Pędzle do twarzy

Real Techniques Powder Bleu, Plush Kabuki B 05 Pędzel kabuki

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 16 marca 2020 o 18:04
    Aplikuje podkład szybko i dokładnie!
    Zanim kupiłam ten pędzel byłam totalną antyfanką nakładania podkładów czymś innym niż gąbka. Wszystkie smużyły albo sprawiały, że podkład wyglądał ciężko... Na kanale Beauty Boya zobaczyłam, że używa pędzla z tej samej serii i pobiegłam do TKMaxa na łowy. Były tylko takie więc wzięłam, nie spodziewałam się cudów... Włosie okazało się orgazmicznie mięciutkie i przez dobre 15 min miziałam się nim po ręce. Żaden z moich pędzli nie jest aż tak przyjemny jak ten! Nie jest to pędzel to wklepywania, tworzą się dziwne dziury i wgl efekt nie powala. Kiedy rozsmarowujemy podkład efekt jest rewelacyjny. Podkłady mają większe krycie ale samo wykończenie i wprowadzenie produktu w skórę dosłownie jak po użyciu gąbki. Minusem jest pranie tego pędzla. Używam w dużej mierze podkładów trwałych i zastygających co nie ułatwia mi sprawy... Bardzo ciężko jest domyć pędzel od środa ze względu na jego gęstość i poziom zbicia. Schnie czasem ponad 24h i to położony na ręczniku papierowym, na podłodze z centralnym ogrzewaniem... Czy kupię go ponownie? Oczywiście! Czaję się na rzut tych pędzli w TKMax (59zł) bo cena 150 zł w douglasie jest dosyć wysoka. Jak dla mnie to idealny zamiennik wszystkich gąbeczek jakich wcześniej używałam.
    Zalety:
    • szybko rozprowadza podkład
    • nie smuży
    • super mięciutkie włosie
    • dociera w trudne miejsca (np. skrzydełka nosa)
    Wady:
    • trudno go domyć
  • 6 listopada 2019 o 15:33
    Dobry
    Pędzel jest dobry , al;e bardziej do nakładania produktów na ciało bronzera lub rozświetlacza mi do twarzy sprawdza się średnio . Fakt włosie jest delikatne i nawet jak nałożymy podkład to tak jakby go nie wpijał , ale jest taki za ciężki i za duży jak na twarz.
  • 10 września 2019 o 8:21
    Kolejny geniusz!
    Ten pędzel spędzał mi sen z powiek, gdy tylko się pojawił. Niestandardowa wielkość, kształt i wygląd. Cudeńko! Pędzle tej firmy zdecydowanie przeważają teraz w moich zbiorach, zwłaszcza, że kolekcje, które są wymieniane dość często, lądują w moim @tkmaxxat . ;) Włosie tego pędzla jest bajecznie wręcz miękkie! Kilkoma ruchami nabierzemy i rozprowadzimy puder w kamieniu, bronzer. Do pudru sypkiego średnio się nadaję, ponieważ jest duży i w rzadko które opakowanie się mieści (właściwie mi nie mieści się w żadne). Uwielbiam go używać z paletą Becca Be a Light i nakładać nim ciemniejszy puder wygładzający, ponieważ ten pędzel nadaje mu jeszcze większej miękkości. Standardowo, jak to w przypadku Real Techniques, żadne włosie nie wypada, łatwo jest go umyć (chociaż długo schnie) i jestetm przekonana, że będzie mi służył tak długo jak pozostałe ich pędzle. Polecam.
    Zalety:
    • wykonanie,
    • wygląd,
    • poręczny mimo rozmiarów,
    • miękkie włosie
    Wady: