krem

Clochee Simply Organic Rozświetlający krem SPF 30 50 ml
Sephora
Clochee - Rozświetlający Krem Spf 30 - 50 Ml - Dla Kobiet

sisiwow
    21 lipca 2021 o 19:24
    Rozświetlająca petarda!
    Otrzymałam próbkę kremu jak leciałam na Madere. Używany w dzień na plaże sprawił ze nie wyszły mi przebarwienia, a na wieczór oczarował mego meżczyznę: że skóra tak żywa, pełna blasku. Ja mam cerę mieszaną i na początku pięknie rozświetlał całą twarz, ale po 5h juz sie swiecę w niektórych miejscach. Mi to nie przeszkadza. lekkie krycie, takie że niektórzy myślą ze nie mam podkładu tylko rozświetlacz. Ja bym powiedziała ze to taki BB krem. Po zakupie całego opakowania w Kontigo stwierdzam ze próbka była chyba troszkę lepsza (bo w pełnym produkcie są grudki), miałam reklamować ale zapomniałam o tym. Ogólnie mega kosmetyk, bo wyrównuje koloryt, cera szara zmęczona staje się pełna blasku. Efekty widzimy tak po 10 min od nałożenia bo na początku odcina się, zbyt różowy, ale potem się wtapia. Dla mnie ideał byłby w odcień żółtego i trochę ciemniejszy. Szklane grube eleganckie opakowanie. Niestety z pompki wychodzi zbyt dużo i odkręcam całą pompkę i nakładam z tego wężyka (rurki w srodku). Największym plusem jest to że nie zatyka porów i nie wyskakują mi krosty! A i nawilża calkiem niezle!
    Zalety:
    • blask
    • naturalne lekkie krycie
    • nie powoduje trądziku
    Wady:
    • pompka - zbyt duzo produktu
    • cena - tak 70zł byłoby ok, zapłaciłam 90zl na promocji
    Maoe
    23 kwietnia 2021 o 11:32
    Spełnia swoją rolę
    Bardzo polubiłam ten filtr. Mam porcelanowy kolor skóry i gdy nie używam samoopalacza trochę jest dla mnie odrobinę zbyt żółty, jednak muszę przyznać że niesamowicie wtapia się w skórę. Zużyłam już kilka opakowań, to o czymś świadczy. Robi to co powinien, chroni skorę przed promieniowaniem, spisuje się latem i na wakacjach rownież dawał radę, zero opalenizny. Dla mojej suchej skóry jest świetny, nie wysusza, nie powoduje wysypu, po całym dniu z tym filtrem wieczorem nie czuję zmęczenia, takiego duszenia skóry pod filtrami. Jestem zadowolona bo skład ładny, kolor daje radę, nawilża i chroni przed słońcem zatem spełnia swoją rolę. Kwestia nakładania może być na początku problematyczna, najłatwiej się go wklepuje, trzeba to robić stopniowo, u mnie najpierw idzie czoło i dopiero jak poczuję że po wklepaniu zastyga przechodzę do policzków. Ma delikatny słodki zapach, wyczuwam go przez dłuższą chwilę, trochę kojarzy mi się z ostatnimi nutami perfum Lancome La Vie est Belle, może to tylko moje odczucia... Nie podoba mi się w nim pompka, niby ją naprawili ale chyba mam pecha bo ta nowa też kiepsko dozuje produkt. No trudno, wybaczam bo nie znalazłam lepszego zastygającego filtra z dobrym składem. Denerwują mnie również delikatne grudki, radzę sobie z nimi, przymykam na nie oko.
    Zalety:
    • Ochrona przed promieniowaniem
    • Zastyga
    • Delikatnue wyrównuje koloryt
    • Rozświetla cerę
    • Ładnie pachnie
    Wady:
    • Maleńkie grudki
    • Pompka
  • 13 kwietnia 2021 o 15:31
    Porażka
    Kupiłam ten krem ponieważ ma dobry skład i fajny filtr czego właśnie szukałam. Dodatkowo był na promocji i w zapłaciłam za niego połowę ceny. Przyznaję, że marka ma bardzo ładna oprawę graficzną, świetny marketing i ceny, które sugerują, że możemy od nich wymagać wysokiej jakości. A tu klops.... Po pierwsze opakowanie, które bardzo ładnie wygląda i bardzo nie działa! Już pierwsza próba wydostania kremu z opakowania była próbą charakteru i cierpliwości, ale przecież nie po to kupuję sobie krem do twarzy, żeby się ćwiczyć w cierpliwości. Pompka nie działa i po namyśle stwierdzam, że w ogóle tego typu opakowania do kremów są bez sensu. Skończyło się na tym, że przełożyłam krem do innego typu opakowania z pompką próżniową i przynajmniej aplikacja już jest ok. A co do reszty, to nie jest ok. Kolor żółtej marchewki przypomina mi modę na solarium końca lat 90'. Powiedzmy, że nie jest to efekt który chciałabym mieć na sobie. Mało tego potrzeba dużo sprytu żeby ten kolor w miarę sensownie nałożyć. Krem się lepi, a kolor rozprowadza się bardzo nierównomiernie. Do tego jeszcze co jakiś czas takie drobne kamyczki, nie wiem czego... Cera jest po aplikacji wysuszona, widać każdą suchą skórkę i ten marchewkowy kolor... Totalnie nie kumam tego kremu. Dla mnie jest to totalna porażka. Byłoby mi jeszcze bardziej przykro gdybym musiała zapłacić za niego te 120zł ceny regularnej...
    Zalety:
    • nie ma żadnych zalet
    Wady:
    • Same wady! Nic w tym kremie nie działa, począwszy od pompki, przez kolor, po właściwości pielęgnacyjne. I jeszcze ta absurdalna cena...
    mvartm
    12 listopada 2020 o 16:10
    Przyko mi..
    ..ale ten produkt zupełnie się u mnie nie sprawdził. Mam skórę suchą z widocznymi naczynkami, więc szukałam kosmetyku, który nawilży moją cerę i sprawi, że zaczerwienienia będą mniej widocznie. Cena kremu jest spora, ale o zakupie przesądził faktor SPF 30 i fakt, że producentem jest rodzima marka cruelty free słynąca z dobrych składów. Krem otrzymujemy w przepięknym solidnym szklanym opakowaniu. Zastrzeżenia mam do pompki, która działa straaaaasznie topornie i dozuje za dużą ilość kosmetyku. Co więcej - trudny w obsłudze mechanizm aplikatora sprawiał, że zdarzyło mi się zaaplikować krem na dopiero co założoną bluzkę... Zapach kremu jest obłędny, lekko owocowy, trudny do porównania z czymkolwiek. Kolor również jest dokładnie taki jakiego oczekiwałam, żółte tony fajnie niwelują zaczerwienienia a na tym mi mocno zależało. Rozświetlające wykończenie również na plus, jestem wielką fanką tego typu formuł. No i w sumie to tyle, jeśli chodzi o zalety.. Aplikacja tego kremu była istnym koszmarem, konsystencja jakby gumowata, zastygająca w ekspresowym tempie. Próbowałam nakładać krem partiami, wklepywać opuszkami, nakładać gąbeczką , pędzlem i każda próba kończyła się fiaskiem. Myślałam, że może to kwestia przygotowania skóry, więc kombinowałam dalej; nakładałam krem solo, nakładałam na skórę spryskaną esencją, na różne kremy, na serum i nadal to nie było to. Po każdym użyciu skóra wyglądała po prostu źle, nie było tu mowy o jakimkolwiek działaniu upiększającym. Nie zauważyłam też żadnych właściwości pielęgnacyjnych, miałam wrażenie, że skóra partiami jest jeszcze bardziej sucha. Wiązałam spore nadzieje z tym produktem, liczyłam, że w końcu znalazłam krem, który łączy właściwości pielęgnacyjne i upiększające, daje efekt rozświetlenia i posiada niezły SPF. No ale niestety nie tym razem, szukam dalej.
    • szklane opakowanie
    • dobry skład
    • wysoka cena
    Wady:
    • aplikator
    • trudny w aplikacji
    • brak działania nawilżającego
    • spora cena
    • lepi się
  • 9 października 2020 o 0:11
    bardzo mi się spodobał
    Krem dostałem w prezencie. Długo wstrzymywałem się przed użyciem, głównie ze względu na to, że jest to krem z kolorem. Makijażu nie lubię, nie wyobrażam sobie wykonywać go codziennie, dlatego do tego kremu podchodziłem ostrożnie. Postanowiłem używać go zamiast mojego ukochanego SPF Etude House. Ze względu na to, że jest to krem koloryzujący, nałożyłem odrobinę na palec i zacząłem aplikować na skórę. Po chwili nie było śladu, ani różnicy w miejscu nałożenia kremu, a resztą mojej twarzy. Krem idealnie zaadaptował się z kolorytem mojej cery. Bałem się również, że ze względu na swoje właściwości rozświetlające, będzie za ciężki dla mojej mieszanej cery. Po kilku godzinach moja twarz nie świeciła się tak, jak myślałem, że będzie. Praktycznie nie było żadnej różnych, czy to z moim zwykłym spf, czy z tym. Ze względu na kolor nie korzystam z niego codziennie, bo jednak wolę szybko zaaplikować poranną pielęgnację i zabierać się do pracy, ale na większe wyjścia - jak najbardziej tak. Malutkim minusem jest też niska ochrona przeciwsłoneczna, przywykłem tylko i wyłącznie do SPF 50+.