Płyny do kąpieli

Luksja Magic Unicorn Bath Foam Płyn do kąpiel

• 15 marca 2024 o 9:51
    Bajeczny
    Moja mała księżniczka jest zachwycona podczas kąpieli , pieni się bardzo ładnie nie szczypie w oczy i najważniejsze nie uczula jej a dla mnie to podstawa dobierając dla jej delikatnej skóry kosmetyki . Butelka pięknie się prezentuje i kusi pięknym ???? jednorożcem. Zapach jest obłędnie słodki . Ja jako dorosła sama chętnie czasem urządzam sobie kąpiel w tym płynie , żeby poczuć się choć przez chwile jak małe dziecko i odprężyć się od całego Zgiełku dnia. Cena jest bardzo kusząca , ale produkt napotkałam w osiedlowym sklepiku . Polecam.
  • 6 maja 2022 o 7:53
    Uroczy jednorożec
    Piękne opakowanie z jednorożcem, różowy kolor i cukierkowy zapach skutecznie zachęciły mnie do kupna produktu dla samej siebie :D Litr żelu za nieco ponad dyszkę to świetna okazja. Produkt dobrze się pieni, ja akurat nie mam prysznica i stosowałam go do wanny. Dobrze ale delikatnie oczyszcza skórę bez wysuszania i podrażnień. Zapach śliczny, taki słodki i cukierkowy że aż bym go zjadła, zdecydowanie umila kąpiel. Warto wypróbować, płyn myje czyli swoje podstawowe zadanie spełnia, do tego niska cena - czego chcieć więcej? :)
    Zalety:
    • duża pojemność - 1000 ml
    • dobrze się pieni
    • dobrze myje
    • nie wysusza
    Wady:
    • dostępność (ja kupiłam na stronie internetowej apteki, w drogeriach nie widziałam)
  • 27 kwietnia 2022 o 0:43
    Polubiłam dopiero po zastosowaniu tzw. bicza wodnego w słuchawce prysznicowej
    Kupiłam podczas zakupów spożywczych dla mojej córki - z racji na grafikę opakowania :) jednak mimo popularnego jednorożca płyn na początku nie zyskał naszej sympatii. Głównie dlatego, że nie udawało nam się uzyskiwać dużej ilości piany. Przez co, w porównaniu z innymi płynami, których używaliśmy, ten wydawał nam się niewydajny. Uzyskiwana na początku piana nie utrzymywała się długo, mimo że wlewaliśmy względnie dużo płynu. Płyn zyskał naszą sympatię dopiero w momencie, gdy przypadkiem włączyliśmy najmocniejszy i najwęższy tryb w słuchawce prysznicowej - tzw. bicz wodny. Wtedy zaczęła się magia - piana wychodziła prawie z wanny, miała konsystencję ubitego białka i utrzymywała się w wannie długo po zakończeniu kąpieli :) Trzeba zatem znaleźć na ten płyn sposób, a wtedy wydajność i skuteczność będzie oszołamiająca. Butla jednolitrowa wydaje się wtedy nigdy nie kończyć. Samo opakowanie też jest na plus - solidne i stabilne, z praktycznym zamknięciem na klik. Sama skuwka przyjemnie harmonizuje z grafiką etykiety - ciekawie opalizuje na różowo i fioletowo. Mimo intensywnego i zachwycającego zapachu w opakowaniu, sama piana go nie zachowuje. Trzeba też wspomnieć, że płyn nie ogranicza się jedynie do wytwarzania piany i lekkiego zapachu. Ma też właściwości pielęgnacyjne. Skóra po kąpieli jest wyraźnie zmiękczona i wygładzona. Nie mam mowy o przesuszeniu. Polecam spróbować, tym bardziej że stosunek jakości i wydajności do ceny jest bardzo korzystny.
    Zalety:
    • tworzenie dużej ilości trwałej piany
    • pielęgnacyjne działanie - zmiękczanie i wygładzanie skóry
    • duża objętość opakowania
    • solidne i praktyczne opakowanie
    • cena vs wydajność i objętość opakowania
    Wady:
    • piękny zapach w opakowaniu - nie utrzymuje się w ramach piany
  • 8 lipca 2021 o 19:50
    Ahhh ten zapach ????
    Płyn zakupiłam za namową córki,która nie mogła przejść obojętnie obok butelki z jednorozcem... muszę przyznać, że zapach jest piękny i dlugo utrzymuje się w łazience -to główna zaleta tego produktu. Druga to cena w promocji w stosunku do pojemności-produkt jest naprawdę niedrogi. Piana utrzymuje się w wodzie króciutko, a przy suchej skórze niestety może trochę wysuszać. Tak więc fajny kosmetyk dla dzieci o ile ich skóra nie ma tendencji do przesuszania.
    Zalety:
    Wady:
    • Krótkotrwała piana
    • Wysusza skórę
  • 4 czerwca 2021 o 11:54
    Bez rewelacji
    Produkt rozczarował mnie. Zapach bardzo delikatny, prawie niewyczuwalny. Płyn nie jest wydajny. Atutem jest korzystna cena oraz jego dostępność. Płyn nie wysusza skóry, nie podrażnia jej. Posiada wygodne, poręczne opakowanie z ładną szatą graficzną. Ponownie nie zdecydowałabym się na zakup tego płynu.