Kremy z filtrem do twarzy

Lirene Dermoprogram Emulsja nawilżająca na podrażnienia SPF 30 (stara wersja)

Rysia16
    23 kwietnia 2024 o 16:47
    Dobry nawet do tłustej skóry
    Lubię ten SPF. To już mój kolejny tej marki. SPF30 mam zawsze równocześnie w użyciu z 50-tką. Na takie dni, gdy większość siedzę w domu, gdy niebo bardziej zachmurzone, na przejściowe okresy w ciągu roku. Moja skóra jest tłusta, mam skłonność do powstawania zaskórników, kaszek, wyprysków (również na szyi, dekolcie). Taka uroda ;) Krem bieli, to na pewno, ale mi to nie przeszkadza bo jestem dość blada, ale przy tym moja cera lubi być zaczerwieniona - tak więc bielący krem działa u mnie tonująco :) Na skórze jest wyczuwalny, ale nie bardzo tłusty. Pozostawia raczej taką śliską powłokę. Konsystencja dość gęsta, kremowa, ładnie się rozprowadza, ale trochę trzeba nim popracować. Na minus - działa wysuszająco. Z reguły coś pod niego sobie podłożę - serum z wit. C lub z niacynamidem. Cena niska, dostępność wszędzie.
    Nka2001
    6 października 2023 o 23:26
    Rewelacja na lato!
    Podczas wakacji testowałam nawilżającą emulsję marki Lirene. Jestem z niej bardzo zadowolona, dlatego postanowiłam się nią z Wami podzielić. Produkt ma w sobie masło shea i alantoine, przez co bardzo ładnie nawilża i wygładza skórę. Mimo długiej ekspozycji słonecznej i częstego kontaktu ze słoną wodą nie czułam ściągniętej, ani suchej skóry. Emulsja ma konsystencję lekkiego kremu i bardzo dobrze się rozsmarowuje. Przede wszystkim chroni przed promieniowaniem UVA/UVB oraz chroni DNA komórek przed uszkodzeniami spowodowanymi ekspozycją skóry na słońce. Dodatkowo producent twierdzi, że oprócz fotoprotekcji, formuła produktu została wzbogacona o składniki aktywne o właściwościach przeciwrodnikowych, które zapobiegają starzeniu się skóry. Jeśli kogoś interesowałby zapach, to zapewniam, że pachnie dużo lepiej niż przeciętne produkty z spf Zdecydowanie mój hit na wakacje! Na pewno kupię ponownie ????)) Moja ogólna ocena 10/10!
    Zalety:
    • wysoka ochrona
    • przyjemna konsystencja
    • ładny zapach
    • głębokie nawilżenie
  • 22 sierpnia 2023 o 12:58
    Tylko wakacyjnie, bo skóra jest lepka. Ale nie tylko ochrania przed UV. Solidnie pielęgnuje.
    Emulsja stosowana tylko do ciała i w takiej roli ją oceniam. OPAKOWANIE Tubka. Produkt łatwo wycisnąć. Wystarczające informacje. SKŁAD Oprócz filtrów również substancje pielęgnujące skórę. KONSYSTENCJA Dość gęsta, biała emulsja. Rozprowadza się dobrze. Bieli trochę, ale biel znika po rozprowadzeniu. Praktycznie bez zapachu. DZIAŁANIE Emulsja nie wchłania się całkowicie. Do końca dnia czuję ją na skórze. Jest lekko lepka. Trudno powiedzieć jakie jest jej działanie ochronne przez promieniowaniem UV, ale jej działanie pielęgnujące skórę jest znakomite. Poradziła sobie nawet (po kilku dniach stosowania) z moją wiecznie suchą skórą łydek. Ogólnie - skóra jest nawilżona, natłuszczona, bardziej elastyczna. PODSUMOWUJĄC Świetna emulsja do ciała, ze średnią (SPF30) ochroną przeciw UV. Dla mnie tylko na wakacje, bo zbyt słabo się wchłania, by wkładać coś więcej niż szorty i koszulkę.
    Zalety:
    • działanie pielęgnacyjne
    • skóra nawilżona, natłuszczona, elastyczna
    • brak zapachu
    Wady:
    • nie wchłania się
  • 26 lipca 2023 o 12:55
    jest ok
    Nigdy nie używałam filtrów UV ze względu na to, że mam uczulenie na słońce i staram się go unikać. Jednak w moim przypadku wystarczy naprawdę chwila na słońcu żeby pojawiła się u mnie swędząca wysypka. Postanowiłam więc, że kupię filtr przeciwsłoneczny z myślą, ze choć trochę ukoi mój ból latem. Długo szukałam odpowiedniego i padło na ten. Najważniejsze w tego typu kosmetyku jest dla mnie działanie, szybkie wchłanianie i zapach. Ten filtr spełnia moje wymagania w 100 %. Zamknięty jest dość dużej tubce. Design opakowania przyjemny dla oka, dużymi cyframi oznaczony jest poziom ochrony SPF. Tubka ma otwór odpowiedniej wielkości, przez co aplikuje odpowiednią ilość produktu. Konsystencja filtra jest bardzo fajna. Gęsta, kremowa i bardzo dobrze rozprowadzająca się po skórze. Filtr całkiem dobrze się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze. Zapach jest w porządku, nie śmierdzi jak niektóre kosmetyki do opalania. Działanie filtra oceniam jako bardzo dobre. Po wyjściu na słońce skóra nie piecze i nie swędzi tak jak bez użycia tego typu kosmetyku więc widać, że działa. Cena kosmetyku jest bardzo przystępna jak za taką ilość i jakość produktu. Jeśli chodzi o wydajność to w mojej ocenie jest on bardzo wydajny. Niewielka ilość wystarczy żeby nasmarować ręce i dekolt. Polecam.
    Zalety:
    • dobra ochrona przeciwsłoneczna
    • odpowiednia konsystencja
    • nienachalny zapach
    • szybkie wchłanianie
    Drogeria Natura
  • 2 lipca 2022 o 15:29
    Plaża, morze, słońce i Lirene!
    Emulsję Lirene kupiłam na urlop, do smarowania na plaży. Jest idealna do opalania i korzystania ze słońca na wakacjach. Must have każdego lata! Tuba jest bardzo ładna, wykonana z trzciny cukrowej, a więc przyjazna środowisku. Opakowanie jest bardzo wygodne, idealnie mieści się w torbie plażowej. Aplikacja dzięki poręcznemu opakowaniu jest bardzo przyjemna. Emulsja nawilżająca na podrażnienia Lirene chroni skórę, nawilża i sprawia efekt pięknej opalenizny bez nieprzyjemnych niespodzianek. Pięknie pachnie i jest wydajna. Konsystencja jest bardzo przyjemna, krem szybko się wchłania i nie pozostawia nieprzyjemnego lepkiego uczucia. Dobrze chroni przed szkodliwym promieniowaniem UVA i UVB. Bardzo dobrze regeneruje naskórek. Podsumowując, polecam wszystkim na kąpiele słoneczne, zarówno te nad morzem, jak i miejskie.
    Zalety:
    • przyjemna formuła
    • lekka konsystencja
    • wysoka ochrona
    • nawilżenie i regeneracja
    • ekologiczne opakowanie