Szczoteczki manualne

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 10 listopada 2023 o 11:15
    Bardzo dobry produkt
    Cześć! Szczoteczkę Curaprox Soft kupiłam mojemu synkowi po zaleceniach stomatologa dziecięcego. Do tej pory używał dziecięcego dziecięcej szczoteczki sonicznej, jednak ze względu na pojawiającą się płytkę nazębną , musieliśmy przejść na manualną. Kupilam dwie wersje - 5460 Ultra Soft i tą Soft, polecaną od 5 toku życia. Jaka jest? -ma małą zwartą główkę -miękkie włosie -skutecznie usuwa płytkę nazębną -czyści intensywnie, ale delikatnie -nie podrażnia dziąseł -dobrze czyści przestrzenie międzyzębowe -świetny Design - prosta,ale ładna - dużo kolorów do wyboru Szczoteczka jest bardzo niepozorna. Nie wiem czy w sklepie zwróciłabym na nią uwagę. Jest duzo radzajow tej szczoteczki, naprawde szeroki asortyment. Jest też bardzo łatwo dostępna, teraz widzę ja wszędzie :).
    undulka
    28 grudnia 2022 o 13:54
    świetnie się sprawdza przy zapaleniu dziąseł
    Z reguły używam szczoteczki elektrycznej, ale od roku borykam się z powracającym zapaleniem dziąseł. Wtedy moja szczoteczka jest po prostu za mocna, i używam Curaprox soft. Samą szczoteczkę poleciła mi farmaceutka przy pielęgnacji dziąseł po ekstrakcji ósemek, ale przy zapaleniu dziąseł również sprawdza się świetnie. Curaprox ma małą główkę, dzięki czemu łatwo dotrzeć do problematycznych miejsc, albo - jak w wypadku pielęgnacji po ekstrakcji, je ominąć. Jest miękka i przyjemna dla dziąseł, kiedy inne szczoteczki powodują ich krwawienie. Nie uleczy problemu - kiedy przy myciu zębów zaczynamy pluć krwią, trzeba koniecznie udać się do dentysty, a najlepiej do periodontologa. Ale pomaga z nim żyć i go nie zaognia.
    Zalety:
    • bardzo dobrze się sprawdza w pielęgnacji wrażliwych dziąseł
    • pomoc w pielęgnacji po ekstrakcji zęba
    • miękka, ale bardzo dobrze czyści
    Wady:
    _inga
    4 lipca 2021 o 12:02
    Szczoteczka do zębów CS 1560 Soft, CURAPROX
    Szczoteczkę kupiłam na jednej z aukcji internetowych Opakowanie zawiera 1 szt, zapłaciłam około 16 zł. Szczoteczka jest dostępną w sześciu ładnych kolorach ja wybrałam turkusowy. Przyznam że dość sceptycznie podchodziłam do szczoteczki,jestem bardziej przyzwyczajona do szczoteczek o różnej długości włosia ale już pierwsze użycie szczoteczki rozwiało moje wątpliwości. Szczoteczka dobrze myje, oczyszcza zęby, nie podrażnia dziąseł, jest mała zgrabna i na początku musiałam się trochę do niej przyzwyczaić. Mała główka pozwala na łatwe docierania do różnych zakamarków. Podsumowują szczoteczka wygląda niepozorne ale bardzo dobrze czyści i nie uszkadza dziąseł. Polecam osobom o delikatnych dziąsłach i wrażliwych zębach.
    Zalety:
    • delikatnie ale dobrze oczyszcza zęby
    • nie podrażnia dziąseł
    • włosie się nie odkształca
    • dobrze leży w dłoni, łatwo można nią operować
    • dostępna w sześciu ładnych kolorach
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    domkep
    8 listopada 2020 o 9:20
    Bardzo dobra
    Bardzo fajna szczoteczka do szorowania. Szczoteczka jest przejściówką pomiędzy mocno twardą a miękką szczotką, nie jest to jednak typowe medium. Z jednej strony jest twarda a z drugiej nadaje się do czyszczenia wrażliwych zębów. Szczoteczka jest wytrzymałą. Nie strzępi się ani nie odkształca. Łatwo zachować jej higienę.
  • 28 września 2020 o 19:16
    Polubiłam ją
    Szczoteczka sprawdziła się u mnie doskonale. Rączka jest klasyczna, bez udziwnień, jednak nie przeszkadza to w jej komfortowym użytkowaniu. Posiada stosunkowo małą główkę, która pozwala z łatwością dotrzeć do wszystkich trudno dostępnych miejsc w jamie ustnej. Włosie jest mięciutkie i nie podrażnia dziąseł. Myślę, że zakupię ją ponownie.