Sole do kąpieli

Kneipp Arnica Active, Gelenke & Muskel Wohl Badekristalle Sól do kąpieli `Stawy i mięśnie`

• 8 października 2023 o 19:36
    Fajna, relaksująco uspokajająca
    Kosmetyk został zamknięty w małej saszetce o pojemności 60g . Drobne kryształki o nieregularnej wielkości zostały zabarwione na żółto jak kaczuszka . Zaraz po otwarciu saszetki było czuć dosyć mocno zapach . Wsypane do wody również i ją zabarwiły , a one same po chwili się rozpuściły . Kąpiel z tym unilaczem była bardzo miła oraz relaksująca. Zapach po chwili zelżał powodując jednocześnie ukojenie zmysłów . Kosmetyk mnie nie zapchał ani nie uczulił, a po samej kąpieli skóra ciała była widocznie odprężona . Świetny produkt, do którego z pewnością kiedyś wrócę .
    Zalety:
    • Ładny zapach, świetne zabarwienie wody
  • 13 maja 2021 o 10:50
    Zapach lasu
    Po tym jak olejek sprawdził się u mnie super zdecydowałam się kupić kryształki w Rossmannie. Tym bardziej, że akurat były na promocji. Kryształki maja mocny, intensywny zapach. Przypominający trochę zapach lasu, roślin iglastych. Kolor jest również intensywny. same zobaczcie jaka woda była żółciutka (zdjęcia). Jeśli chodzi o rozpuszczalność kryształków w wodzie bez zastrzeżeń. Po kąpieli czułam się odprężona. Skóra nie została nawilżona, ani nie była przesuszona. Niestety nie zauważyłam rozgrzania i rozluźnia zmęczonych mięśnie. Bardzo fajny produkt, ale jak dla mnie bardziej dzięki zapachowi niż efektom dającym po rozpuszczeniu w wodzie.
  • 3 maja 2021 o 19:25
    Fajne kryształki
    Od czasu do czasu lubię wrzucić do kąpieli jakąś sól aby cieszyć się przyjemnym zapachem, często tez używam takich produktów podczas mycia obolałych nóg Te kryształki kupiłam w Rossmannie za 5,99zł Opakowanie to tradycyjna saszetka z grafiką żółtych kwiatów arniki .Otwiera się bez problemu, bez użycia nożyczek. Ilość 60g wystarczyłaby na dwa użycia. Ja wrzuciłam całość bo chciałam żeby pomogło w walce z obolałymi plecami. W środku mamy sól średnioziarnistą w kolorze pomarańczowym/ żółtym. Po wsypaniu do wody szybko się rozpuszcza, nie daje żadnej piany trzeba dolać własnego płynu jeśli chcemy cieszyć się kąpielą w pianie. Mocno barwi wodę , mnie się ten odcień kojarzy z kurkumą ale innym domownikom-sorry że napisze wprost- z moczem :) Zapach jest na prawdę mocny sosnowy , leśny. Unosi się długo w całej łazience. Jest bardzo aromaterapeutyczny, przy katarze będzie bardzo pomocny:) W składzie bogactwo olejków m. in. sosnowy, świerkowy, pomarańczowy, rozmarynowy, eukaliptusowy oraz ekstraktów: z arniki, rozmarynu. Delikatnie rozgrzewa skórę , rozluźnia mięśnie, daje im odpocząć po ciężkim dniu .Odpręża ciało i umysł :) Cudów nie robi bo to nie lek przeciwbólowy ale świetny wspomagacz. Nie przesusza i nie podrażnia skóry ale wiadomo że taka kąpiel powinna trwać max. 20 minut Bardzo mi się spodobał ten produkt i chętnie sięgnę po niego ponownie PLUSY -naturalny skład -produkt wegański -mocny mentolowo-sosnowy zapach -właściwości odprężające, rozluźniające mięśnie -niska cena -dla mnie kolor jest ok -dostępność -brak podrażniania skóry
  • 21 kwietnia 2021 o 14:24
    Kryształki do kąpieli kneipp
    Używa od:próbka
    Dzisiaj przedstawiam wam kryształki do kąpieli. Są grubo ziarniste koloru żółtego po rozpuszczeniu w wodzie zmienia ona kolor na ten sam co granulki. Zapakowane w saszetkę 60g z przyjemną dla oka szatą graficzna, mi wystarczyła na dwa użycia. Zapach jest mega intensywny. Kryształki zawierają regeneryjące olejki eteryczne z drzewa cabrueva, rozmarynu i sosny. Zapach jest tak intensywny, że odetkało mi zatkany z przeziębienia nos ;) Kąpiel z tymi kryształkami jest bardzo odprężajaca i relaksująca. Nie pozostawiają tłustej smugi (warstwy na ciele) zapach nie utrzymuje się na ciele zbyt długo po kąpieli ale akurat ja uważam to za plus. Produkt jest vegański. Jesli lubicie takie produkty to szczerze polecam.
    Zalety:
    • Mega pachnie, relaksuje, odpręża
  • 3 lutego 2021 o 18:31
    Sam zapach mnie odpręża
    Na produkt ten skusiłam się ze względu na bolące plecy. O dziwo, albo wysoka temperatura wody albo sama sól zdecydowanie poprawiły sytuację! Sól ma intesnywnie kwiatowy zapach, który towarzyszy nam przez całą kąpiel. Pomimo, że głównym składnikiem jest oczywiście sól nie odczułam zbytniego przesuszenia skóry. Zdecydowanie odpręża i powoduje rozluźnienie mięśni. Będę stosować ją częściej! Jedynym minusem jest jej kolor - po rozpuszczeniu w wodzie barwi ją na kolor mocno żółty, wygląda to wiadomo jak :)
    • działanie relaksacyjne
    • brak wysuszenia skóry
    Wady:
    • kolor

Zobacz także inne Sole do kąpieli