Pasty do zębów

Sensodyne Daily Whitening, Wybielająca pasta do zębów wrażliwych

• 14 stycznia 2024 o 9:17
    Co jakiś czas zawsze do niej wracam
    Bardzo fajna pasta. Kupiłam ją w Biedronce za 9zł. Opakowanie 100ml. Starcza na długo. Wykonana jest z dość miękkiego plastiku, dobrze wydobyć z niej prldukt do końca, można ją postawić na zakrętce by nie zajmowała sporo miejsca w łazience. Pasta przede wszystkim koi moje nadwrażliwe dziąsła i sprawia, że już nie krwawią. Mam niestety problem z krwawiącymi dziąsłami mimo że regularnie usuwam kamień nazębny. Zauważalne jest również delikatne wybielanie zębów, na pewno większe niż używając pasty, która takich właściwości nie ma, ale nie można liczyć tu na spektakularny efekt. Pasta dobrze oczyszcza zęby i dziąsła, odswieza oddech, pomaga utrzymać w czystości jamę ustną.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza zęby i dziąsła
    • odswieza oddech
    • wydajna
    • cena na promocji
    Wady:
  • 24 stycznia 2023 o 17:40
    ulubiona
    Sprawdzona na wrażliwych zębach, zawsze jest moim pierwszym wyborem podczas zakupów. Odpowiada mi wszystko - konsystencja, poziom pienienia się, smak i działanie. Daje mi poczucie świeżości i dobrze umytych zębów, bez nadwrażliwości.
  • 15 stycznia 2023 o 13:12
    Mój pewniak
    Kolejny pewniak dla wrażliwych zębów. Plusem jest też to, że mamy ciut większe opakowanie (czyli starczy na dłużej). Pasta jest biała o idealnej konsystencji (nie tak gęsta jak elmex przez co się lepiej rozprowadza). Pozostawia świeże odczucie w jamie ustnej, ale nie tak mocne (że aż drażni). Efekt wybielający może minimalny, ale może być
    Zalety:
    • większa pojemność, wydajność, konsystencja pasty
  • 2 sierpnia 2022 o 14:51
    dobra
    Jestem posiadaczką mocno wrażliwych zębów i krwawiących dziąseł. Odkąd założyłam aparat ortodontyczny ten problem jeszcze się pogłębił więc zaczęłam kupować pasty na nadwrażliwość. Zazwyczaj kupowałam klasyczną Sensodyne a nie wybielającą ale, że wzięłam ją omyłkowo to postanowiłam dać jej szanse. Pasta zamknięta jest w klasycznej tubce z zakrętką. Szkoda, że nie ma lub jest bardzo mało zamykanych na zatrzask. Byłoby to wygodniejsze. Pasta ma biały kolor i dość gęstą konsystencję. Nie spływa ze szczoteczki ani nie wypływa z opakowania. Dobrze się pieni i oczyszcza zęby. Nie jestem w stanie do końca powiedzieć jak radzi sobie z przebarwieniami ze względu na obecność aparatu jednak z pełną stanowczością mogę powiedzieć, że jeśli ktoś oczekuje wybielenia to tutaj mocno się zawiedzie. Zęby po umyciu są czyste ale czy jakoś spektakularnie bielsze? hmm raczej nie. Jeśli chodzi o nadwrażliwość to sprawa wygląda tak. Jeśli cierpisz na niewielką nadwrażliwość zębów ta pasta będzie w sam raz. Jednak jeśli masz mocno uwrażliwione zęby może okazać się za słaba. Mam jednego mocno uwrażliwionego zęba zajętego przez próchnicę i tutaj niestety nadal odczuwam ból podczas szczotkowania. Z resztą zębów jest ok. Pasta zauważalnie zapobiega krwawieniu dziąseł. Jeśli chodzi o smak to jest miętowy ale nie za mocny. Ja lubię ostrzejsze smaki past. Przez to bardzo krótko czuję odświeżenie. Ale myślę, że to dlatego że gdyby była mocniejsza może nie byłaby do nadwrażliwych zębów? Nie wiem, w każdym razie nie jest źle. Cena pasty jest dość wysoka na ale jest to pasta specjalistyczna więc to zrozumiałe. Z dostępnością myślę, że nie ma problemu widuję ją w drogeriach i supermarketach.
    Zalety:
    • pomaga w nadwrażliwości
    • zapobiega krwawieniu dziąseł
    • odpowiednia konsystencja
    • dobrze się pieni
    • oczyszcza zęby
    • delikatny smak
    Wady:
    • nie wybiela
    • nie działa na mocno uwrażliwione zęby
  • 11 czerwca 2022 o 16:18
    Sensodyne Daily Whitening Wybielająca pasta do zębów wrażliwych
    Jeden z wielu produktów firmy sensodyne, które używałam. Do zakupu tej pasty zachęciło mnie to, że miała wybielać zęby i redukować przebarwienia. Pasta jest w standardowym opakowaniu jak na pastę do zębów, czyli w plastikowej tubie zakończonej nakrętką. Ma ładną, przejrzystą szatę graficzną, a na niej zawarte są najważniejsze informacje odnośnie produktu. Pasta ma miętowy posmak, co sprawia, że odświeża oddech. Jest gęstą, więc niewielka ilość starcza do użycia zębów. Fajnie się pieni. Pasta pomogła mi w rozwiązaniu problemu z nadwrażliwością zębów. Dzięki niej moje dziąsła mniej krwawią. Czy faktycznie wybiela zęby? Raczej nie jakoś bardzo, ale na pewno zapobiera przebarwieniom. Jest bardzo łatwo dostępna. Można ją kupić nawet w hipermarkecie. Jestem zadowolona z każdego produktu Sensodyne jakie używałam i ta pasta także mnie nie zawiodła.