Kremy i maski do rąk

Botanic Skin Food Krem do rąk `Mleko kokosowe i orzech włoski`

• 5 czerwca 2024 o 10:18
    miły i bogaty
    Krem ma bardzo bogatą, zwartą konsystencję, ale mimo tego bardzo łatwo się rozprowadza szybko się wchłania. Zostawia warstewkę ochronną na powierzchni skóry, przez co mam wrażenia że ją zabezpiecza przed wysuszaniem. Dłonie po jego użyciu są miękkie i aksamitne i cudownie pachą kokoskiem. Mam go w torebce bo jest mały i poręczny a robotę robi. Do tego jest wydajny bo niewiele go trzeba aby rozsmarować na całej powierzchni dłoni.
    Zalety:
    • 98% naturalnych składników
    • Made in Poland
    • Vegan
    cansada
    9 kwietnia 2024 o 11:27
    Skuszona skladem.....
    Jak w tytule, skuszona składem kupiłam duże opakowanie. Najbardziej wpadł w oko napis 20% masła shea! Krem na bogaty skład , ale w sumie mnie rozczarował. Konsystencja zwarta, dość tępa, szybko sie wchłania, mily zapach i to by bylo tyle. Nie odczuwam zregenerowania skóry jak w przypadku innych kremów z takim stężeniem masła shea i bogactwem innych skladnikow. Więc zastanawia mnie co tutaj u mnie nie zagrało....
    Zalety:
    • ZApach.
    • Wchlanianie.
    Wady:
    • Brak odzywienia na suchych dloniach.
  • 14 grudnia 2023 o 20:20
    Kokosowy amant
    W okresie zimowym stosuje sporo kremów do rąk gdyż szybciej mi się wysuszają a nie lubię suchych rąk i dłoni . Ten miły kokosowy amant skradł moje serce ! Bardzo dobrze nawilża , jest jak taki opatrunek , działanie miękkiej skóry zregenerowanej takiej zdrowej . Konsystencja zwarta ale nie zbita , zapach ..... ahhh kokosik słodki kokos . Dodam że dłonie trzymają te nawilżenie nawet po myciu nauczyń itd.
    • Nawilżenie
    • Odżywienie
    • Szybkie działanie
    Wady:
    • Dostępność
  • 17 października 2023 o 14:27
    Dobry krem.
    Krem przede wszystkim ma jedną podstawową zaletę czyli skład - uświadczymy tutaj 20% masła Shea co świetnie się sprawdza jeśli chodzi o nawilżanie skóry. Cena kremu jest w porządku. Jeśli chodzi o zapach to na pewno znajdzie swoich zwolenników i przeciwników. Dla mnie ten ciepły, orzechowy zapach jest piękny i otulający ale typowo na jesień i zimę. Tubka jak i nakrętka ok, wygodna w użytkowaniu i pozwala zużyć produkt do końca. Konsystencja też ok, świetnie nawilża i nie zosyawia nieprzyjemniej lepkiej warstwy.
  • 2 września 2023 o 13:18
    Dla mnie za bogaty do użytku w ciągu dnia
    Zestaw trzech kremów do rąk kupiłam w Naturze za 18zł. Mam krem w wersji 30ml -idealna wielkość do torebki. Z tego co szukałam to jest jeszcze w sprzedaży opakowanie 75ml. Podoba mi się czarna aluminiowa tubka z maleńka nakrętką -całość wygląda ładnie i słodko. Grafika na wierzchu przedstawia orzech kokosowy i włoski czyli główne składniki. O ile kokos to częsty składnik kosmetyków to orzech włoski spotkałam tylko w balsamach samoopalających. Zapach ma charakterystyczny ciężki, słodki , kokosowy. Utrzymuje się dość długo na skórze. Ten krem określony jest jako bogaty bo zawiera 20% masła shea. Poza tym wzbogacony został o olej słonecznikowy, migdałowy, kokosowy, lniany, ekstrakt z orzecha włoskiego i ekstrakt z rozmarynu. Czuć że konsystencja dzięki temu jest bogata i treściwa. Jest ona bardzo gęsta aż tak że podczas wyciskania nic nam nie spadnie na ziemie a miałam już w swoich rękach kremy tak wodniste że lądowały na podłodze bo nie zdążyła ich wsmarować tak były rzadkie. Krem nie wchłania się w mig, potrzebuje kilku minut a że ma bogaty olejkowy skład pozostawia delikatną tłustą warstwę na dłoniach. Bardzo dobrze sprawdza się u mnie nałożony na noc pod bawełniane rękawiczki w momencie gdy moje dłonie są zniszczone np. długim moczeniem we wodzie. Inny fajny sposób to nakładanie kremu w małych ilościach tylko na skórki a nie na całe dłonie co sprawi że będą one nawilżone jak po oliwce. Dla mnie taka bogata wersja kremu nie sprawdza sie do używania w pracy gdzie pisze na komputerze , przerzucam papiery bo zbyt długo jest tłusta na dłoniach i nie mogę nic chwycić przez jakis czas. Do użytku w domu , wieczorem jak najbardziej sie nadaje
    Zalety:
    • PLUSY
    • naturalny skład
    • ładne opakowanie
    • gęsta konsystencja
    • odżywia spierzchnięte dłonie
    • pozostawia otulająca olejkowa warstwę
    • idealny na zimę i jako maska na noc pod rękawiczki
    Wady:
    • Neutralne
    • zapach-inny niż w popularnych kremach ale nie zostanie moim ulubieńcem. Na dłuższą metę męczył mnie
    • nie wchłania się bardzo szybko co z jednej strony może być plusem ale dla osób zabieganych też minusem.