Kremy i maski do rąk

Hebe Cosmetics, Krem do rąk i paznokci `Odmładzanie`

• 23 września 2023 o 12:06
    Hebe, Cosmetics, Krem do rąk i paznokci `Odmładzanie`
    Szukałam kremu do rąk, który będzie pozostawiał na moich dłoniach długotrwały, ładny zapach. Skuszona szatą graficzną kremu, na którym widniało winogrono i kokos, spodziewałam się, że właśnie takiego zapachu doświadczę. Niestety, zapach tego kremu absolutnie nie pachnie ani maliną ani kokosem. W zasadzie to praktycznie wcale nie pachnie. Ma bardzo słaby zapach, ledwo wyczuwalny, można go poczuć tylko wtedy kiedy przyłoży się dłoń bezpośrednio do nosa. Szkoda. Krem ma dość treściwą konsystencję, łatwo się rozprowadza, nie wchłaniał się na moich dłoniach tak szybko jak zapewniał producent. Po nałożeniu towarzyszyło mi również uczucie lepkości przez dłuższy czas. Działanie kremu jest zadowalające, dłonie na pewno są nawilżone, a skóra mięciutka. Trudno odnieść mi się do efektu odmłodzenia skóry, ponieważ na dłoniach na szczęście nie posiadam oznak starzenia się skóry, nie posiadam również przebarwień.
    Szpaksa
    5 października 2021 o 12:11
    Spełnia swoje zadanie
    Wychodzę z założenie, że podstawą "odmładzania" rąk jest przede wszystkim ich regularne i skuteczne nawilżanie. Kremy do rąk z Hebe z chęcią testuję i jeszcze nigdy się nie zawiodłam. Produkt ma lekką konsystencję i błyskawicznie się wchłania. Uczucie nawilżenia jest wyczuwalne i utrzymuje się wiele godzin. Plus za koenzym Q10 w składzie.
  • 23 lutego 2021 o 19:00
    Delikatne odmładzanie
    Kremów do rąk mam zawsze kilka w domu, więc kupuję ich sporo i namiętnie. Szukałam czegoś na przebarwienia, bo niestety widzę pierwsze bardzo delikatne plamki. Krem mnie zachęcił zawartością koenzymu Q10. Generalnie efektu jakiegoś znaczącego nie widzę. Oczywiście podstawy są zachowane. Krem dość szybko się wchłania i nie pozostawia lepkich rąk. Ładnie i delikatnie pachnie. Opakowanie jest ładne. Cena w miarę. Z mojego punktu widzenia po prostu DOBRY krem do rąk.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • szybko się wchłania
    • koenzym Q10 w składzie
  • 26 maja 2020 o 9:06
    Magicznie nie odmłodzi, ale dobrze nawilży.
    Kremów Ci u nas dostatek. Wysypują się z każdej szuflady, z każdej torebki, z kieszonki w wózku dziecięcym, z szafki w pracy. Pilnuję się aby używać ich regularnie. Mam suchą skórę dłoni a za sobą przeboje z egzemą. Nie chciałabym więcej wracać do czarnych wspomnień z tamtego okresu, więc dbam o nawilżenie dłoni. Zastanawiałam się, który z kremów Hebe wybrać na pierwszy ogień. Padło na krem o donośnym tytule „Odmładzanie”. Czy to znaczy, że cyferki w mojej metryce magicznie przeskoczą i z 31-latki zamienię się w świeżą 13-latkę? Jeżeli faktycznie tak odmładza, to może wklepię go sobie jeszcze tu i ówdzie... wszędzie? ;-)
    Zalety:
    • Krem jest z tych lżejszych dzięki czemu łatwo rozsmarowuje się na dłoniach i szybko się wchłania (producent podaje czas 60 sekund i ja się z tym zgodzę). Z powodzeniem do używania w biegu dnia. Zostawia po sobie jedynie lekką ochronną powłoczkę, która delikatnie błyszczy i ma aksamitne wykończenie. Dłonie są nawilżone, ukojone i gładkie. Nie kleją się, nie zostawiają tłustych śladów. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę stanu skóry, mogłam wydłużyć czas pomiędzy jedną a drugą aplikacją bez szkody dla wyglądu skóry dłoni. Niepozorny krem spod drogeryjnej marki sprawdził się naprawdę dobrze.
    • Dosyć wysoko w składzie masło shea, olej z pestek winogron i olej kokosowy. Koenzym Q10 w za to w trzeciej linijce... od dołu.
    • Hebe wypuściło naprawdę fajny dizajn swoich produktów, bardzo podoba mi się estetyka ich kremów czy mydeł w płynie. Przyjemne dla oka kolory, ciekawa grafika i informacje zawarte na przedzie produktu do mnie przemawiają.
    • Tubka jest miękka co ma swoje plusy - nie trzeba wylewać siódmych potów przy jego wyciskaniu. Poza tym stoi na zamknięciu dzięki czemu krem spływa sobie powoli do wylotu do ostatniej kropli.
    • Zapach jest bardzo delikatny, ledwo wyczuwalny. Czuć go jakiś czas na dłoniach, ale tylko wtedy gdy przyłoży się je pod sam nos.
    • Krem starczył mi na prawie miesiąc regularnego używania.
    • Atrakcyjna cena, stała dostępność w drogeriach Hebe.
    • Teraz przechodzimy do rozliczenia producenta z obietnic: huczne "odmładzanie" ma tu być po prostu "opóźnianiem procesów starzenia się skóry dłoni" co nie ukrywajmy zrobi prawie każdy krem stosowany regularnie. Wystarczy przyłożyć się do pielęgnacji dłoni a nie zdradzą one zbyt szybko naszego wieku. Być może producent posłużył się tym terminem ze względu na zawartość koenzymu Q10, który działa odmładzająco. Kolejną jeszcze ciekawszą obietnicą jest " pomaga rozjaśnić plamy i przebarwienia". Hmm... Nie mam na dłoniach przebarwień, ale mam całkiem sporo drobnych blizn i te przy odpowiednim nawilżeniu skóry zawsze wyglądają lepiej a wręcz znikają. Nie zauważyłam po jednej tubce rozjaśnienia tych miejsc.
    Wady:
    • Jeżeli chodzi o kremy do rąk, to te z zakrętką zdecydowanie są najmniej poręczne. Zawsze mam problem z ich zakręceniem po aplikacji kremu bo albo dłonie są już natłuszczone albo muszę tak lawirować żeby nałożony krem nie spłynął z dłoni podczas zakręcania.
    • Podsumowując: odmładzanie trochę na wyrost. Chyba, że będę go używać przez kolejne 20 lat i wam napiszę czy faktycznie moje dłonie starzeją się wolniej. Bardziej widziałabym go pod nazwą pielęgnacji antystarzeniowej.
  • 6 lutego 2020 o 13:38
    A co z zapachem???
    Krem ma idealną, ani za rzadką, ani za gęstą konsystencję (jesli chodzi o produkt na dzień, na noc natomiast lubię bardzo treściwe mazidla). Szybko się wchłania, pozostawiając na skórze delikatny, niewidzialny ochronny film. Dłonie po jego zastosowaniu są miękkie, aksamitne i dobrze nawilżone. Produkt ich nie podrażnia, ani nie uczula. Zawiodłam się natomiast na zapachu. Ten bowiem jest ledwo wyczuwalny i zupełnie nijaki. O woni kokosa można zapomnieć w jego przypadku,a jako że ja uwielbiam pachnące mazidla do rąk i ciała raczej nie sięgnę po niego kolejny raz, choć właściwości pielęgnacyjne ma w porządku (jesli o niezbyt wymagającą skórę dłoni chodzi).
    Zalety:
    • Przyjemna, "akuratna" szybko wchłaniająca się konsystencja kremu.
    • Dobre właściwości pielęgnacyjne.
    Wady:
    • Dla mnie wadą jest zapach, a konkretnie jego delikatność i nijakość.
    • Dla innych oczywiście może być to zaletą mazidla.